بیانیه رئیس کمیسیون مشترک برجام، پس از نشست مجازی روز جمعه با شرکت عراقچی نماینده رژیم آخوندی
سایت وزارت خارجه رژیم ۱۳فروردین:
کمیسیون مشترک، به ریاست معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی، انریکه مورا، از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپا، جوزف بورل و با حضور نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایران در سطح معاونین و مدیران سیاسی وزرای امور خارجه برگزار گردید.
در راستای بیانیه مشترک وزرا به تاریخ ۲۱دسامبر ۲۰۲۰، اعضا چشمانداز بازگشت کامل ایالات متحده به برجام را مدنظر قرار دادند و آمادگی خود را جهت بررسی موضوع با نگرش مثبت و در یک تلاش جمعی مورد تأکید قرار دادند. اعضا همچنین بر تعهدشان جهت حفظ برجام تأکید کرده و سازوکارهایی جهت تضمین اجرای کامل و مؤثر آن را مورد بحث قرار دادند.
اعضا موافقت کردند این جلسه کمیسیون مشترک را هفته آینده در وین از سر بگیرند تا اقدامات اجرایی مربوط به لغو تحریمها و (اقدامات) هستهیی را از جمله از طریق تشکیل جلسات گروههای کارشناسی مشخص کنند. در این زمینه، هماهنگکننده تماسهای جداگانه خود را با همه اعضای برجام، و با ایالات متحده در وین افزایش خواهد داد.
کش و واکش در درون رژیم در مورد برجام و مذاکره با آمریکا
سایت رجانیوز رژیم: ۱۳ فروردین۱۴۰۰:
اقدام خلاف امنیت ملی عراقچی در کمیسیون مشترک برجام/ پذیرش «مذاکره» و «بازگشت گامبهگام آمریکا» به توافق هستهای/ آیا مجلس و قوه قضاییه این روند را متوقف خواهند کرد؟
عراقچی معاون وزارتخارجه رژیم: هیچ مذاکرهیی با آمریکا نداریم چه مستقیم چه غیرمستقیم، هیچ طرح گام به گامی وجود ندارد
بر خلاف گزارشی که عباس عراقچی از این نشست ارائه داده بیانیه پایانی این نشست از چند عقبنشینی خطرناک دیگر از خطوط قرمز نظام درباره برجام حکایت دارد
عباس عراقچی معاون وزارتخارجه رژیم ۱۴ فروردین۱۴۰۰:
عراقچی: ما هیچ مذاکرهای با آمریکا نداریم چه مستقیم چه غیرمستقیم ما فقط با اعضای برجام مذاکره میکنیم یا گفتگو میکنیم و همین اعضایی که الآن بهعنوان دیگه چهار به اضافه یک شناخته میشوند طرف گفتگوهای ما خواهند بود و آنها هستند که حالا با طرفهای دیگر هر جور که خودشان میخواهند میتوانند صحبت بکنند ولی ما هیچ گفتگویی چه مستقیم چه غیرمستقیم با آمریکاییها نداریم نکته بعدی اینکه از نظر ما هیچ طرح گام به گامی وجود ندارد اصلاً ما نقشه راه احتیاج نداریم ما فقط یک گام نهایی داریم که آمریکا باید بردارد تحریمهایی را که اعمال کرده بعد از در چهار سال گذشته چه مجدداً اعلام کرده چه جدید اعمال کرده چه برچسب آنها را عوض کرده آنها را باید بردارد و بعد از آن هست که ما راستیآزمایی میکنیم و بعد هم ایران به تعهدات خودش برمیگردد ما هیچ عجلهای نداریم و ما صبر میکنیم.
(تلویزیون شبکه یک: ۱۴ فروردین۱۴۰۰)
خطیبزاده سخنگوی وزارتخارجه رژیم: هیچ طرح گام به گامی مطرح نیست و سیاست قطعی ما برداشته شدن همه تحریمهای آمریکاست
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات معاون سخنگوی وزارتخارجه آمریکا تأکید کرد شرط توقف اقدامات جبرانی ایران در برجام برداشته شدن همه تحریمهای آمریکا و راستیآزمایی آن توسط ایران است.
