۱۳۹۸ اردیبهشت ۱۲, پنجشنبه

فرمانده کل ارتش ایران: تهدیدات جدی است، یگان‌ها بازی جنگ را تمرین کنند


رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرده که “دشمن” از لحاظ نظامی “آرایش جنگی” ندارد. فرمانده کل ارتش اما “تهدیدات” را “جدی” دانسته و گفته است که یگان‌ها باید خود را “با تفكر شب حمله‌ای” آماده کرده و “بازی جنگ را دائما تمرين كنند.



فرمانده کل ارتش ایران گفته است که یگان‌ها باید خود را برای تفكر شب حمله‌ای آماده کرده و بازی جنگ را دائما تمرين كنند.

عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش ایران، امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت (اول ماه مه) در جریان سخنانی خود در دوازدهمین گردهمایی فرماندهان یگان‌های عمده و مستقل نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی “تهدیدات دشمن” را “جدی” ارزیابی کرد و گفت: «همه نيروها بايد يگان‌های خودشان را با تفكر شب حمله‌ای آماده كنند و بازی جنگ را دائما تمرين كنند.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز گرچه در سخنان امروز خود در “دیدار معلمان و فرهنگیان” گفت که “آرایش دشمن، آرایش جنگی است؛ در میدان‌های سیاسی، اقتصادی و فضای مجازی”، اما در عین حال افزود: «علی‌الظاهر از لحاظ نظامی، آرایش جنگی ندارند که البته نظامی‌های ما حواسشان جمع است.»

خامنه‌ای تأکید کرد: «در مقابل این آرایش جنگی، ملت هم باید آرایش جنگی بگیرد و مهم‌ترین کار، حفظ اتحاد و وحدت کلمه است. همه مراقب باشند به‌خاطر اختلاف سلیقه‌های کوچک مقابل هم قرار نگیرند چون قدرت این ملت و آن چیزی که به این کشور اقتدار می‌بخشد، اتحاد است.»

رهبر جمهوری اسلامی همچنین “آحاد مردم و مسئولین” را به آمادگی در برابر “این تهاجم” فراخواند و گفت که آنان باید “در هر زمینه‌ای که مشغول کارند، احساس مسئولیت کنند و وارد میدان شوند.”

“تهدیدات در ابتدای کار زمینی نخواهد بود”

فرمانده کل ارتش اما در سخنان امروز خود به “تهدیدات” نظامی پرداخت. به گزارش فارس، او گفت: «تهدیدات امروز جدی است. البته این تهدیدات در ابتدای کار زمینی نخواهد بود، اما نیروی زمینی به عنوان محور همه عملیات‌ها باید با این وجود آمادگی خود را حفظ کند.»

به گزارش خبرگزاری تسینم، سرلشکر موسوی تأکید کرد: «امروز باید بازی جنگ را به‌صورت دائمی تمرین کنیم و از نظر فکری و آمادگی‌های داخل یگانی، خود را به سطح استراتژی شب‌حمله‌ای برسانیم.»

کاظم غریب‌آبادی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز در جریان یک سخنرانی در پایتخت اتریش از جمله گفت: «اقدامات قهری یکجانبه مانند تحریم، تهدید به استفاده از زور، مداخله نظامی و حتی اقدامی نظیر خروج از معاهدات و ترتیبات بین‌المللی، از سوی آمریکا در سطح بالایی اعمال می‌شود.»

غریب‌آبادی همچنین افزود که این اقدامات را “مغایر حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد” خواند و از جامعه جهانی خواست تا با آن مقابله کند.

فرمانده کل ارتش در حالی تهدیدها علیه جمهوری اسلامی را “جدی” خوانده که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، یکشنبه گذشته گفته بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست.

ظریف البته در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز مدعی شده بود که “گروه ب” (بنیامین نتانیاهو، جان بولتون، محمد بن‌سلمان و محمد بن‌زاید) در راستای دامن زدن به تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی تلاش می‌کند و می‌خواهد ترامپ را “برخلاف خواسته‌اش” به سمت جنگ با ایران بکشاند. ظریف در عین حال ترامپ را متهم کرده بود که با پیگیری سیاست موسوم به فشار حداکثری، “در پی به زانو در آوردن” جمهوری اسلامی است.

خامنه‌ای: دشمن از همه طرف مشغول تهاجم است

رهبر جمهوری اسلامی نیز در بخشی از سخنان امروز خود گفت: «امروز دشمن از همه اطراف مشغول تهاجم است؛ از لحاظ اقتصادی، سیاسی، نفوذ اطلاعاتی و ضربه زدن در فضای مجازی؛ مخصوص این دولت فعلی آمریکا هم نیست؛ کمک این شخصی که در آمریکا سر کار است این است که آمریکا را عریان نشان می‌دهد. قبلی‌ها همین کارها را با دستکش مخملین انجام می‌دادند اما رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این دستکش را درآورده و همه، آن چدن پنهان در زیر دستکش آمریکایی‌ها را می‌بینند.»
Ayatollah Ali Khamenei, Führer der Islamischen Republik Iran (Ilna)

علی خامنه‌ای: آرایش دشمن، آرایش جنگی است؛ در میدان‌های سیاسی، اقتصادی و فضای مجازی

در روزهای گذشته و به‌خصوص پس از سخنان ظریف درباره امکان تبادل زندانی میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، موضوع احتمال مذاکره میان دو کشور به عرصه عمومی راه یافت و پیشنهاد او در مورد گفت‌وگوی ایران و آمریکا در این خصوص، به تلاش آشکار برای ایجاد کانالی ارتباطی با کاخ سفید تعبیر شد.

در مقابل اما برخی مقام‌های نظامی و حکومتی در ایران واکنش نشان داده و با مذاکره با آمریکا مخالفت کردند. از جمله قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، دوشنبه گذشته گفت: «دشمن می‌خواهد با فشارهای اقتصادی ما را به میز مذاکره بکشاند که این مذاکره مصداق “تسلیم است”، اما مردم ما هوشیار و هوشمندند و معتقدند که مذاکره در شرایط کنونی با دشمن، “تسلیم شدن” محض است و قطعا تن به این ذلت نمی‌دهیم.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز هم‌زمان با فرمانده نیروی قدس مذاکره با آمریکا در شرایط کنونی را “سهل‌اندیشی” و “اشتباه راهبردی” خواند و گفت: «باید مقامات آمریکا بفهمند که با حریف سخت طرف هستند.»

آمریکا نه تنها با خروج از برجام تحریم‌های پیشین خود علیه جمهوری اسلامی را بازگردانده و تحریم‌های گسترده دیگری را نیز به آن افزوده، بلکه از روز ۲۶ فروردین‌ماه گذشته رسما سپاه پاسداران را نیز در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی خود قرار داده است. خروج آمریکا از برجام در ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۹۷، سپس از جمله با تحریم نفتی ایران تا حد رساندن صادرات آن به صفر همراه شد. ایالات متحده می‌خواهد با این اقدام “رفتار” ایران در منطقه را تغییر دهد و تهران را وادار به تجدیدنظر در سیا‌ست‌های منطقه‌ای و برنامه مناقشه‌برانگیز موشکی‌اش کند.

قصد آمریکا برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر با تهدید متقابل مقام‌های جمهوری اسلامی مواجه شده است. از جمله محمد حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، یکشنبه گذشته تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و گفت: «اگر قرار باشد نفت ایران از تنگه هرمز عبور نکند، حتما نفت دیگران هم از این تنگه عبور نخواهد کرد.»