۱۳۹۹ اسفند ۸, جمعه

اتحادیه اروپا در واکنش به تصمیم کاراکاس، سفیر ونزوئلا را «عنصر نامطلوب» نامید ا

 

                  کلودیا سالرنو کالدرا           سفیر ونزوئلا در اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در یک بیانیه رسمی اعلام کرد که در پاسخ به تصمیم کاراکاس برای اخراج سفیر اتحادیه اروپا، به طور متقابل سفیر ونزوئلا در این اتحادیه را «عنصر نامطلوب» اعلام می‌کند.

در بیانیه شورای اروپا آمده است: «این پاسخ در واکنش به تصمیم دولت ونزوئلا در اعلام رئیس هیات نمایندگی اتحادیه اروپا در ونزوئلا به عنوان عنصر نامطلوب اتخاذ شده است.»

شورای اروپا تاکید کرده است که تصمیم کاراکاس مغایر اهداف اتحادیه اروپا برای توسعه روابط و ایجاد مشارکت با سایر کشورهای جهان است.

کلودیا سالرنو کالدرا، سفیر ونزوئلا در اتحادیه اروپا حافظ منافع کشورش در بلژیک و لوکزامبورگ نیز است.

با این حال اتحادیه اروپا نمی‌تواند یک دیپلمات را اخراج کند چراکه این موضوع در صلاحیت مربوط به کشور میزبان که اینجا بلژیک است قرار دارد و اتفاق نظر کشورهای عضو برای اخراج رئیس هیات دیپلماتیک در اتحادیه اروپا نیز ضروری است.

خانم سالرنو در توییتی نوشت: «من با مدیریت روابط با اتحادیه اروپا از منابع ونزوئلا با متانت و احترام دفاع کردم. اما حاکمیت کشور و استقلال ما قابل مذاکره نیست.»

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه از دولت ونزوئلا خواسته بود تا از تصمیم خود در اخراج ایزابل پدروسا، سفیر خود در کاراکاس با تابعیت پرتغالی صرفنظر کند. مقام‌های ونزوئلایی در پاسخ به دور تازه‌ای از تحریم‌های اتحادیه اروپا به خانم پدروسا ۷۲ ساعت فرصت دادند تا از این کشور خارج شود.

سفیر اتحادیه اروپا در کاراکاس پیش از این در ژوئیه ۲۰۲۰ به تلافی تحریم‌های اروپا «عنصر نامطلوب» نامیده شده بود با این حال دولت ونزوئلا در تصمیم خود تجدید نظر کرد و اخراج سفیر لغو شد.

اتحادیه اروپا روز دوشنبه، ۱۹ مسئول ارشد دولت نیکلاس مادورو را به دلیل آنچه «نقش داشتن در اقدامات و تصمیم‌های مغایر با دموکراسی و حاکمیت قانون در ونزوئلا» خوانده شد، تحریم کرد.

با این تصمیم که به تایید وزرای امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا رسید، شمار مقامات عالی‌رتبه تحت تحریم دولت ونزوئلا از سوی اتحادیه اروپا به ۵۵ نفر افزایش یافت.

مقام‌های تحریم شده از ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع شده و اموال و دارایی‌های احتمالی آنها در اروپا توقیف می‌شود.

اتحادیه اروپا نتایج انتخابات سال ۲۰۲۰ ونزوئلا را به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ مشروعیتی را برای نیکلاس مادورو به‌عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا قائل نمی‌شود.