۱۳۹۹ شهریور ۱۳, پنجشنبه

آمریکا 3 فرد و 11 شرکت را به اتهام «تسهیل فروش محصولات پتروشیمی ایران» تحریم کرد آ

مایک پمپئو
وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم چند شرکت به اتهام «تسهیل فروش و انتقال محصول پتروشیمی ایران» خبر داد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه 3 سپتامبر 2020 با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه 6 شرکت را به دلیل حمایت از شرکت پتروشیمی تریلیانس که ژانویه 2020 در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته تحت تحریم قرار داده است.»

بر اساس این گزارش «شرکت‌های تازه تحریم‌‌شده در ایران، امارات متحده عربی و چین قرار دارند و در فروش محصولات پتروشیمی ایران مشارکت داشته‌اند.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد «فروش محصولات پتروشیمی جزو منابع درآمدی کلیدی رژیم ایران است و به این رژیم برای کسب منابع مالی جهت حمایت بی‌ثبات‌کننده از رژیم‌های فاسد و گروه‌های تروریستی در سراسر خاورمیانه و اخیراً ونزوئلا کمک می‌کند.»

در ادامه گزارش عنوان شده که «علاوه بر این تحریم‌ها وزارت خارجه آمریکا 5 شرکت را به دلیل انجام مبادلات قابل‌توجه در زمینه خرید، اکتساب، فروش، انتقال یا بازاریابی برای محصولات پتروشیمی ایران تحت تحریم قرار داده است.»

وزارت خارجه آمریکا همچنین سه فرد که از مدیران شرکت‌های تحریم‌شده هستند را نیز تحریم کرده است.
فعال‌سازی مکانیسم ماشه «اسنپ بک»
پس از مخالفت با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی اعمال شده علیه ایران، ایالات متحده آمریکا در واکنش به تصمیم از برنامه خود برای فعال‌سازی مکانیسم موسوم به «سناپ بک Snapback» که همان بازگشت فوری همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است، خبر داده بود.


پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده ازسوی آمریکا به سازمان ملل متحد در این راستا شدید ترین تحریم‌ها علیه ایران را در بر دارد.

«مکانیسم ماشه» راهکاری پیش‌بینی شده در توافق برجام 2015 میان کشورهای 5+1 با ایران است. بر اساس این راهکار، هرگاه یکی از کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای از انجام تعهدات خود عدول کند، طرف مقابل نیز از حق عدول از این توافق برخوردار خواهد شد.

آمریکا با استناد به مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در زمینه فعال کردن مکانیسم ماشه اقدام خواهد کرد.

به موجب توافق هسته‌ای هر کدام از کشورهای امضا کننده طرف توافق با ایران حق دارند چنان‌چه ایران یکی از بندهای توافق هسته‌ای را زیر پا گذارد، به سازمان ملل متحد شکایت کنند.

از سویی سازمان ملل وظیفه دارد تحقیقاتی را به مدت یکماه تا قبل از دستیابی به توضیح‌ها و تضمین‌هایی برای طرف شکایت کننده (آمریکا)، آغاز کند.

چنانچه طرف شکایت کننده به پذیرفتن این توضیحات قانع نشود بدون موافقت شورای امنیت می‌توان مکانیسم سناپ بک را فعال کرد.

به دنبال فعال شدن این مکانیسم همه تحریم‌هایی که از سوی شورای امنیت علیه ایران به تصویب رسیده و علاوه بر آن قطعنامه 2231 که در ژوئیه 2015 به تصویب رسیده فعال خواهند.