برنا بدون نام بردن از این ورزشکاران، مدعی شده است برخی چهرههای ورزشی قصد دارند برای گذراندن تعطیلات کریسمس، همراه با خانواده یا به تنهایی به دبی یا امریکا بروند اما متوجه شدهاند که ممنوعالخروج هستند.
این خبرگزاری به صراحت دلیل ممنوعالخروج شدن چهرههای سرشناس ورزش ایران را «ادعای ناراحتی و غمگین بودن بهخاطر مشکلات مردم» عنوان کرده است.
در این گزارش به صورت غیرمستقیم به «علی دایی» اشاره شده است اما منابع «ایرانوایر» در وزارت ورزش و جوانان خبر دادهاند که هماکنون «سروش رفیعی» بازیکن «پرسپولیس»، «عارف غلامی» مدافع «استقلال»، «اشکان دژاگه» و «وریا غفوری» دو بازیکن «فولاد» و «حسین ماهینی» مدافع سابق پرسپولیس از جمله مشهورترین بازیکنان ممنوعالخروج در مقطع زمانی کنونی هستند.
در این گزارش میپرسیم «محمدامین میرزایی»، مدیرعامل اطلاعاتی خبرگزاری برنا کیست، از سوی چه کسی به وزیر ورزش و جوانان ایران تحمیل شده و چرا رسانه رسمی این وزارتخانه را مبدل به بنگاه نفرتپراکنی ورزش ایران کرده است.
محمدامین میرزایی، مدیر امنیتی خبرگزاری برنا کیست؟
نام کامل او «محمدامین حسین میرزایی» است و متولد ۱۳۶۶ خورشیدی. خود را دانشآموخته رشته علوم سیاسی معرفی میکند اما هنوز موفق به اخذ مدرک کارشناسی خود نشده است.
زندگی کاری میرزایی با خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد و با همان خبرگزاری هم ادامه یافت. او خبرنگاری را نه با تهیه خبر و خبرنویسی که ناگهان به عنوان مدیرکل بخش علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس آغاز کرد. پس از آن دبیر پارلمانی و سپس مدیرکل سیاسی این خبرگزاری شد.
منابع آگاه در وزارت ورزش، محمدامین میرزایی را از نیروهای رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی میکنند.
او همچنین کنار فعالیتهای رسانهای در رسانه سپاه، رییس هیات مدیره شرکت «انبوهسازان بافت شهر» نیز هست؛ شرکتی ساختمانی که به نظر میرسد زیرمجموعه قرارگاههای سازندگی سپاه پاسداران است. دایره فعالیتهای آن نیز به محوطهسازی برای فرمانداریها، ساخت ورزشگاهها و زیرسازی تاسیسات انتقال نفت و میهمانسرا برای استانداری و فرمانداریها خلاصه میشود.
محمدامین میرزایی چهرهای امنیتی است که میتواند خبرگزاری رسمی وزارت ورزش و جوانان را در روزهایی که اعتراضات سراسری در ایران در جریان هستند، با هدف تخریب و تهدید سلبریتیها یا قهرمانان ورزشی ایران پیش ببرد.چه کسی محمدامین میرزایی را به وزیر ورزش تحمیل کرد؟
محمدامین میرزایی چهرهای امنیتی
«حمید سجادی»، وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ۲۴ مهر ۱۴۰۰ حکم مدیرعاملی محمدامین میرزایی در خبرگزاری برنا را به او تحویل داد. همزمان، ادعاهایی مبنی بر نارضایتی سجادی برای این انتخاب و ناگزیر بودن او از انتصاب میرزایی نیز از وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی شنیده میشد.
منابع خبری در وزارت ورزش و جوانان میگویند «وحید یامینپور»، مدیرکل معاونت جوانان این وزارتخانه میرزایی را به سجادی «تحمیل» کرده بود.
شخص یامینپور از مدیران سفارش شده و از پیش تعیین شده این وزارتخانه بود که هفدهم مهر ۱۴۰۰ حکم خود را از وزیر ورزش و جوانان تحویل گرفت.
چرایی حضور یامینپور در وزارت ورزش و جوانان، با مرور کارنامه و سوابقش، طی یک سال گذشته مطرح بود. او دانشآموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی از «دانشگاه امام صادق» است. در دوران حضورش در صداوسیما، در تهیه و اجرای برنامههایی از جمله «ثریا» و «دیروز، امروز، فردا» نقش داشت که علیه مخالفان جمهوری اسلامی محتوا تولید میکرد.
