۱۳۹۹ شهریور ۱۳, پنجشنبه

نوبخت: امکان فروش یک قطره نفت هم وجود ندارد



به گفته محمد باقر نوبخت معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران«شدیدترین مرحله تحریم، نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم.» که به تعبیر نوبخت «این بی‌انصاف‌ها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمی‌دهند.»


محمدباقر نوبخت پنج‌شنبه 3 سپتامبر افزود که حتی اگر نفت به فروش برسد، «امکان تبادل مالی» وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا نوبخت در نشست اعضای شورای توسعه و برنامه‌ریزی همدان در بخشی از اظهاراتش با اشاره به نامگذاری امسال از سوی علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب، به عنوان سال «جهش تولید»، مدعی شد که «بخش تولید ملی را بی‌توجه به تحریم‌ها جهش می‌دهیم.»

ادعای جهش تولید ناخالص داخلیاز طرف نوبخت در حالی است که رشد اقتصادی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام برای سومین سال متوالی، منفی بوده و بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول، سطح تولید ناخالص داخلی کشور در سال جاری نسبت به سال 2017 حدود 18 درصد کاهش خواهد یافت.

همچنین بر اساس برآورد مرکز آمار ایران، تولید ناخالص داخلی ایران در بهار سال جاری نسبت به بهار پارسال 3.5 درصد کاهش یافته است.

درهمین راستا آمارهای اوپک نشان می‌دهد که تولید نفت ایران بعد از اعمال تحریم‌ها، نصف شده و به 1.9 میلیون بشکه رسیده است.

شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نیز روز 2 سپتامبر در بیانیه ای که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت تاکید کرد که متوسط صادرات نفت ایران در هشت ماه ابتدایی سال جاری میلادی روزانه 284 هزار بشکه بوده است. صادرات نفت ایران در دوران قبل از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، دو میلیون و 500 هزار بشکه بود که تقریباً 9 برابر حجم کنونی صادرات نفت ایران است.

چین و سوریه تنها مشتریان علنی نفت ایران هستند، اما شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها می‌گویند ایران نفت خود را به صورت پنهانی و تحت نام نفت دیگر کشورها از جمله مالزی و اندونزی نیز می‌فروشد.

اوپک میزان درآمدهای صادرات نفت و محصولات نفتی ایران در سال گذشته میلادی را حدود 18 میلیارد دلار برآورد کرده، در حالی که این رقم در سال 2018 بیش از 60 میلیارد دلار بود