بریفینگ وزارت خارجه آمریکا
بهدنبال اعلام جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و ائتلاف جهانی ضدداعش مبنی بر مذاکرات آمریکا با دولت عراق در تاریخ ۱۱ژوئن که کمک ائتلاف بهعراق برای مقابله با مشکلات دستاندازی رژیم ایران یکی از محورهای آن است. کیهان خامنهای وحشتزده به صحنه آمده و با عنوان (عراق و خطرهای ۱۰ژوئن!) در یادداشت روز ۱۸خرداد نوشت:
«۱۰ ژوئن- بغداد-واشنگتن که با دستور کاری آمریکایی آغاز میشود، از مدتها قبل با سؤالات اساسی مواجه گردیده است؛ موضوع اصلی این مذاکرات چیست؟ ارتباط این مذاکرات با توافقنامه امنیتی که در سال ۲۰۰۸ به امضای جرج بوش و نوری مالکی رسید، چیست؟ ارتباط این مذاکرات با مصوبه بهمنماه مجلس عراق -خروج نظامیان بیگانه از خاک عراق- چیست؟
این مذاکرات چه فرصتها و تهدیدهایی برای دو طرف و بهخصوص برای جمهوری اسلامی ایران دارد؟
از نظر طرف آمریکایی، هیأت عراق باید بین دادن امتیاز سیاسی به طرف مقابل و تحمل خسارتها و فشارهای ناشی از اقدامات تروریستی دست به انتخاب بزند.
میز مذاکره روز چهارشنبه، به درخواست و بر اساس تدبیر طرف آمریکایی چیده شده و اگر اوضاع بر منوال چند روز اخیر جلو برود، طرف عراقی بهصورت منفعل در این مذاکرات حضور خواهد داشت و نتیجه آن امضای توافقی خواهد بود که نه تنها مشکلی از مشکلات عراق را حل نخواهد کرد بلکه خود به «امالمشکلات» عراق تبدیل خواهد شد. چرا که توافقنامه جدید بر مبنای استمرار حضور نظامی آمریکا در عراق استوار است و این حضور صرفاً برای آنکادره کردن روابط خارجی عراق و محروم کردن آن از رابطه امنیتی با مهمترین پشتیبانان منطقهیی عراق خواهد بود. چنین توافقی در عینحال حتماً سبب ناخشنودی ایران خواهد گردید».
جیمز جفری: ائتلاف میتواند بهعراق برای مقابله با مشکلات دستاندازی رژیم ایران کمک کند
جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و ائتلاف جهانی ضدداعش درباره مذاکرات روز
۱۱ژوئن(۲۲خرداد ۹۹) با دولت عراق و مشکلات دستاندازی رژیم ایران به حاکمیت عراق گفت: «ائتلاف میتواند همچنان به عراق برای مقابله با مشکلات دستاندازی رژیم ایران به حاکمیت عراق کمک کند. این نیز یک مسأله مهم است. این از موارد نگرانی ما میباشد، زیرا قطعاً که، نیروهای تحت حمایت رژیم ایران بارها به نیروهای ما حمله کردند و در یک مورد نیروهای موشکی رژیم ایران از ایران به نیروهای ما حمله کردند».
سایت وزارتخارجه آمریکا روز جمعه ۱۶خرداد در گزارشی از بریفینگ ویژه جیمز جفری در مورد نشست وزیران گروه کوچک ائتلاف جهانی ضدداعش نوشت: «عراق به نیروهای ائتلاف اجازه ادامه در خاک خود را میدهد، و مایل است با ما بنشیند و با ما درباره حضور آمریکا و بهطور کلی حضور ائتلاف صحبت کند...در پایه، ما جایی را که برای کمک به عراق طراحی کردهایم، معرفی خواهیم کرد، جایی که فکر میکنیم ائتلاف میتواند به عراق در مبارزه با داعش کمک کند.....».
جیمز جفری افزود: «معاون امور سیاسی وزیر خارجه، دیوید هیل، در جلسه توجیهی وزیر پمپئو توضیحات بیشتری را پیرامون گفتگوی استراتژیکی که وزیر در یازدهم ماه جاری با دولت عراق آغاز خواهد کرد، ارائه داد. دیوید هیل تأکید کرد که آنچه ما بهدنبال آن هستیم نه فقط صحبت در مورد حضور نیروهای ائتلاف بلکه در مورد کلیت روابط دوجانبه ایالات متحده، و... حضور ائتلاف در عراق و پرونده روابط دوجانبه در چارچوب توافقنامه چارچوب استراتژیک سال۲۰۰۸، که بهوضوح کلیت روابط با ایالات متحده در زمینههای مالی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، دیپلماتیک، انرژی و همچنین امنیتی را در نظر میگیرد......بهویژه، من میخواهم اظهارات دبیرکل ناتو استولتنبرگ را برجسته کنم. وی گفت که ناتو در تلاش است تا درخواست رئیسجمهور ترامپ را بپذیرد که ناتو نقش مهمتری در مبارزه با تروریسم بهطور کلی و بهویژه در مبارزه با داعش، از جمله در عراق، ایفا کند، و ناتو بهخوبی در حال یافتن راههایی برای تقویت مأموریت ناتو در عراق است ...
ما نگران عناصر داعش در جنوب فرات در آن مناطقی هستیم که رژیم و حامیان ایرانی و روسی آنها، آنجا را کنترل میکنند. افزایش قابل توجهی در میزان حملات وجود داشته است، و ما آن را از نزدیک زیر نظر داریم زیرا داعش تمام منطقه عراق / سوریه را یک جبهه واحد میبیند...».