حضور نیروهای سپاه پاسداران رژیم در سوریه
جیمز جفری، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در مصاحبهیی گفت: در سوریه آنچه که کشورش بهدنبال آن است، شکست پایدار شبهنظامیان داعش و یک روند سیاسی بازگشتناپذیر تحت هدایت مردم سوریه و تسهیل شده توسط سازمان ملل است.
جیمز جفری، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در مصاحبهیی گفت: در سوریه آنچه که کشورش بهدنبال آن است، شکست پایدار شبهنظامیان داعش و یک روند سیاسی بازگشتناپذیر تحت هدایت مردم سوریه و تسهیل شده توسط سازمان ملل است.
سفیر آمریکا در سوریه در این مصاحبه تأکید کرد که تمامی عناصر مسلح تحتامر رژیم ایران باید از سوریه خارج شوند. او در اشاره به اظهارات دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در مجمع عمومی ملل متحد گفت: «آنچه ما دنبال آن هستیم شکست پایدار داعش، یک روند سیاسی غیرقابل برگشت و خروج کلیه عناصر مسلح تحت فرماندهی رژیم ایران از سوریه است.»
او در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با خروج عناصر مسلح رژیم ایران از سوریه گفت: «بیرون کردن ایران، در اساس بخشی از پروسه است. ولی آمریکا اخراج عناصر رژیم ایران از سوریه را بهعنوان نتیجه روندی میبیند که با آن جنگ در سوریه به پایان خواهد رسید.»
او افزود: « صلح پایدار در سوریه وجود نخواهد داشت مگر اینکه رژیم ایران سیاستهای گسترش قدرتی که از طریق شبهنظامیان حزبالله در جنوب لبنان و حوثیها در شمال یمن انجام میدهد را کنار بگذارد. »
سفیر جفری از سوی دیگر ابراز امیدواری کرد تا پیش از پایان سال جاری میلادی، کمیتهیی برای تدوین قانون اساسی جدید سوریه که رهبران روسیه، آلمان، فرانسه در نشست استانبول در ماه اکتبر به آن دست یافتند، تشکیل شود.
او تشکیل کمیتهیی زیر نظر سازمان ملل متحد بهمنظور آغاز تدوین قانون اساسی جدید سوریه را «نقطه عطفی» برای پیشبرد روند سیاسی توصیف کرد و افزود ایالات متحده، روسیه را مسئول میداند تا از نفوذ خود بهمنظور نشاندن متحدش بشار اسد پای میز مذاکره، استفاده کند.
بیشتر بخوانید
با شروع درگیریها میان مردم سوریه و رژیم بشار اسد در سال ۲۰۱۱تا کنون بیش از نیم میلیون سوری بهدست نظامیان اسد کشته و میلیونها نفر مجروح و معلول و آواره شدند.
در تاریخ ۲۸/۹/۱۳۹۴شورای امنیت ملل متحد قطعنامه ۲۲۵۴را تحت عنوان «نقشه راه عملیات انتقال سیاسی در سوریه» با اجماع ۱۵عضو تصویب کرد. این برای اولین بار بود که آمریکا و روسیه بر سر مفاد یک قطعنامه به اشتراک نظر رسیدند.
بر اساس این قطعنامه، میبایست مذاکره با هدف برقراری آتشبس میان رژیم اسد و گروههای اپوزیسیون از ژانویه ۲۰۱۶شروع میشد. قانون اساسی جدید با نظارت سازمان ملل ظرف ۶ماه تدوین و پس از آن انتخابات آزاد ظرف ۱۸ماه برگزار شود و روند انتقال قدرت از رژیم دیکتاتوری اسد به مردم ظرف ۲سال پایان میپذیرفت.
ولی با ورود روسیه به صحنه و بمبارانهای هولناک این کشور از یک طرف، بمبارانهای مهیب، پرتاب بشکههای انفجاری و چندین رشته تهاجم شیمیایی رژیم اسد با پشتیبانی عناصر سپاه پاسداران و نیروی تروریستی قدس در صحنه نظامی، راهحل سیاسی به محاق برده شد.