در پی اعلام مکانیسم ماشه، روز دوشنبه (۳۱شهریور) رئیسجمهور آمریکا با صدور یک فرمان اجرایی، تحریمهای جدیدی را علیه رژیم آخوندی اعلام کرد.
پیام ترکیب کنفرانس
متعاقباً یک کنفرانس مطبوعاتی برای اعلام مرحله جدید تحریمها برگزار شد. اولین نکتهیی که در این کنفرانس جلب نظر میکرد این بود که برای اعلام این تحریمها، ۴وزیر کابینه (شامل وزیران خارجه، دفاع، خزانهداری و بازرگانی) بهعلاوهٔ مشاور امنیت ملی و سفیر آمریکا در سازمان ملل حضور داشتند که هر یک از آنها ضرورت و کم و کیف اعمال این تحریمها را در حیطهٔ تحت مسئولیت خود بیان کردند.
پیام این ترکیب بهرژیم و جامعهٔ بینالمللی این است که آمریکا مصمم است که تحریمها را بهطور کامل پیش ببرد.
رابرت او براین، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد آمریکا تمامی تحریمهای شورای امنیت مربوط به قبل از برجام را علیه رژیم ایران برمیگرداند.
تفاوت موقعیت کنونی با شرایط قبل از برجام
سؤال این است که با برگرداندن تحریمهای ناشی از ۶قطعنامه قبلی شورای امنیت آیا رژیم بههمان موقعیت قبل از برجام برمیگردد؟ پاسخ منفی است چرا که:
این تحریمها بهطور واقعی بر رژیم اعمال نمیشدند بهدلیل آن که سیاست مماشات بر دولتهای غربی و در رأس آنها آمریکا و در نتیجه بر سازمان ملل حاکم بود.
وضعیت جامعه ایران با قبل از برجام تفاوت اساسی کرده است قیامهای دی۹۶، آبان۹۸ و دی۹۸، سپهر سیاسی اجتماعی ایران را بهطور بنیادی تغییر داده است. اکنون همه دنیا میدانند که مردم ایران برای سرنگون کردن رژیم بپا خاستهاند؛ این رژیم نه تنها نماینده مردم ایران نیست بلکه مردم ایران آن را دشمن اصلی خود میدانند.
رژیم همان رژیم قبل از برجام نیست بهشدت تضعیف شده و نظام ولایت فقیه در نهایت تشتت و از هم گسیختگی است.
«عمق استراتژیک» رژیم در منطقه فرو ریخته و پایههای نفوذ آن از سوریه تا عراق و از لبنان تا یمن، بهشدت متزلزل شده؛ روندی که هلاکت پاسدار قاسم سلیمانی آنرا تسریع کرده است.
رژیم بهلحاظ اقتصادی در آستانه خفگی است. دیکتاتوری غارتگر و فاسد آخوندی تاکنون با مکیدن آخرین رمقهای مردم ایران بهحیات خود ادامه داده، اما اکنون کارد بهاستخوان مردم رسیده و فشار بیشتر، خطر انفجار اجتماعی و قیام را تشدید میکند.
موقعیت مجاهدین و مقاومت ایران، بهعنوان کاتالیزور و سمتدهنده فعل و انفعالات اجتماعی بهکلی متفاوت از شرایط قبل از برجام است. سازمان مجاهدین از یک نیروی تحت محاصره و در لیست و زیر ضربات نظامی و تروریستی و از وضعیت تدافعی، بهوضعیت تهاجمی منتقل شده و رژیم را زیر ضربات بیامان سیاسی و اجتماعی قرار داده است.
بر این مجموعه بحرانها کرونا را هم باید افزود. اگر چه رژیم تاکنون تلاش کرده با سیاست کلان تلفات انسانی و حاکم کردن یاس و اندوه و عزا بر جامعه، در برابر قیام سد ببندد اما بهنظر میرسد با تعمیق آگاهی عمومی نسبت بهنقش ضدانسانی رژیم در این ماجرا، این روند جنایتکارانه و سوءاستفاده از آن بهنهایت خود رسیده و این موج بر سر خود رژیم خراب خواهد شد.
مجموعه این شرایط گواه آن است که آثار و پیامدهای عملی تحریمهای ناشی از مکانیسم ماشه و بازگشت تحریمها کماً و کیفاً با قبل از برجام متفاوت است
موضع مقاومت ایران
در پایان جا دارد موضع مقاومت ایران را یادآوری کنیم. موضعی که توسط خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت ایران در کنفرانس سیاست در قبال ایران (۲۸شهریور) بیان شد:
«در زمینه تحریمها خاطرنشان میکنم، مردم ایران که در آبان گذشته بهخاطر اعتراض به افزایش قیمت بنزین مورد حمله و کشتار قرار گرفتند، خواهان قطع شریان سوخترسانی بهماشین سرکوب و تروریسم آخوندها هستند.
مطابق گزارشهای دولتی، سالانه میلیاردها دلار از درآمد نفت کشور گم میشود. یعنی سر از صندوق خامنهای درمیآورد.
حرف ما این است: رژیم آخوندی را تحریم کنید. تحریم این رژیم به مقابله با تروریسم و سرکوب و فساد کمک میکند. هر دلاری که به این رژیم داده شود فشنگی است برای شلیک به جوانان ایران یا عراق و سوریه و یمن.
مردم ما نه تأسیسات غنیسازی هستهیی میخواهند، نه برنامه موشک بالستیک و نه جنگ و جنایت رژیم در سوریه و عراق و یمن و لبنان».