۱۳۹۸ اردیبهشت ۳۱, سه‌شنبه

اتهامات داماد وزیر رفاه اعلام شد؛ «بازنگرداندن ۲۱۱ میلیارد تومان وام بانکی»


در دومین جلسه دادگاه تعدادی از متهمان بانک سرمایه، محمدهادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایران، متهم شد که ۲۱۱ میلیارد تومان وام از چند بانک گرفته و آن را بازنگردانده است.




دادگاه آقای رضوی و ۳۰ متهم دیگر پرونده بانک سرمایه روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در شعبه سوم دادگاه ویژه «رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی» به ریاست اسدالله مسعودی‌ مقام برگزار شد.

در این جلسه آقای قهرمانی، نماینده دادستان، پرونده بانک سرمایه را «مشحون از فساد» خواند.

وی گفت طبق گزارش بانک مرکزی، آقای رضوی ۱۰۷ میلیارد تومان از بانک سرمایه و ۱۰۴ میلیارد تومان نیز از بانک‌های دی، اقتصاد نوین، مسکن و تجارت «دریافت کرده است».

نماینده دادستان در جلسه اول دادگاه نیز گفته بود: «هادی رضوی از مجرای پرداخت رشوه به مدیران بانک سرمایه، بدون تودیع وثیقه، حدود ۱۰۷ میلیارد تومان را در سال ۹۱ تا ۹۴ از شبکه بانکی خارج و صرف عیش‌ونوش، سفرهای خارجی، خودروهای لوکس و ملک کرده است».

وی در جلسه روز دوشنبه دادگاه نیز گفت که هادی رضوی بخشی از پول‌های خود را به حساب شرکت‌هایی ریخته که به اسم افراد کارتن‌خواب تاسیس شده بود.

آقای قهرمانی اضافه کرد: «شرکت گلگون تجارت جهان که مربوط به یک جوان یتیم است به اسم آن ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفتند و قرار بود که پنج میلیون تومان به او بدهند که آن پنج میلیون تومان را هم ندادند».

تاکنون دادگاه چندین پرونده مرتبط با بانک سرمایه برگزار شده و علی بخشایش، محمدرضا توسلی و همچنین پرویز کاظمی، وزیر رفاه دولت احمدی‌نژاد، به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

سهامدار اصلی بانک سرمایه صندوق ذخیره فرهنگیان است و پرونده این بانک پس از کشف فساد «۱۵ هزار میلیارد تومانی» در این صندوق به جریان افتاد.

صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپرده‌های ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت می‌کند.

در همین حال متهمان بانک سرمایه به «۱۴ هزار میلیارد تومان خیانت در اموال صندوق ذخیره فرهنگیان» متهم شده‌اند.

به جز محمد هادی رضوی، در جلسات دادگاه این بانک، نام محمد امامی تهیه‌کننده سریال «شهرزاد» و احسان دلاویز به عنوان افرادی که با مدیران بانک سرمایه روابط نزدیک داشته و بدهی خود را به بانک پرداخت نکرده‌اند، مطرح شده است.

براساس کیفرخواست دادستانی، محمد رضوی همچنین متهم شده که قراردادی با شرکت سهامی امور دام برای خرید مرغ و گوشت به مبلغ ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بسته و از بانک سرمایه ضمانت‌نامه ارائه کرده که «اگر چک‌ها پاس نشد ضمانت‌نامه را به اجرا بگذارند».

بر اساس این کیفرخواست، آقای رضوی این گوشت‌ها را در بازار می‌فروشد و به سازمان امور دام و بانک سرمایه مبلغی را نمی‌پردازد.

نماینده دادستان با اشاره به سفر آقای رضوی به ۵۰ کشور و خرید تعدادی ساختمان توسط او در ایران گفت که او «به نام منشی خود ملکی را رهن و یک خودروی بی‌ام‌و» را نیز برای او خریده است.

وی اضافه کرد: «رضوی با پول معلمان و به اسم سرمایه‌گذاری خودرو‌هایی از قبیل سواری مازراتی، سوزوکی، تویوتا لافور، موتور سیکلت ان‌وی آگوستا که قیمت آن به اندازه ده پراید مدل ۵۰ میلیون تومانی است خریداری می‌کند. خبر‌هایی هست که وی با تشریفات به خیابان می‌آمده است».

به گفته نماینده دادستان، آقای رضوی همچنین ساختمانی را که سال ۹۲ به قیمت ۲۳ میلیارد تومان خریداری کرده بود، به عنوان تهاتر به بانک سرمایه به قیمت ۱۲۵ میلیارد تومان می‌فروشد.

وی گفت که کارشناسان مامور شده برای ارزیابی این ساختمان، با دستور یاسر ضیایی، قائم مقام بانک سرمایه «خارج از فهرست اصلی» کارشناسان معرفی شده بودند و در ارزیابی خود «گران‌نمایی» کرده‌اند.

با این حال آقای رضوی این اتهامات را رد کرده و گفته که ارزش این ساختمان واقعی بوده است.

در جلسه دادگاه همچنین نماینده دادستان گفت که آقای رضوی در ازای دریافت ۲۸۵ میلیون تومان، تبلیغات بانک سرمایه را در خبرگزاری فارس انجام می‌داده است.

آقای رضوی نیز این موضوع را تایید کرد. با این حال خبرگزاری فارس اعلام کرد که این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران قراردادی با آقای هادی رضوی نداشته و قرارداد مورد اشاره با شرکتی به نام «کتیبه نوای فاطمی» منعقد شده بود که مدیرعامل آن شخص دیگری غیر از آقای رضوی بوده است.