سازمان جهانی بهداشت روزدوشنبه هشدارداد که امیدواریها به پایان همه گیری ویروس کرونا درسطح جهان تا پایان سال ۲۰۲۱میلادی «غیرواقع بینانه» و«زودهنگام» است.
مایکل رایان، مدیر برنامه امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت با این حال گفت که کشف واکسن های موثر برای پیشگیری از بیماری «کووید ۱۹» می تواند به کاهش چشمگیر رقم مرگ و میر بر اثر ابتلا به این بیماری همه گیر کمک کند. این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت افزود که تلاش های بشر طی ماههای آینده باید بر روی کاهش موارد سرایت ویروس کرونا متمرکز شود.
مدیر برنامه امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: «ما اگر زیرک باشیم می توانیم تا پایان سال به موارد بستری شدن و مرگ و میر مرتبط با همه گیری کرونا خاتمه دهیم.»
وی همچنین از داده های پژوهش های اخیر که از تاثیر واکسن های کشف شده برای بیماری «کووید ۱۹» حکایت دارد ابراز خرسندی کرد. مایکل رایان گفت: «فکر کنم که اگر واکسن ها علاوه بر کاهش موارد مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان ها بر روی خطر سرایت و روند انتقال بیماری هم تاثیر چشمگیری بگذارد می توانیم به سمت کنترل همه گیری کرونا حرکت کنیم.»
او با این حال هشدار داد که هیچ تضمینی برای کنترل این همه گیری که روند شیوع آن در حال تغییر و تحول است وجود ندارد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: واکسیناسیون نباید عرصه رقابت بین کشورها باشد
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز از واکسیناسیون جوانان و گروه های کم خطر در کشورهای ثروتمند پیش از اعضای کادر درمان در کشورهای در حال توسعه ابراز تاسف کرد. وی گفت که کشورها نباید در رقابت با یکدیگر برای واکسیناسیون جمعیت کشورهایشان باشند بلکه واکسیناسیون باید روندی «جهانی» در نظر گرفته شود.
هشدار سازمان جهانی بهداشت مبنی بر عدم پایان همه گیری کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ در حالی مطرح می شود که آمار ابتلا به این ویروس در سطح جهان هفته گذشته پس از شش هفته بار دیگر سیر صعودی پیدا کرد. سازمان جهانی بهداشت یکی از عوامل موثر در توقف روند کاهش موارد ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» را رفع محدودیت های وضع شده برای جلوگیری از شیوع این بیماری در برخی کشورها اعلام کرده است.