سخنگوی وزارتخارجه ایران در گفتگو با پرس. تی. وی تأکید کرد: همانطور که بارها بهروشنی گفته شده است، هیچ طرح گام به گامی مطرح نیست و سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران برداشته شدن همه تحریمهای آمریکاست اعم از آنهایی که ترامپ پس از خروج از برجام مجدد اعمال و یا ابتدائا برقرار کرد و همچنین تحریمهایی که تحت هر عنوان دیگری اعمال کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تأکید کرد: توقف اقدامات جبرانی ایران و بازگرداندن آنها تنها متعاقب برداشته شدن همه تحریمها و راستیآزمایی صورت خواهد گرفت. پیش از این، جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارتخارجه آمریکا گفته است قصد داریم درباره گام های ایران که باید برای بازگشت به پایبندی خود به برجام بردارد، گفتگو کنیم. وی گفته هیچ تحریمی را برای برداشته شدن، از پیش اعلام نمیکنیم اما یقینا میگوییم که گام های کاهش تحریمی که آمریکا باید در تبعیت از برجام بردارد هم جزو موارد گفتگو خواهد بود. وی افزوده است درباره گام های ایران که باید برای بازگشت به پایبندی خود به برجام بردارد، گفتگو میکنیم.
روز گذشته هم یک مقام بلندپایه مطلع به پرس. تی. وی گفت بر اساس دستورالعمل غیرقابل تغییر رهبری ایران، هر گونه نتیجه کمیسیون مشترک برجام که در آن ایده رفع گامبهگام تحریمها و یا مذاکره غیرمستقیم با آمریکا مبنا باشد، قابل پذیرش نیست.
خبرگزاری رویترز: پس از سخت شدن موضع رژیم ایران احتمال پیشرفت واشنگتن و رژیم ایران برای احیای توافق اتمی قبل از انتخابات رژیم کاهش یافته است
- جن ساکی سخنگوی کاخ سفید: در مورد دیپلوماسی با رژیم ایران چشم ما باز است و هوشیار هستیم و در حال حاضر انتظار نداریم مذاکرات مستقیمی انجام شود.
-یک منبع دیپلماتیک اروپایی: «رژیم ایران و آمریکا در یک شهر خواهند بود، ولی نه در یک اتاق»
-یک مقام اتحادیه اروپا: "اگر ظرف دو ماه به یک توافق مرحلهیی نرسیم. قطعاً خبر ناخوشایندی خواهد بود.
وعدههای گامبهگام صالحی در تناقض با وارونهگوییهای عراقچی و خطیب زاده
رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم آخوندی: بنبست در برجام در حال شکسته شدن است و مذاکرات احیای برجام وارد مراحل فنی شده
- این بحث که «چه کسی باید قدم اول را بردارد» را پشت سر گذاشتهایم. یک هفته صبر کنیم، بحث برجام مشخص میشود
-دیوار بیاعتمادی با آمریکا باید برچیده شود، هیچکس نیامده بگوید مذاکره الی الابد ممنوع است
آنقدر برجام را کوباندند، آن را از حیز اعتبار در ایران انداختند؛ آخر چرا؟ چرا تیر را به پای خودمان شلیک میکنیم؟.
-بازگشت ما به تعهداتمان حداقل دو سه ماه نیازدارد ما میتوانیم در شروع کار سانتریفوژهای جدید را نصب نکنیم
درباره درصد غنیسازی توافق کنیم و بلافاصله غنیسازی ۲۰درصد را متوقف کنیم
هشدار سناتور اینهوف عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح در سنای آمریکا: هر گونه توافقی با رژیم ایران باید به حمایت این رژیم از تروریسم پایان دهد. برنامه موشکهای بالستیک آن را محدود کند و مانع از دسترسی آن به سلاح هستهیی شود. اگر برای بازیابی آن توافق ناموفق، تاریخ را تکرار کنید، ما برای رد مجدد آن تلاش خواهیم کرد
سناتور ارشد جمهوریخواه جیم اینهوفJim Inhofe در کمیته نیروهای مسلح سنا تأکید میکند که هیچ بازگشتی به توافق ناقص ایران نخواهد بود. در بیانیه سناتور اینهوف خاطرنشان شده است:
«علی رغم دادن اطمینان از سوی دولت بایدن مبنی بر اینکه آنها رویکرد دیپلماتیک متفاوتی را با ایران دنبال میکنند، تلاشهایی برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ که بسیار ناقص است در جریان است. این بدان معناست که در ازای محدودیتهای غنیسازی هستهیی که در مدت چهار سال منقضی میشود، تحریمهای اساسی رژیم ایران کاهش قابل توجهی مییابد. این همچنین بدان معنی است که ایران بار دیگر از کاهش تحریمهای خود برای تأمین بودجه گروههای تروریستی، از جمله گروههایی که همچنان به هدف قرار دادن پرسنل آمریکایی برای قتل ادامه میدهند، استفاده خواهد کرد. این نه تنها گمراهکننده بلکه خطرناک است.
