کمال خرازی این خبر را در خلال سخنانش برای تشریح مزایای قرار داد ۲۵ ساله ایران و چین فاش کرد و گفت: دولت چین که برخاسته از یک حزب حاکم و از تداوم و ثبات برخوردار است، تاکید داشت که «نمایندهای از نظام نیز در این کار دخالت داشته باشد» و به همین دلیل علی لاریجانی به عنوان مشاو رهبر جمهوری اسلامی چنین نقشی را ایفا کرد تا تداوم این همکاری مورد تاکید قرار گیرد.
موضوع امضای توافق ۲۵ ساله ایران که در روزهای تعطیلات نوروزی به انجام رسید، موجی از حساسیت و مخالفت را در فضای سیاسی و خبری ایران ایجاد کرده است.
از دو روز پیش و همزمان با بالا گرفتن اعتراضات در خیابانهای تهران و کرج، بسیاری از مقامهای حکومتی و دولتی ایران و همچنین کارشناسان وابسته به نهادهای حکومتی در یک اقدام تبلیغیرسانهای، عقد این توافق را به نفع کشور توصیف کردند.
امضای توافق ۲۵ ساله ایران و چین، پیش از تایید و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی و به دلیل اصرار حکومت در پنهان نگاه داشتن مفاد و جزییات آن، مورد انتقاد و اعتراض بخشی از ایرانیان قرار گرفته است.
پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خواست چین را دلیل عدم انتشار عمومی مفاد این توافق اعلام کرده بود. حال با این سخنان کمال خرازی مشخص شده است، پکن نه تنها درخواست محرمانه ماندن توافق را داشته است بلکه دولت حسن روحانی را نیز به رسمیت نشناخته و خواستار مذاکره و توافق با «نماینده نظام» و نماینده مستقیم علی خامنهای بوده است.
«شورای راهبردی روابط خارجی» که کمال خرازی در راس آن قرار دارد، سال ۱۳۸۵ به دستور و با حکم علی خامنهای تشکیل شد تا به عنوان «اتاق فکر و نهاد مشورتی»، برای یکپارچگی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی نقشآفرینی کند.