۱۳۹۷ مهر ۵, پنجشنبه

ایالات متحده در گردهمایی رهبران جهان در سازمان ملل، ایران را زیر ضرب برد

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۴/۷/۹۷ : « نیویورک- پرزیدنت ترامپ و دستیاران امنیت ملی وی روز سه‌شنبه با خصومت و کینه غیرمعمولی ایران را زیر ضرب بردند و به ایران هشدار دادند که در صورت رودررویی [سرپیچی] آن از ایالات متحده با عواقب شدیدی روبرو خواهد شد. سخنرانی ها توسط رئیس جمهور در مقابل مجمع عمومی سازمان ملل و توسط مایک پمپئو وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی جان بولتون در هتل نیویورک سیتی یک تشدید لفاظی‌ها را رقم زد..در یک سخنرانی بسا آتشین‌تر به گروهی که مخالف توافق اتمی هستند بولتون پا را فراتر گذاشت.


او گفت او گفت اگر با ما، متحدان ما یا شرکای ما مقابله و اقدامی علیه ما انجام دهید، اگر به اتباع ما آسیبی برسانید، اگر شما به دروغگوئی، تقلب و فریبکاری ادامه دهید، بله درواقع با عواقب و مشکلات بسیار جدی روبرو خواهید شد..
بولتون گفت رژیم آدمکش و حامیانش در صورتیکه رفتارشان را تغییر ندهند با عواقب قابل توجهی مواجه خواهند شد. بگذارید پیام من امروز روشن باشد: ما در حال مراقبت هستیم و ما در پی شما خواهیم آمد،».
كانال پرداخت اروپا برای نجات توافق ایران با محدودیت مواجه است
وال‌استریت ژورنال ۴/۷/۹۷ : « به قلم: فرناز فصیحی، لارنس نورمن-  “وسیلة هدفمند ویژه” [برای حفظ ارتباطات مالی با ایران-م] به روی همه کشورها، منجمله روسیه و چین که در مذاکرات برای این توافق شرکت داشتند، باز است..
اما اغلب متخصصین تحریم روز سه‌شنبه گفتند که این تمهید کار چندانی برای ممانعت از فشار اقتصادی آمریکا روی رژیم ایران نخواهد کرد..یک دیپلمات اروپایی گفت، “ما [در رابطه با توافق اتمی ایران] عقب‌نشینی نمی‌کنیم.” او گفت که سخنرانی‌های رهبران اروپایی در جلسة شورای امنیت به ریاست ترامپ در روز چهارشنبه حول عدم تکثیر و ایران، بیانگر بیانیة [کشورهای امضاءکننده در حمایت از توافق-م] دوشنبه شب خواهد بود..
در حالیکه تحریم‌های آمریکا اضافه می‌شود، اقتصاد ایران لرزان شده و ارز کشور تقریباً روزانه با افت ارزش در مقابل دلار روبروست.
برقراری یک سیستم پرداخت بر پایه یورو بمنظور امکان دادن به شرکت‌ها برای ارسال و دریافت پول از ایران است. این سیستم که هیچ ارتباطی با سیستم مالی آمریکا ندارد برای این است که از تهدید تحریم‌های اصلی آمریکا در امان باشد و بدین‌ وسیله یک شرکت را از بازار آمریکا قطع می‌کند. همچنین مقامات اروپایی دنبال یک سیستم تهاتری هستند که به ایران اجازه خواهد داد که مثلاً نفت خود را به چین بفروشد و پول حاصله را برای خرید کالا یا تکنولوژی از اروپا استفاده کند. اما حتی بدون مشخص بودن جزئیات، متخصصین تحریم در هر دو طرف بحث بر سر توافق سال 2015، می‌گویند که هر مکانیزم جدید کماکان در مقابل تحریم‌های آمریکا آسیب‌پذیر است که قادر است اشخاصی که این سیستم را برقرار می‌کنند و شرکت‌هایی که در آن شرکت می‌کنند را هدف قرار دهد. همچنین آنها ادعای موگرینی که این وسیلة جدید می‌تواند واردات نفت اروپا، که یک هدف کلیدی مجازات‌های ابقاء شده آمریکاست، را تسهیل کند مورد تردید قرار دادند... اسفندیار باتمانقلیچ، بنیانگذار فروم تجاری اروپا-ایران، گفت که هر چند یک مکانیزم جدید، تجارت نفت اروپا با ایران را احیا نخواهد نمود اما می‌تواند به میزانی تجارت اروپا با ایران را افزایش دهد».