سایت رادیو آلمان(فارسی) ۱۹/۶/۹۹ : « با ارسال نامه ای ۲۲ سازمان مدافع حقوق بشر از دولت های جهان خواستند از تحقیق مستقل پیرامون سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ حمایت کنند. این نهادها به عدم پاسخگویی مقامات جمهوری اسلامی و نقض خشن حقوق بشر در ایران اشاره کرده اند.
مقابله پلیس با معترضان - در یک اقدام کم سابقه، ۲۲ سازمان و نهاد حقوق بشری ایرانی و بین المللی، با ارسال نامه ای به دولت های جهان، خواستار پشتیبانی همه این کشورها از تحقیقات مستقل و شفاف سازمان ملل درباره سرکوب خشن معترضان در ایران در آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از آن شدند. این نامه روز نهم سپتامبر (۱۹ شهریور) منتشر شده است. کنشگران متشکل در این ۲۲ سازمان و نهاد حقوق بشری از دولت های جهان خواسته اند تا در ۴۵مین همایش شورای حقوق بشر سازمان ملل، از ایجاد یک کمیته مستقل تحقیق پیرامون نقض خشن حقوق بشر در ایران حمایت و پشتیبانی کنند. نامه این ۲۲ سازمان و نهاد حقوق بشری یک هفته پس از اطلاعیه سازمان عفو بین الملل منتشر می شود. این سازمان که یکی از امضا کنندگان این نامه هم هست، روز دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) خواستار تحقیق مستقل تحت نظارت سازمان ملل پیرامون نقض خشن حقوق بشر در ایران در ارتباط با ناآرامی ها و اعتراضات آبانماه سال ۹۸ و پس از آن شده بود.در اطلاعیه سازمان عفو بین الملل به دستگیری بیش از هفت هزار نفر و از جمله زنان و کودکان در جریان اعتراضات آبان ۹۸ اشاره شده است.
سازمان عفو بین الملل در این اطلاعیه به تحقیقات مستقل خود پیرامون سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ پرداخته و نوشته است که این تحقیقات حکایت از تداوم نقض خشن حقوق بشر توسط مسئولان حکومت ایران دارد. نامه ۲۲ سازمان و نهاد حقوق بشری را افزون بر سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر، مرکز مدافعان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی حقوق بشر، سازمان عدالت برای ایران، حقوق بشر کردستان، عرصه سوم و بنیاد عبدالرحمان برومند هم امضا کرده اند.
در نامه ۲۲ سازمان چه آمده است؟ - موضوع اصلی نامه درخواست از همه کشورها برای تحقیق پیرامون سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ است. در این نامه آمده است که ماموران انتظامی ایران با بهره گرفتن از ابزارهای غیر قانونی، صدها نفر از معترضان را از پای در آورده و هزاران نفر را دستگیر کرده اند. در این نامه به گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل پیرامون سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ اشاره شده است. در این نامه آمده است که جمهوری اسلامی پس از قطع ارتباط اینترنتی دست به سرکوب فراگیر اعتراضات زده است. این نامه با اشاره به گزارش سازمان عفو بین الملل از کشته شدن دستکم ۳۰۰ نفر در این اعتراضات خبر داده است. در برخی از گزارش ها تعداد قربانیان سرکوب اعتراضات آبان ماه ۹۸ حدود ۱۵۰۰ نفر اعلام شده است. در نامه سازمان ها و نهادهای حقوق بشری همچنین آمده است که ۲۳ کودک (۲۲ کودک پسر و یک کودک دختر) در سنین ۱۲ تا ۱۷ سال در بین قربانیان این سرکوب خشن قرار دارند.
در نامه ۲۲ سازمان و نهاد حقوق بشری آمده است که شماری از کودکانی که حدود ده سال سن داشته اند، نیز توسط ماموران دستگیر شده و به نقاط نامعلومی انتقال یافته اند. سازمان ها و نهادهای حقوق بشری امضا کننده این نامه همچنین به صدور احکام مجازات اعدام برای دست کم سه نفر از معترضان اشاره کرده اند. گفته شده است که معترضان به شدت شکنجه شده و برخی از آن ها زیر شکنجه شدید ناگزیر به "اعتراف" شده اند. امضا کنندگان این نامه از کشورهای جهان درخواست کرده اند تا با برخورد پیگیرانه و قاطع خود، مانع از عدم پاسخگویی دولت و مقامات جمهوری اسلامی شوند. در این نامه از جمله به درخواست سازمان ملل از مسئولان جمهوری اسلامی در ارتباط با تحقیق پیرامون سرکوب اعتراضات آبان اشاره شده و آمده است که مسئولان جمهوری اسلامی به درخواست کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اعتنایی نکرده و به نقض خشن حقوق بشر در این کشور ادامه داده اند.
این نامه با این پیام به پایان می رسد: ما از دولت شما می خواهیم از امکان ۴۵مین همایش شورای حقوق بشر سازمان ملل بهره گرفته و در راستای تشکیل یک گروه مستقل تحقیق اقدام کنید.در پایان این نامه تصریح شده است که تنها از طریق رساندن یک پیام روشن و شفاف درباره الزام پاسخگویی حکومت ایران است که می توان مانع از تداوم نقض خشن حقوق بشر و تکرار چنین جنایاتی در این کشور شد».