همزمان با اجرایی شدن تحریمها از ساعت یک بامداد روز یکشنبه به وقت گرینویچ وزیر خارجه آمریکا طی بیانیه یی دراین باره اعلام کرد:دولت ترامپ همواره تأکید کرده است که بزرگترین تهدید صلح در خاورمیانه از سوی رژیم ایران است که تلاشهای خشونت آمیز آن، باعث کشته شدن هزاران نفر و نابودی زندگی میلیون ها انسان بیگناه شده است.
تاریخ نشان می دهد که مماشات، فقط این گونه رژیم ها را جسور می کند. بنابراین امروز، آمریکا از بازگشت تقریبأ تمامی تحریم های سازمان ملل متحد علیه رژیم ایران اصلی ترین حامی تروریسم در جهان، استقبال می کند.
از امروز کلیه مفاد قطعنامه های شماره ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵ و ۱۹۲۹ شورای امنیت که توسط قطعنامه شماره ۲۲۳۱ این شورا لغو شده بودند، دوباره به اجرا گذاشته شده اند. در ادامه، اقدامات مندرج در بندهای ۷، ۸ و ۱۶ تا ۲۰ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت فسخ شده اند.
در تاریخ ۲۰ اوت، ایالات متحده عدم عملکرد رژیم ایران به تعهدات برجام را به رئیس شورای امنیت اطلاع داد.
این اعلامیه یک روند ۳۰ روزه را آغار کرد که با احیای تحریم های لغو شده پیشین سازمان ملل که درساعت ۸ شب
آمریکا این اقدام قاطع را انجام داد، زیرا علاوه بر عدم اجرای تعهدات برجام توسط رژیم ایران، شورای امنیت نیز در تمدید تحریم تسلیحاتی که به مدت ۱۳سال در جریان بود، ناکام ماند.
عدم اقدام شورای امنیت می توانست زمینه خرید همه نوع سلاح های متعارف را برای رژیم ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر فراهم کند. خوشبختانه برای جهان، ایالات متحده اقدام مسئولانه ای را برای جلوگیری از این کار انجام داد. ما مطابق با اختیارات خود در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، فرایند مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن تقریبأ تمام تحریم های لغو شده پیشین سازمان ملل متحد از جمله تحریم تسلیحاتی، آغاز کردیم. در نتیجه این اقدام، دنیا مکان امن تری خواهد بود.
ایالات متحده انتظار دارد تا تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد از تعهدات خود مبنی بر اجرای این اقدامات کاملا پیروی کنند. علاوه بر تحریم تسلیحاتی، این اقدام شامل محدودیت هایی از قبیل منع غنی سازی وفعالیت های مربوط به باز فرآوری، ممنوعیت آزمایش و توسعه موشک های بالستیک توسط رژیم ایران و تحریم انتقال فناوری های مرتبط با برنامه هسته ای و موشکی به ایران است. اگر کشورهای عضو سازمان ملل متحد در انجام تعهدات خود جهت اجرای این تحریم ها کوتاهی کنند، ایالات متحده آماده است تا از اختیارات داخلی خود برای تحمیل عواقب چنین کوتاهیها استفاده کرده و از عدم بهره مندی رژیم ایران از منافع فعالیت های منع شده توسط سازمان ملل، اطمینان حاصل کند.
امروز، بازگشت تحریم ها گامی به سوی صلح و امنیت بین المللی است. توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ رژیم ایران را وادار نکرد تا مطابق وعده به «جامعه ملل» بپیوندد. در عوض، ملاها ثروتهای بدست آورده خود را برای دامن زدن به مرگ و ویرانی از یمن تا عراق و از لبنان تا سوریه استفاده کردند. اگر اقدام ایالات متحده برای بازگرداندن تدابیر سازمان ملل وجود نداشت، رژیم ایران به زودی با آزادی بیشتری قادر به خرید و فروش اسلحه در سراسر جهان می شد. به دلیل ناکامیهای برجام، رژیم ایران تقریبا پنج سال به انقضای محدودیت های برنامه غنی سازی اورانیوم و فعالیت های مربوط به بازفرآوری نزدیکتر شده است که این رژیم را به طورغیر قابل قبولی به یک توانایی ناگهانی و خطرناک هسته ای نزدیک می کند.
اما، به خاطر احیای سریع تحریم های سازمان ملل، رژیم ایران اکنون موظف است فعالیت های مربوط به غنی سازی، باز فرآوری و آب سنگین را به حالت تعلیق درآورد.
ما به بزرگترین حکومت حامی تروریسم اجازه دسترسی به کشنده ترین سلاح جهان را نخواهیم داد.
در روزهای آینده، ایالات متحده طیف وسیعی از اقدامات بیشتر را برای تقویت اجرای تحریم های سازمان ملل و پاسخگو دانستن متخلفین، اعلام خواهد کرد.
کارزار فشار حداکثری ما علیه رژیم ایران تا زمانی که با ما به یک توافق جامع برای مهار تهدید های تکثیر سلاح و جلوگیری از گسترش هرج و مرج، خشونت و خونریزی نرسد، ادامه خواهد یافت.