با افزایش شمار بستریها و جانباختگان، در همه کلانشهرها و مراکز استانهای ایران از روز چهارشنبه ۱۸ فروردین وضعیت قرمز کرونا اعلام شد.
درحال حاضر در ۲۵۷ شهرستان ایران وضعیت قرمز اعلام شده و در ۱۲۹ شهرستان نیز وضعیت نارنجی کرونا برقرار شده است.
به این ترتیب مجموع شهرهای قرمز و نارنجی که در آخرین روزهای اسفند ماه ۵۱ شهرستان بود، از روز چهارشنبه هجدهم فروردین به ۳۸۶ شهرستان افزایش یافت. درحال حاضر ۵۱ شهرستان وضعیت زرد کرونا دارد و فقط ۱۱ شهرستان در سراسر ایران با وضعیت آبی هستند.
همزمان پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به لزوم تعطیلی دو هفتهای در تهران در وضعیت قرمز کرونا، گفت که تا دو – سه هفته آینده میزان مرگهای ناشی از کرونا در ایران افزایش مییابد و حتی تا مرگ ۴۰۰ تا ۵۰۰تایی هم میرویم.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد که باید اقدامی انجام دهیم که میزان مرگهای ناشی از کرونا به بالای یک هزار مرگ در روز نرسد.
طبرسی تاکید کرد که وضعیت بدتر از این نمیتوان متصور بود، شرایط بد است و اگر این روند ادامه یابد، میزان مرگها بیش از این افزایش مییابد.
همزمان محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران با تاکید براینکه شرایط شیوع کرونا واقعا بحرانی است، گفت: «متوفیان کرونا در بهشت زهرای تهران به عدد کمتر از ۲۰ رسیده و تثبیت شده بود اما الان به عدد بالای ۵۰ و نزدیک به ۶۰ رسیدهایم.»
محسن هاشمی درباره احتمال قرنطینه تهران، گفت که قبلا توضیح دادهام که تعطیلی طرح ترافیک به شورای شهر بستگی ندارد، قرنطینه کردن شهر هم جز وظایف ما نیست.
رییس شورای شهر تهران افزود که تاخیر در فرایند واکسیناسیون در کشور که تاکنون به «یک درصد» هم نرسیده وعقبماندن از واکسیناسیون نسبت به بسیاری از کشورها برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست و این تاخیر، خسارات بسیار بیشتر از هزینه واکسیناسیون به نظام سلامت، اقتصاد، آموزش و فضای عمومی جامعه وارد میکند.
محمد طالبپور، رییس بیمارستان سینای تهران، نیز با تاکید براینکه میزان مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها نسبت به نیمه بهمن و اسفندماه، چهار برابر افزایش داشته است، گفت که در حال حاضر بیشتر مراجعان جوانان و میانسالان هستند.
رییس بیمارستان سینا با اشاره به پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای، گفت که «اجرا و تصویب پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای بسیار موثر است و اگر گسترش واکسیناسیون، انجام ایزولاسیون و قرنطینه به همراه رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی اتفاق بیفتد، میتوان مرگ و میر ناشی از کرونا را یک رقمی کرد.
این درحالی است که وضعیت کرونا در استانهای مختلف ایران نیز وخیم و بحرانی گزارش شده است و در بسیاری از مراکز استانها ظرفیت تختهای عادی و مراقبتهای ویژه تکمیل شده است.
روزنامه جهان صنعت در گزارشی از «رزروی شدن آیسییو» برای بیماران بدحال کرونا خبر داد و نوشت که علاوه بر پر شدن ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه، به دلیل افزایش هزینه درمان کرونا به چند ده میلیون تومان، بسیاری از بیماران بدحال اما کمدرآمد امکان مراجعه به بیمارستانها ندارند و به همین دلیل شمار مرگهای بیصدای کرونا که در هیچ آماری ثبت نمیشوند در ایران افزایش یافته است.