۱۳۹۷ آبان ۲۴, پنجشنبه

معافیت مالیاتی نهادهای اصلی غارت و ثروت



معافیت مالیاتی نهادهای اصلی غارت و ثروت
خبرگزاری سپاه پاسداران روز شنبه ۱۹آبان ۹۷ خبر داد سازمان امور مالیاتی کشور، ۱۰بنیاد و نهاد به‌اصطلاح انقلابی را که مشمول مالیات نیستند، اعلام کرد.



در بخشنامه نادر جنتی، معاون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیاتی آمده است: «بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی که دارای مجوز معافیت از طرف خمینی و خامنه‌ای دارند از شمول پرداخت مالیات‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم، خارج گردیده‌اند. این موضوع بازتاب گسترده‌یی در سطوح مختلف جامعهٔ ایران داشت و در درون رژیم هم موجب بروز کشمکش‌های جدیدی گردید.

سازمان امور مالیاتی روز بعد بر اساس یک شیوه رایج در رژیم خبر را با این بیان دوپهلو که «هیچ فعالیت اقتصادی از مالیات معاف نیست» تکذیب کرد. در این رابطه تلویزیون رژیم گفت: «هیچ فعالیت اقتصادی از مالیات معاف نیست. معاون سازمان امور مالیاتی می‌گوید طبق قانون مالیات مستقیم، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی و شهرداریها بابت فعالیت اقتصادیشان باید مالیات بدهند و کسی از این قانون مستثنی نیست. به‌گفتهٔ جنتی ارزش افزوده هم باید پرداخت بشود».(تلویزیون رژیم ۲۰آبان ۹۷)

اما خبرگزاری سپاه پاسداران در تاریخ ۱۹آبان اسامی نهادهایی را که از پرداخت مالیات معاف شده‌اند به این شرح اعلام کرده است:
۱- بنیاد شهید و امور ایثارگران
۲- کمیته امداد خمینی
۳- سازمان تبلیغات اسلامی
۴- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
۵- بنیاد مسکن
۶- بنیاد مستضعفان
۷- ستاد اجرایی فرمان امام
۸- مرکز خدمات حوزه‌های علمیه
۹- مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
۱۰- جامعهٔ المصطفی العالمیه

این ۱۰نهاد، ۴۰درصد از اقتصاد کشور را در اختیار دارند. رئیس سازمان امور مالیاتی رژیم نیز در سال ۹۴ گفته بود که حدود ۴۰درصد از تولید ناخالص ملی از پرداخت مالیات معاف هستند. ۷نهاد از این نهادها، نه تنها هیچ مالیاتی نمی‌پردازند، بلکه از دولت بودجه دریافت می‌کنند که میزان آن در سال جاری ۷هزار میلیارد تومان است.

بر اساس منابع حکومتی، هر یک از این نهادها، شامل دهها شرکت و مؤسسه و زیرمجموعه است. از جمله

بنیاد شهید دارای ۶۲شرکت زیرمجموعه،
کمیته امداد امام شامل ۴شرکت زیرمجموعه،
سازمان تبلیغات اسلامی دارای ۷مؤسسه و شرکت زیرمجموعه،
دفتر تبلیغات اسلامی دارای ۹مؤسسه و مرکز وابسته،
بنیاد مسکن دارای ۱۰شرکت و هلدینگ،
بنیاد مستضعفان دارای ۲۸شرکت و بانک،
ستاد اجرایی فرمان خمینی شامل ۶۳شرکت است که در زمینه‌های مختلف فعال هستند
و جامعهٔ المصطفی شامل ۵۰۰مرکز آموزشی در داخل و خارج از کشور است.

جالب است که در میان این ۱۰نهاد نه نام قرارگاه خاتم سپاه پاسدران و نه نام آستان قدس نیامده است، در حالی که معافیت یا عدم معافیت آستان قدس که یک امپراتوری اقتصادی را اداره می‌کند، سالهاست که یکی از موارد جنگ و جدال دو باند حاکم محسوب می‌شود. برای خالی نبوده عریضه در بودجه سال‌ جاری برای نخستین بار شرکتهای تابعه آستان قدس رضوی در جداول مالیاتی ردیف مشخصی پیدا کرده‌اند و قرار است در سال ۱۳۹۷ این شرکتها در مجموع ۳۰میلیارد تومان مالیات بپردازند.

علاوه بر این سایر بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی نیز در ردیف جداگانه‌ای موظف به پرداخت ۱۰میلیارد تومان مالیات هستند. سهم مالیاتی که این نهادها قرار است بپردازند از کل درآمدهای مالیاتی حدود ۳صدم درصد است. این در حالی است که به گفتهٔ آخوند رئیسی متولی آستان قدس، این آستان بیش از ۱۸هزار حقوق‌بگیر دارد.

همچنین بخش اقتصادی، فربه‌ترین زیرمجموعه آستان قدس رضوی است. بخش‌های عمران و ساختمان، مالی و تجاری، کشاورزی و دامپروری، محصولات غذایی و دارویی، صنعت و معدن، خودروسازی، انرژی و فناوری ارتباطات مجموعه فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس رضوی را تشکیل می‌دهند.

ثروت عظیم آستان قدس که در تیول خمینی و سپس خامنه‌ای بود و این طمع سایر باندها و دولتهای وقت را برمی‌انگیخت و آنها خواستار پرداخت مالیات از جانب آن بودند، خمینی در فروردین ۶۸ و چند ماه پیش از مرگ خود طی نامه‌یی، آستان قدس و کلیه شرکتها و مؤسسات وابسته به آن را از پرداخت مالیات معاف اعلام کرد. اما از آنجا که در سالهای بعد، معافیت مالیاتی آستان قدس چه از جانب دولت احمدی‌نژاد و چه از جانب دولت روحانی به چالش کشیده شد، خامنه‌ای دخالت کرد و طی نامه‌یی به تاریخ ۱۵آذر ۱۳۹۵ نوشت که با استناد به حکم خمینی درآمدهای آستان قدس و نیز شرکتها و مؤسسات وابسته به آن از پرداخت مالیات معاف اعلام کرد.