به گفته عراقچی، از نظر جمهوری اسلامی باید همه تحریمهای ذکر شده در برجام و همچنین همه تحریمهای دوره دونالد ترامپ باید لغو شوند.
جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به سوال ایران اینترنشنال از آمادگی ایالات متحده برای لغو تحریم های «ناسازگار با برجام» سخن گفته بود.
در عین حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا که نامش ذکر نشده، اعلام کرده بود که پافشاری ایران بر لغو همه تحریم ها مذاکرات را به بن بست خواهد کشاند.
در همین حال نمایندگان کشورهای عضو برجام روند مذاکرات وین را «سازنده» توصیف کردهاند اما عراقچی و مقام های ایالات متحده گفته اند که برای رسیدن به نتیجه مسیری دشوار و احتمالا طولانی در پیش است.
مذاکرات جداگانه گروه۱+۴ با ایران و آمریکا در وین روز ۲۰ فروردین پایان یافت و نشست بعدی روز چهارشنبه هفته آینده در وین برگزار خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین در گفت وگو با پرستیوی با اشاره به توافق سه ماهه جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که باید مذاکرات درباره احیای برجام تا یک ماه و نیم دیگر به نتیجه برسد.
به گفته عراقچی، در صورت پایان توافق سه ماه ایران و آژانس، «وضعیت پروتکل الحاقی تبدیل به یک موضوع جدی میشود و چون آژانس ثبات و استمرار دانش (و نظارت) خود را از دست خواهد داد» موقعیت متفاوت خواهد شد.
سازمان انرژی اتمی ایران توافقی با آژانس بین المللی انرژی اتمی امضا کرده که در عین متوقف کردن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، نظارت آژانس بر تاسیسات اتمی ادامه خواهد یافت.
بر اساس این توافق که در سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز یکشنبه، ۳ اسفند ۹۹ حاصل شد، دوربین ها در تاسیسات اتمی ایران باقی میمانند اما فعلا فیلمی به آژانس تحویل داده نخواهد شد.