نماینده مجلس ایران با بیان اینکه در هفت یا هشت سال گذشته آمار ازدواج در این کشور سقوط آزاد داشته و حدود 40 درصد کاهش پیدا کرده است، اعلام کرد که همزمان جمعیت دم بخت نه تنها کاهش نداشته، بلکه افزایش نیز داشته است.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، شنبه 27 ژوئن 2020، امیرحسین بانکی پورفرد مشکلات ایران در حوزه وضعیت اقتصادی، معیشت، اشتغال، تورم را به فردی تشبیه کرد که با وجود داشتن بیماری قلبی از یک دندان درد شدید رنج میبرد.
او افزود: «در هفت یا هشت سال گذشته آمار ازدواج سقوط آزاد داشته و حدود 40 درصد کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که جمعیت دم بخت ما نه تنها کاهش نداشته، بلکه افزایش نیز داشته است».
بانکی پورفرد نسبت به افزایش طلاق در جامعه هشدار داد و آن را یک آسیب جدی دانست که در حال تهدید کردن جامعه است.
به گفته او، آمار موالید به شدت در حال کاهش است که این موضوع باعث خواهد شد نسبت بازنشستگان نسبت به جوانان روز به روز بیشتر شود.
آمارهای رسمی که مسئولان وزارت بهداشت ایران اعلام کردهاند نیز نشان میدهد تمایل جوانان نسبت به تشکیل خانواده به شدت کاهش یافته است. حامد برکاتی مدیرکل جمعیت خانواده وزارت بهداشت ایران 20 مه 2020 در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به ایرنا درباره کاهش ازدواج در این کشور گفت: «میزان ازدواجها در سال 89، حدود 890 هزار بود که در سال 1398 کمتر از 550 هزار مورد شد و 40 درصد کاهش یافت. از سال 89 به طور متوسط هر سال 6 درصد از میزان ازدواج در کشور کم شده است».
به گفته او یک علت این امر کاهش موالید از دهه 60 به بعد و کاهش افرادی است که به سن ازدواج میرسند اما علت اصلی این مساله نیست، سال 92 حدود 13 میلیون جوان در سن ازدواج در ایران بود که اکنون به 10 میلیون نفر رسیده است. همزمان تمایل به فرزندآوری کمتر هم در ایران افزایش یافته است.
برکاتی تاکید کرد که در کاهش میزان ازدواج و کاهش فرزندآوری جوانان مقصر نیستند بلکه حمایتهای دولتی باید بیشتر و کاملتر شود.
او اعلام کرد که از سال 89 سالانه 6 درصد و از سال 97 هر سال 8 درصد از میزان ازدواج در ایران کم شده است.