درخواست اعدام «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی»، از سران جنبش موسوم به سبز از مواضع این فعال سیاسی اصولگرا و رادیکال محسوب میشد.
وحید یامینپور در برنامه زنده تلویزیونی، با دعوت از «انیس نقاش»، تروریستی که قصد ترور «شاپور بختیار» را داشت، از او به عنوان یک قهرمان یاد کرد. خودش هم تمایل به ترور را بارها و به روشنی روی برنامه زنده تلویزیونی فریاد زده بود.
سال ۱۳۹۶، در «شبکه افق» در واکنش به کشته شدن «علی عبدالله صالح» در یمن گفت: «به حال مردم یمن غبطه میخوریم که توانستند سیاستمداران خیانتکار خود را بشناسند و مجازات کنند. امیدوارم این فرصت برای مردم ما هم به طریق قانونی فراهم شود.»
چرایی حضور یکی چون او در وزارت ورزش و جوانان، در دولت «ابراهیم رئیسی» قابل توجیه است. پس مدیری که برای رسانه رسمی وزارت ورزش و جوانان انتخاب میکند هم یکی است از جنس سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران.
آیا وزارت ورزش با نهادهای امنیتی همکاری میکند؟
در خبری که خبرگزاری برنا در مورد ممنوعالخروج شدن ورزشکاران از ایران منتشر کرده است، میخوانیم: «این سلبریتیهای مشهور در ماههای اخیر در شبکههای اجتماعی خود را ناراحت و غمگین بهخاطر مشکلات مردم معرفی میکردند و حتی یکی از این چهرهها که برای تماشای مسابقات جامجهانی به قطر دعوت شده بود، از این سفر انصراف داد و اعلام کرد که به خاطر دردها و مشکلات مردم به قطر نمیرود و میخواهد در کنار مردم باشد. با این حال، در ایام تعطیلات ژانویه، این چهرهها بلیت سفر به کشورهای امریکایی و اروپایی برای شرکت در جشنهای سال نو میلادی را خریداری کرده بودند.»
اشاره برنا از سلبریتی که به قطر دعوت شد و به این کشور سفر نکرد، «علی دایی» است. هرچند که «جواد نکونام»، سرمربی فولاد نیز که هماکنون در ایران حضور دارد، قید سفر به قطر را زد و به صورت رسمی به دلیل آنچه در ایران در رخ دادن بود و اندوه مردم، دعوت فیفا را رد کرد. اما به نظر نمیرسد سرمربی فولاد در روزهایی که تیمش باید در هفته چهاردهم و پانزدهم لیگ برتر وارد زمین شود، قصد سفر به خارج از کشور را داشته باشد.
«مهدی مهدویکیا»، «علی کریمی» و «محمد خاکپور»، دیگر بازیکنان ایرانی دعوت شده از سوی فیفا نیز حاضر به حضور در قطر نشدند اما این چهرههای شاخص فوتبال ایران هماکنون در ایران حضور ندارند.
به نظر میرسد برنا که حالا تبدیل به یک رسانه امنیتی شده است، کینه دو قطبی شدن جامعه در زمان برگزاری جام جهانی و همراه نشدن مردم با تیمی که نماینده حکومت بود را هنوز همراه دارد.
اما آنچه برنا به عنوان رسانه رسمی و خبرگزاری وزارت ورزش و جوانان از ممنوعالخروج شدن چهرههای ورزشی منتشر کرده است، نشان میدهد ادعاهایی که طی ماههای گذشته مبنی بر «پروندهسازی امنیتی» از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای ورزشکاران در جامعه ورزش ایران شکل گرفته بودند، از واقعیت دور نیستند.
در هفتههای آغازین اعتراضات سراسری، اخباری مبنی بر درخواست مدیران ارشد و امنیتی وزارت ورزش برای معرفی ورزشکارانی که با مردم و اعتراضات همراهی کردهاند، منتشر شدند. همچنین نامهای از «محمدرضا ساکت»، مدیرعامل باشگاه «سپاهان» و عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال مبنی بر ممنوعیت بستن مچبند مشکی و همراهی با معترضان در رسانهها منتشر شد.
برنا بخشی از این ادعاها را خواسته یا ناخواسته، با انتشار تاییدیه ممنوعالخروج شدن ورزشکاران معترض ثابت میکند.