۱۳۹۹ تیر ۵, پنجشنبه

نامه جمعی از زندانیان سیاسی درباره شرایط بد زندان فشافویه و بلاتکلیفی بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان


جمعی از زندانیان سیاسی که در جریان اعتراضات آبان ۹۸ بازداشت شده و در زندان فشافویه زندانی هستند در نامه‌ای
، شرایط این زندان را «جهنمی» توصیف کرده و با اشاره به مشکلات متعدد بهداشتی و شیوع کرونا، به رفتار دوگانه و سلیقه‌ای مقام‌های قضایی و بلاتکلیفی بازداشت‌شدگان آبان‌ اعتراض کردند.

زندانیان سیاسی فشافویه در این نامه عنوان کردند که از آبان ۹۸ تاکنون در زندان به سر می‌برند و شاهد برخورد دوگانه و سلیقه‌ای با بازداشت شدگان آبان ماه هستند و در مواردی با وجود موافقت مراجع قضایی و دادیارها با مرخصی آنها موافقت نمی‌شود.

آنها همچنین گفتند با وجود موافقت مرخصی موقت با برخی از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان، تعدادی همچنان در بازداشت موقت به سر می‌برند و با گذشت بیش از هفت ماه همچنان وضعیت مشخصی ندارند.

زندانیان سیاسی فشافویه با اشاره به گرم شدن هوا و مشکلات و محدودیت‌های این زندان، آن را همانند جهنم توصیف کردند. همچنین عدم وجود آب آشامیدنی و قطع بودن آب برای شست و شو از دیگر مشکلات این زندان است که آنها را مجبور می‌‌کند برای دستشویی رفتن با هزینه شخصی از آب معدنی استفاده کنند.

از جمله مواردی که زندانیان سیاسی در فشافویه به آن اشاره کردند وجود بیماری کرونا و نبود امکانات بهداشتی لازم در این زندان است. آنها تاکید کردند که با وجود قرار گرفتن این زندان در منطقه‌ای بیابانی و گرمای بسیار زیاد، سیستم‌های خنک‌کننده‌ زندان ضعیف و ناکارآمد است. آنها همچنین به وجود جانورانی چون رتیل، پشه، مگس، هزارپا، سوسک، ساس و موش در این زندان اشاره کردند.

زندانیان سیاسی فشافویه در نامه‌ای از مسئولان قضایی و اجرایی خواستند تا به وضعیت این زندان توجه کرده و در صدور احکام و تسهیل روند قضایی پرونده‌ها اقدام کنند.

کمبود امکانات و شرایط نامناسب برای زندانیان در زندان فشافویه پیش از این نیز موجب اعتراض بسیاری از زندانیان شده است تا جایی که علیرضا شیرمحمدعلی، از اسفند سال ۱۳۹۷ بیش از یک ماه با خواسته «انتقال به زندانی دیگر» همراه با یک زندانی سیاسی دیگر به نام برزان محمدی در اعتراض به وضعیت فاجعه‌بار زندان فشافویه دست به اعتصاب غذا زد؛ اعتصاب و خواسته‌ای مشابه «وحید صیادی نصیری» زندانی سیاسی دیگری که ۲۱ آذرماه سال ۱۳۹۷ در زندان لنگرود قم بر اثر اعتصاب غذا جان خود را از دست داد.

به دنبال بی‌توجهی مقام‌های مسئول، سرانجام علیرضا شیرمحمد علی، زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ، زندان فشافویه، شامگاه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸، در پی حمله دو نفر از زندانیان جرائم غیرسیاسی با چاقو از ناحیه شاهرگ و شکم به شدت آسیب دید و پیش از انتقال به بیمارستان کشته شد.

هم «علیرضا شیرمحمدعلی» و هم «وحید صیادی نصیری»، پیش از کشته‌شدن در زندان‌های فشافویه و زندان لنگرود، خواهان «اجرای تفکیک جرایم در زندان‌ها» شده بودند و به همین منظور اعتصاب غذا کردند اما مقام‌های سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و قوه قضاییه به خواست این دو زندانی سیاسی، توجهی نکردند.

علیرضا شیرمحمد علی، به دلیل راه اندازی یک کانال تلگرامی و به اتهام «توهین به مقدسات، توهین به امام و رهبرانقلاب، و تبلیغ علیه نظام» در دادگاه بدوی به هشت سال زندان محکوم شده و با همان حکم دادگاه بدوی در زندان فشافویه نگهداری می‌شد.

به دنبال کشته شدن علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم، خواهان بازدید از این زندان شد و گفت: «من بارها به صورت کتبی، شفاهی، فردی و گروهی درخواست بازدید از زندان فشافویه را داده‌ام، اما هنوز مسئولان آن جوابی نداده‌اند.» او گفت که «مسئولان زندان فشافویه، هنوز نه اجازه و زمینه بازدید از این زندان را فراهم کرده‎اند و نه جلسه‎ای با نمایندگان مجلس برگزار کرده‎اند.»

پس از شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه گذشته نیز یک زندانی محبوس در زندان فشافویه به ایران اینترنشنال خبر داد که بسیاری از افراد محبوس در این زندان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و به‌دلیل فقدان امکانات بهداشتی و پزشکی، روزانه موارد فوت گزارش می‌شود.

این زندانی گفت اکثر زندانیان هم‌بند او به کرونا و بیماری‌های حاد تنفسی مبتلا شده‌اند و کنترل وضعیت از دست مسئولان زندان خارج شده است و اشاره کرد که در زندان «سمفونی سرفه زندانیان» شنیده می‌شود و با اینکه مشکل بسیار جدی است، «مسئولان زندان آن را مخفی کرده‌اند و رسیدگی نمی‌کنند».


با وجود تمام این مشکلات در زندان فشافویه، رییس قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها اقدامی برای تغییر شرایط این زندان نکرده‌اند.