آذری جهرمی، روز دوشنبه 22 مارس 2021، در یک نشست مجازی در کلابهاوس گفت: «آنهایی که فکر میکنند مسئولیت تربیت فرزندانشان در فضای مجازی تنها با حاکمیت است، یک نگاه به فرزندان مسئولین راست و چپ کنند. خیلیها توان تربیت فرزندان خودشان هم نداشتند. شما از آنها انتظار تربیت جامعه را دارید؟»
او با اشاره به اینکه «علم دانشآموزان و نوجوانان در استفاده از فضای مجازی از علم والدینشان بیشتر است»، ادامه داد: «شکاف بین نسلی در فضای مجازی را با فیلتر پر نمیکنند با آموزش مداوم و موثر ترمیم میکنند. باید کارهای بنیادین انجام داد نه سطحی».
وزیر ارتباطات تاکید کرد: «راهکار موثر برای ایفای نقش، تکیه بر جوانهای خلاق و وارد شدن در رقابت با پلتفرمهای بینالمللی است. موانع داخلی و تنگ نظریها رفع شود، جوانهای توانمندی داریم.»
این سخنان وزیر ارتباطات را میتوان به نوعی پاسخ به سخنان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، که روز یکشنبه اول فروردین ایراد شده، دانست. خامنهای در آن سخنرانی از نفوذ «دشمن» در فضای مجازی ایران شکایت کرد و گفت: «همه کشورهای دنیا فضای مجازیشان را مدیریت میکنند ولی ما افتخار میکنیم که آن را ول کردیم.»
خامنهای همچنین ادعا کرد: «همه کشورهای دنیا، بر فضای مجازی اِعمال مدیریت میکنند اما در کشور ما، برخی به رها بودن فضای مجازی افتخار میکنند درحالیکه این شیوه به هیچوجه افتخار ندارد.» او هشدار داد که نباید فضای مجازی را «در اختیار دشمن قرار داد».
بسیاری از تحلیلگران، سخنان روز گذشته خامنهای را فرمانی در راستای اعمال هرچه بیشتر سانسور در فضای مجازی قلمداد کردند و آن را شبیه سخنان وی در اول اردیبهشت 1379، که منجر به بسته شدن دهها روزنامه، مجله و «توقیف فلهای» مطبوعات شد، دانستند.
برخی ناظران حمله خامنهای به فضای مجازی را بی ارتباط با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و ترس وی از کاهش مشارکت توصیف کردند.
مقامات نظام همیشه تلاش کردهاند از مشارکت مردم در انتخابات سوءاستفاده کرده و آن را نشانه مقبولیت خویش نزد مردم و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی، قلمداد کنند.