در بیانیهای که روز یکشنبه منتشر شد هر دو طرف تاکید کردند که اقداماتی را برای کاهش گازهای گلخانهای انجام دهند.
قرار است این هفته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اجلاسی مجازی در خصوص تغییرات اقلیمی را برگزار کند و چین از این امر استقبال کرده است.
با این حال مشخص نیست که آیا شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در این اجلاس مجازی که سایر رهبران جهان شرکت خواهند کرد، حاضر خواهد شد یا خیر.
در بیانیه مشترک دو کشور آمده است: “ایالات متحده آمریکا و چین برای همکاری یا یکدیگر و سایر کشورها متعهد شدهاند تا در برابر تغییرات اقلیمی که جدیت و اضطرار را میطلبد، فعالیت کنند”.
دو کشور گفتهاند که به گفتگوهایشان درباره “اقدامات مشخص در دهه ۲۰۲۰ میلادی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای مطابق با توافقنامه پاریس” ادامه خواهند داد.
آمریکا و چین همچنین متعهد شدهاند که به کشورهای در حال توسعه برای تغییر مصرف به سمت انرژیهای کم کربن کمک کنند.
لی شئو، مشاور تغییرات اقلیمی گروه محیط زیستی گرینپیس با اشاره به این توافقنامه آن را “مثبت” ارزیابی کرده است.
وی به خبرگزاری رویترز گفته است: “همکاری آمریکا و چین یک پیام بسیار صریح دارد و پیش از جلسات شانگهای کسی توقع امکان چنین توافقی را نداشت”.
سفر جان کری به چین اولین سفر مقام بلندپایه ایالات متحده پس از روی کار آمدن جو بایدن بود. با این حال مقامات ایالات متحده و چین ماه گذشته در آلاسکا برای مذاکره دیدار کرده بودند.
پیش از سفر، آقای کری به تلویزیون سیانان گفته بود که همکاری چین در مسئله تغییرات اقلیمی “بسیار تعیینکننده” خواهد بود.
دانشمندان تغییرات اقلیمی هشدار دادهاند که افزایش دمای هوای جهان باید زیر ۲ درجه سانتیگراد باشد، با هدف دستیابی به یک برآورد بلند پروازانه افزایش تنها یک و نیم درجه سانتیگراد، برای جلوگیری از بدتر شدن تغییرات اقلیمی و آبوهوایی.