بسیاری از متخصصان باور دارند چین با ایجاد سیستم های پرداخت الکترونیکی ارزهای دیجیتال در صدد است با ایجاد یک شبکه تجارت بین المللی، انحصار دلار آمریکا را در بازارهای جهانی بشکند
بر اساس آخرین اخبار، چین قرار است به زودی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را در بازار منتشر کند و همین موضوع باعث شده، بسیاری از کشورهای جهان سازوکارهای نظارتی دولت را برای معرفی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی پیشبینی کنند.
از سال 2019 بانک مرکزی چین روی پروژه یکپارچه سازی بارکدهای تجاری کار می کند. چین در نظر دارد با ایجاد یک شبکه به هم پیوسته و جامع بارکدهای تجاری، این امکان را فراهم سازد تا مبادلات تجاری در دو سطح خُرد و کلان، بدون نیاز به پول نقد صورت بگیرد.
اکوسیستم تجاری چین با پرداخت های الکترونیکی نا آشنا نیست، بنابراین بسیاری از متخصصان باور دارند چین به راحتی می تواند با اتکا به شرکت های بزرگ تجارت الکترونیک خود، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی را به صورت گسترده نهادینه سازی کند.
ارز دیجیتال یوان چین هم اکنون به صورت آزمایشی (پایلوت) در بسیاری از بخش های چین در حال اجرا است. لی سایمون متخصص ارزهای دیجیتال چین می گوید، ارز دیجیتال بانک مرکزی چین می تواند با چرخش نقدینگی موجود در بازار، پویایی نظام مالی و اقتصادی این کشور را افزایش دهد.
در سالیان اخیر و با نهادینه سازی گسترده تکنولوژی بلاک چین، پکن سرمایه گذاری های عظیمی در این صنعت نوظهور کرده است. چین امیدوار است در آینده که اقتصاد جهانی به سمت هوشمندسازی میل می کند، بتواند رهبری جهان مدرن را در دست بگیرد.
در کشور پهناور چین، بیش از 90 درصد مردم در شهر ها و 50 درصد آنها در قسمت های روستایی، از امکانات پرداخت های الکترونیکی برای خرید کالاهای خُرد استفاده می کنند. این آمار به خوبی نشان می دهد که چین به خوبی توانسته است فرهنگ جمعی کشور خود را با دریچه های نوین پرداخت های الکترونیک آشنا کند.
پرداخت های مالی از طریق تلفن های هوشمند در چین به صورت گسترده نهادینه سازی شده است و سیستم های بزرگ پرداخت چین نظیر علی پی و ویچت هم اکنون بیش از یک میلیارد کاربر در چین دارند.
از آنجایی که در این کشور پهناور زیرساخت های کارت خوان به صورت انبوه باید در اختیار مراکز تجاری قرار بگیرد، همین موضوع باعث ایجاد کُندی در روند پرداخت های الکترونیک شده است.
در ارتباط با این موضوع، پرداخت های الکترونیکی تلفن همراه این معضل را برطرف کرده و کاربران چینی می توانند بدون نیاز به واسطه های فیزیکی نظیر کارتخوان ها، به صورت کاملاً بی واسطه و از طریق کدهای دستوری، پرداخت های مالی خود را تکمیل کنند.
شایان ذکر است که واحد پول یوان در مبادلات بین المللی نقش بسیار کوچکی دارد و طبق داده های بانک جهانی اقتصاد، تنها 1.7 درصد از مبادلات تجاری بین المللی را به خود اختصاص داده است.
به گفته کارشناسان مالی، چین به خوبی می داند که انحصار دلار در بازارهای تجارت جهانی به سادگی با روش های معمول قابل شکستن نیست و از همین رو به دنبال راهکارهای نوین برای تسلط به بازارهای تجارت جهانی است.