خبر حمله به یک کشتی متعلق به ایران از سوی خبرگزاریها منتشر شده و گفته میشود که حمله از سوی اسرائیل صورت گرفته است. ایران و اسرائیل رسما درباره حمله به این کشتی که “ایران ساویز” نام دارد، اعلام موضع نکردهاند.
خبر حمله به یک کشتی ایرانی که گفته میشود متعلق به سپاه پاسداران بوده از سوی چند منبع خبری و از جمله از سوی خبرگزاری “تسنیم” رسانهای شده است.
خبرگزاری آلمان به نقل از “تسنیم” نوشته است که وظیفه کشتی “ایران ساویز” پشتیبانی از کشتیهای تجاری ایران در دریای سرخ بوده است.
خبرگزاری آلمان با استناد به سایت آمریکایی “گلوبالسکوریتی” نوشته است که کشتی آسیب دیده به سپاه پاسداران تعلق دارد.
همزمانی تامل برانگیز
“نیویورک تایمز” با انتشار گزارشی درباره حمله به کشتی “ایران ساویز” به هم زمانی وقوع این حمله با انتشار خبر پیشرفت در گفتوگوهای مربوط به مناقشه هستهای با ایران اشاره کرده است.
گزارشگر این روزنامه مینویسد: «انفجار [در کشتی ساویز] در همان روزی روی میدهد که از حصول پیشرفت در مذاکرات مربوط به توافق هستهای با ایران خبررسانی شده است. پیشرفت در توافقی که اسرائیل با آن مخالف است.»
شبکه خبری “العربیه” نیز به نقل از منابع خبری خود نوشته است که حمله با استفاده از یک بمب مغناطیسی و توسط “کماندوهای اسرائیلی” صورت گرفته است.
گفته میشود محل اصابت یک “مین چسبنده” یا به قول “العربیه” یک بمب مغناطیسی، زیر خط آب بوده است. گزارشی درباره تلفات احتمالی این حمله یا خسارات وارده به این کشتی منتشر نشده است. “العربیه” میزان خسارات وارده را “شدید” اعلام کرده است.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران تا لحظه انتشار این گزارش نسبت به خبر حمله به کشتی “ایران ساویز” اعلام موضع نکردهاند. دولت اسرائیل نیز معمولا درباره حملات نظامی خود خبررسانی نمیکند.
این در حالی است که “نیویورک تایمز”، مسئولیت این حمله را متوجه اسرائیل دانسته و نوشته است که این حمله در واکنش به حمله به یک کشتی تجاری اسرائیلی صورت گرفته است.
کشتی باری یا نظامی؟
“نیویورک تایمز” نوشته است که گرچه کشتی “ساویز” به لحاظ فنی یک کشتی باری به حساب میآید، اما یک کشتی نظامی بوده است.
این روزنامه در ادامه نوشته است که این کشتی نخستین کشتی نظامی است که تا کنون در رویارویی بین ایران و اسرائیل هدف حمله قرار میگیرد.
“نیویورک تایمز” به چند کانال تلگرامی وابسته به اعضای سپاه پاسداران اشاره کرده که مدعی شدهاند، حمله به کشتی یاد شده توسط اسرائیل صورت گرفته است.
العربیه” نیز در گزارش خود، حمله به کشتی ساویز را ادامه جنگ دریایی دو کشور ایران و اسرائیل دانسته است. این منبع خبری به حمله ماه مارس به کشتی “شهرکرد” توسط اسرائیل اشاره کرده است.
چهار هفته قبل، روزنامه “وال استریت ژورنال” از حملات اسرائیل به حداقل ۱۲ کشتی ایرانی ظرف دو سال گذشته در دریای سرخ خبر داده و با استناد به سخنان مقامات آمریکا و منطقه نوشته بود، کشتیها عمدتا حامل نفت برای سوریه بودهاند و حمله به آنها با مینهای دریایی انجام گرفته است. در گزارش این روزنامه آمده بود که اسرائیل همچنین جلوی عبور کشتیهای دیگری را نیز که حامل سلاح یا نفت برای سوریه بودهاند، گرفته است.