یک اردوگاه به شدت حفاظت شده در سینسیانگ چین
بی بی سی به شواهد و گزارشهای دست اولی دست یافته است که نشان میدهد زنان در اردوگاه های محل نگهداری مسلمانان اویغور در چین به طور سیستماتیک مورد تجاوز، آزار جنسی و شکنجه قرار میگیرند.
زنانی برای چندین ماه در این اردوگاهها در بازداشت بودهاند، میگویند با شوکر و باتوم برقی مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار میگرفتند.
آنها همچنین حادثهای را توصیف میکنند که در آن حدود ۱۰۰ نفر از بازداشتشدگان مجبور شدند تجاوز گروهیِ محافظان نقابدار را به یک زن نظارهگر باشند.
فیلمبرداری مخفی از سلولهای محل نگهداری مسلمانان اویغوردولت چین در بیانیهای اعلام کرد که به حمایت از حقوق زنان متعهد است.
پیش از این بی بی سی در نوامبر ۲۰۱۹ به مدارکی دست پیدا کرد که نشان میداد چین به طور سیستماتیک صدها هزار نفر از مسلمانان اویغور را در اردوگاههایی، واقع در غرب منطقه سینکیانگ، شستشوی مغزی میدهد.
چین حدود یک میلیون ایغورها را در این ارودگاههای اجباری گنجانده و میگوید قصد بازآموزی انها را دارد تا جلوی افراطیگری مذهبی و تروریسم را بگیرد.
اکنون بی بی سی توانسته در گفتوگو با برخی از زنانی که در این اردوگاهها نگهداری شده بودند، به جزئیاتی در خصوص وضعیت زنان بازداشتی این مراکز دست پیدا کند.
ورسونای ضیاودون ۹ ماه در مرکز بازپروری نگه داری شده است
ورسونای ضیاودون به بی بی سی گفت این مردان همیشه ماسک داشتند، حتی اگر در آن زمان بیماری همه گیری وجود نداشت. به گفته او آنها لباس شخصی به تن داشتند نه لباس پلیس.
ورسونای ضیاودون میگوید آنها مدتی بعد از نیمه شب برای انتخاب زنان به سلولها میآمدند و آنها را از راهرو به “اتاق تاریک” میبردند، جایی که هیچ دوربین نظارتی وجود نداشت.
مسلمانان اویغور عمدتا در استان سین کیانگ در غرب چین سکونت دارند. مقامهای چین میگویند نگران فعالیتهای جدایی طلبانه مسلمانان افراطی در این مناطق هستند.
سازمان ملل در چند سال گذشته نسبت به ایجاد این اردوگاهها و تشابه آنها با اردگاههای کار اجباری ابراز نگرانی کرده و گفته است که بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان عمدتا اویغور به ظن داشتن گرایشهای دینی و حمایت از اسلامگرایان در این اردوگاهها محبوس هستند.
آمریکا نیز با متهم کردن چین به نقض اصل آزادی دینی مسلمانان و جلوگیری از عمل آنان به مناسک و آداب دینی و هشدار در خصوص اردوگاههای مسلمانان اویغور، تحریمهایی را علیه چین در نظر گرفته است.
دولت چین همواره هرگونه بدرفتاری با اویغورها را تکذیب کرده و از جمله گفته است که اردوگاههایی مورد بحث بر آموزشهای فنی و حرفهای برای آماده کردن ساکنان اردوگاه جهت اشتغال تمرکز دارند.
این در حالیست که سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشری می گویند اویغورهای مسلمانی که تحت عنوان “بازآموزی عقیدتی” به این اردوگاهها اعزام و مجبور میشوند عقاید دینی خود را انکار کنند.
اویغورها که هستند؟
اویغورها که در استان سین کیانگ چین ساکن هستند، مسلمان و از تبار ترک هستند. آنها حدود ۴۵ درصد جمعیت سینکیانگ را تشکیل میدهند.
سینکیانگ رسما یک منطقه خودگردان است، مانند تبت در جنوب چین.
طی ماههای اخیر گزارشهای متعددی از بازداشت مسلمانان در این منطقه منتشر شده است.
گروههای حقوق بشری از جمله سازمان عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر در گزارشهایی به سازمان ملل متحد، اسناد و مدارک خود دال بر زندانی کردن گسترده مردم منطقه در اردوگاهها را ارائه کردهاند. در این اردوگاهها، زندانیان مجبور هستند سوگند وفاداری به شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین یاد کنند.
کنگره جهانی اویغورها در گزارش خود گفته است بازداشتشدگان بدون تفهیم اتهام زندانی هستند و مجبورند شعارهای حزب کمونیست را سر دهند.
این نهاد گفته است این افراد غذای ناکافی دریافت میکنند و گزارشها حاکی از شکنجه آنهاست.
کنگره جهانی اویغورها مدعی شده که این افراد هرگز به جرمی متهم نشدهاند و وکیل نداشتهاند.