بنا بهگزارش مشترک رادیو «ارخوس» و شرکت امنیت سایبری «بیتدیفندر»، محققان امنیت سایبری سِروری (خدمات دهندهای) رادرنزدیکی شهر «هارلم» هلند کشف کردند که جهت جاسوسی برای ایران مورد استفاده قرار میگرفته است.
طبق گفتههای «ریک دلهاس» خبرنگار شبکه «آرخوس» که در گفتوگو با رادیو «NPO1» سخن میگفت، رژیم ایران از این «سِرور» برای جاسوسی از مخالفان سیاسی استفاده میکرد. به گفته ابن خبرنگار، هنگامی که یک مرد ایرانی مقیم هلند از طریق برنامه چت تلگرام «فایل» مشکوکی از سوی یک فعال اپوزیسیون ایرانی دریافت کرد، این سرور کشف و فوراً فعالیت آن به حالت تعلیق درآمد. دلهاس افزود: خوشبختانه این مرد ایرانی آن «فایل» را نگشود و بنابراین رایانه او هک نشد.
تحقیقات انجامشده از سوی شرکت «بیتدیفندر» نشان میدهد که تهران از طریق این «بدافزار» جهت نفوذ و هککردن رایانهها وتلفنهای همراه مخالفان و منتقدان در داخل ایران و کشورهای هلند، سوئد، آلمان و هند استفاده میکرده است. پیشتر، این بدافزار ایرانی از سوی کارشناسان امنیت سایبری مورد شناسایی قرار گرفته بود اما با کشف مکان سرور پشتیبانیکننده، ابعاد جدیدی از فعالیت جاسوسی ایران در هلند کشف و ضبط میشود.
شرکت قبرسی با مالکیت رومانیایی
سرور پیدا شده در شهر هارلم، سرور فرمان و کنترل نامیده میشود. این سرور از طریق ارسال «بدافزار» توسط هکرها برای نفوذ در رایانه و موبایل و سرقت اطلاعات و دادههای شخصی مورد استفاده قرار میگیرد.
این سرور توسط یک شرکت ثبت شده در قبرس به مالکیت یک تبعه رومانی اداره میشده است. سرور مذکور از یک شرکت آمریکایی به اجاره گرفته شده بود که به محض آگاهی از فعالیتهای جاسوسی آن، طرف آمریکایی به لغو قرارداد این سرور اقدام کرد.
در اواخر سال گذشته نیز شرکت امنیت سایبری «بیتدیفندر» با همکاری خبرنگاران شبکه «آرخوس» موفق به کشف یک سرور جاسوسی دیگری در هلند شده بودند.
یادداشتهای اسدالله اسدی
گفتنی است که چندی پیش و در اقدامی بیسابقه اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی در یک دادگاه در بلژیک به اتهام تروریسم و تشکیل شبکه جاسوسی در اروپا به 20 سال زندان محکوم شد. پلیس آلمان در هنگام بازداشت این نیروی امنیتی ایرانی اعلام کرد چند دفتریادداشت از اسدی ضبط کرده که در آنها نامها، مکانها و مقدار پولهای پرداختی فراوانی قید شدهاست. طی محاکمه اسدالله اسدی فاش شد که وی رهبری یک شبکه جاسوسی گستردهای در اروپای غربی را عهدهدار بوده که از جمله فعالیت این شبکه شناسایی و ترورمعارضان ایرانی بودهاست.
پیش از این، اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه اداره امنیت داخلی وزارت اطلاعات ایران اعمال کرد و «سعید هاشمی مقدم» معاون وزیراطلاعات ایران و «اسدالله اسدی» را به دلیل دست داشتن در فعالیتهای تروریستی در اروپا تحریم کرده بود.
دست دراز حکومت ایران در هلند
در سال 2017 احمد مولی نیسی رهبر جنبش النضال برای آزادی الاحواز و پیش از آن در سال 2015 محمدرضا کلاهیصمدی مظنون به انفجار دفتر نخستوزیری در ایران به شکل کاملاً مشابهی در هلند ترور شدند. در پی آن، هلند در سال 2018 دو دیپلمات ایرانی را درارتباط با ترور احمد مولی نیسی از کشور اخراج کرد.
در نوامبر گذشته نیز سازمان اطلاعات و امنیت هلند پس از ربوده شدن «حبیب فرجالله چعب» معروف به حبیب اسیود شهروند سوئد و رهبر سابق جنبش النضال برای آزادی الاحواز از سوی ایران در شهر استانبول، به معارضان و شهروندان مقیم در هلند هشدار داد که به ترکیه سفر نکنند.
چرا ایران به نگهداری رهبران القاعده در خاک خود اصرار دارد؟
کشف یک سرور «جاسوسی» ایرانی در شهر هارلم هلندکشف یک سرور «جاسوسی» ایرانی در شهر هارلم هلند15:55GMT
چرا ایران به نگهداری رهبران القاعده در خاک خود اصرار دارد؟چرا ایران به نگهداری رهبران القاعده در خاک خود اصرار ...15:17GMT
حزب «القوات اللبنانیه» خواهان استعفای میشل عون از ریاستجمهوری شدحزب «القوات اللبنانیه» خواهان استعفای میشل عون از ...14:54GMT
تظاهرات در بغداد علیه حملات نظامی ترکیه به شمال عراقتظاهرات در بغداد علیه حملات نظامی ترکیه به شمال عراق10:13GMT
وزارت بهداشت سعودی: یک دوز واکسن برای بهبودیافتگان از کرونا کافی استوزارت بهداشت سعودی: یک دوز واکسن برای بهبودیافتگان .