سناتور اینهوف میافزاید: «تنها قطعنامه پایدار دیپلماتیک با رژیم ایران، مصوبهیی است که توسط هر دو حزب پشتیبانی شود این بهمعنای همکاری با کنگره برای ایجاد توافق نامهیی است که بهطور قطعی به حمایت رژیم ایران از تروریسم پایان دهد، برنامه موشک بالستیک آن را محدود میکند، و توسط متحدان و شرکای ما در منطقه بهطور دائمی پشتیبانی میشود و مانع از دستیابی آن به توانایی سلاح هستهیی گردد».
سناتور اینهوف یادآوری میکند که «اعضای کنگره در سال۲۰۱۵ برجام را بهصورت دو حزبی در سال۲۰۱۵ رد کردند. اگر هفته آینده با بازیابی آن توافق ناموفق، تاریخ را تکرار کنید، ما برای رد مجدد آن تلاش خواهیم کرد» (سایت سناتور اینهوف).
فاکس نیوز: سیاستمداران و گروگان سابق به تلاشهای دولت بایدن برای پیوستن به برجام اعتراض میکنند
گفته میشود که دولت بایدن هفته آینده در مورد پیوستن مجدد به توافق هستهیی ایران مذاکرات غیرمستقیمی انجام میدهد و این موجی از واکنش منتقدان را بهدنبال داشته است...
برخی دیگر اظهار داشتند که این معامله میتواند خلاف قانون اساسی باشد و به اندازه کافی برای رژیم یاغی ایران سخت نبوده است...
ژیو وانگ، گروگان سابق در ایران، روز جمعه در توئیتی نوشت: «آمریکاییها باید بدانند که رویکرد تیم بایدن برای تأکید مجدد در رهبری جهانی آمریکا؛ مماشات با رژیمهای استبدادی است».
بهنوشته وال استریت ژورنال، طی ۲ماه گذشته، آمریکا و ایران دیپلوماسی ساکت و آرامی را انجام دادهاند که در نهایت شکستخورده است.
در چند هفته گذشته، دو طرف پیشنهادهای خود را از طریق واسطههای اروپایی رد و بدل کردهاند...
یک مقام آمریکا گفت: "آنها به ما پیام دادند که شاید بهترین کار این باشد که هر طرف یک حرکت اولیه را انجام دهد که راه را برای گفتگوها هموار کند."
"آنها خواهان رفع برخی از تحریمها بودند و در عوض برخی اقدامات هستهیی را که برخلاف برجام انجام داده بودند، برمی گردانند. این ایده آنها بود و ما نیز همراهی کردیم."
بن رودز، یک مقام سابق دولت اوباما که به ساخت برجام کمک کرد، از دولت بایدن خواست که در اینکار بهطور سریع اقدام کند...
اما ریچارد گولدبرگ، مدیر سابق شورای امنیت ملی برای مقابله با سلاحهای کشتار جمعی ایران در دولت ترامپ، نگران پیامدهای مذاکرات فعلی بوده است. بهخصوص که آژانس بینالمللی انرژی اتمی به جهانیان گفته است رژیم ایران بهطور فعال سایتها و مواد اتمی اعلام نشده را پنهان میکند.
گولدبرگ افزود: هر توافق نامهیی با ایران قبل از لغو هر گونه تحریمهای ایران باید برای رأیگیری به کنگره ارائه شود.
. منتقدان برجام استدلال میکنند که این توافق فاقد اقدامات کافی برای تضمین متابعت است و اجازه میدهد تا میلیاردها دلار به دولت حامی ترور برسند.
استیو اسکالیز، نماینده جمهوریخواه لس آنجلس، در یک توئیت در روز جمعه گفت "فراموش نکنیم که استراتژی اوباما و بایدن در رابطه با ایران یک فاجعه بود - در حالیکه آنها علیه ما طراحی حملات تروریستی میکردند ما پالتهای پول نقد برای آنها فرستادیم. بایدن میخواهد به این وضعیت بازگردد؟ و این ترسناک است.