حمیدعلوی نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران وکره جنوبی دررابطه با دارایی های بلوکه شده ایران در سئول گفته است که کرهایها میخواهند کالاهای بنجل خودشان را بهجای بدهی به ایران بدهند.
او افزود: کره و ژاپن مانند یکی از ایالتهای آمریکا هستند، آنها هیچ وقت تجارت با آمریکا را با ما عوض نمیکنند.
مقاومت ژاپن و کره و دیگر کشورها مانند عراق در برابر آزادسازی منابع بلوکه شده ایران نشان میدهد که سیاست «کارزار فشارحداکثری» آمریکا به عنوان میراث دولت ترامپ کارآمدترین اهرم دولت بایدن برای وادار کردن ایران جهت بازگشت به برجام و روند مذاکرات جدید است.
دولت جدید آمریکا با آگاهی از اهمیت سیاست فشار حداکثری تلاش دارد از طریق هماهنگی با متحدان اروپایی و بازگشت به نهادها وپیماننامههای بینالمللی به رفع کاستیهای دولت پیشین در رابطه با چگونگی تعامل با ایران بپردازد.
موضعگیری هماهنگ سه کشور اروپایی عضو برجام با دولت جدید آمریکا بویژه در رابطه با التزام ایران به تعهدات برجامی، واقعیتی جدید در رابطه با سیاست فشار بر ایران است که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به ندرت اتفاق میافتاد.
هماهنگی اروپاییان با دولت جدید آمریکا در رابطه با پرونده نفوذ منطقهای ایران و پرونده موشکی میتواند این دو موضوع چالشی را بهروند مذاکرات احتمالی پیشرو با تهران نیز اضافه کند.
افزون بر آن، حضور کشورهای منطقه در هر گونه توافق جدید با ایران ضمن تحت فشار قرار دادن تهران، به خواستهای مشترک میان تروییکای اروپایی، ایالات متحده و کشورهای منطقه تبدیل شدهاست.
این همگرایی بینالمللی و منطقهای در تعامل با «مسئله ایران» در چارچوب سیاست اعلام شده بایدن تحت عنوان «بازگشت آمریکا» قابل تحلیل است؛ سیاستی که هدف اساسی آن بازسازی روابط آمریکا با متحدان و همگرایی حداکثری در تعامل با چالشها و بحرانهای جهانی و منطقهای است.