قاضی سابق آرژانتین خوان خوزه گالینو
خوان خوزه گالینو Juan Jose Galeano قاضی سابق آرژانتین که ریاست تحقیقات در بمبگذاری در بوئنوسآیرس را بهعهده داشت بهدلیل نقشش در لاپوشانی در تحقیقات به شش سال زندان محکوم شد.
خبرگزاری فرانسه با مخابره این خبر افزود: رئیس سابق اطلاعات آرژانتین نیز بهخاطر نقشش در لاپوشانی و مخفیکاری در ارتباط با بمبگذاری مرکز آمیا به چهار و نیم سال زندان محکوم شد.
خاطرنشان میشود بمبگذاری آرژانتین ۸۵کشته و ۳۰۰مجروح بر جای گذاشت. چند تن از مقامهای رژیم آخوندی از جمله ولایتی، محسن رضایی و آخوند علی فلاحیان در فهرست متهمان انفجار آمیا هستند.
آمیا - جزییاتی از حمله تروریستی بوئنوس آیرس
۲۷تیر ۱۳۷۳: یک حمله تروریستی که با کارگزاری یک خودروی انفجاری قدرتمند در برابر ساختمان خیریه یهودیان در بوئنوسآیرس انجام گرفت، ۸۵کشته و بیش از۲۰۰زخمی به جا گذاشت.
زمان و مکان انفجار آمیا طوری انتخاب شده بود که نقش طراح اصلی آن بهسادگی بارز نشود. از ۲۷تیرماه ۱۳۷۳، روز انجام این جنایت تا ۱۹مرداد همان سال کسانی که بهدنبال عاملان و علت این اقدام ضدانسانی میگشتند با این سؤال مواجه بود: هدف و پیام این جنایت چیست؟
شورای ملی مقاومت ایران پرده از راز جنایت آمیا برداشت.
۱۹مرداد۱۳۷۳، حدود سه هفته بعد از انفجار، مقاومت ایران اعلام کرد که «انفجار آرژانتین در تهران توسط سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه رژیم طراحی شده و در شورایعالی امنیت رژیم بهتصویب رسیده است .
واشنگتن پست ۳۱مرداد۷۳ بر اساس اطلاعات مقاومت ایران نوشت:
این اطلاعات حاکی از دخالت بالاترین مقامات رژیم در این جنایت تروریستی بود.
اطلاعات مقاومت ایران، بعدها توسط ارگانهای مختلف بینالمللی تأیید شد.
اطلاعات مقاومت ایران: پشت پردهٔ انفجار آمیا مرکز خیریه یهودیان در بوئنوس آیرس
بنا بر اطلاعات افشا شده از سوی مقاومت ایران، تصمیم این بمبگذاری در جلسه شورایعالی امنیت ملی رژیم بهریاست علی اکبر هاشمی رفسنجانی، در روز شنبه ۲۳مرداد۱۳۷۲، با حضور مشاوران نظامی و اعضای ثابت گرفته شد و پس از تصویب نهایی توسط سیدعلی خامنهای ولیفقیه ارتجاع، دستور اجرای آن به سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی تروریستی قدس سپاه داده شد. وحیدی در جلسه شورای فرماندهی نیروی قدس با حضور پاسدار حسین مصلح از (فرماندهان عملیات تروریستی قدس)، مرتضی رضایی (سرکرده حفاظت اطلاعات سپاه)، تهرانی (سرکرده پشتیبانی سپاه قدس) و آخوند احمد سالک (نماینده خامنهای در سپاه قدس)، مأموریت اجرای عملیات را به اصغری، از عناصر نیروی قدس، که تحت عنوان دیپلمات در آرژانتین بهسر میبرد، واگذار کرد.
بهدستور شورایعالی امنیت، وزارتخارجه و وزارت ارشاد موظف شدند در اجرای این عملیات با نیروی قدس همکاری کنند و اطلاعات و امکانات خود در آرژانتین را در اختیار اصغری قرار دهند.
انفجار آمیا و دست داشتن مقامات رژیم
در سال ۱۹۹۴ مقاومت ایران با ذکر جزییات اعلام کرد انفجار آمیا توسط رژیم ایران صورت گرفته و بالاترین مقامات رژیم در آن دست داشتهاند. در سال ۲۰۰۶دادستان آرژانتین از انترپل خواست در رابطه با بمبگذاری آمیا برای مقامات رژیم در زمان انفجار شامل اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیسجمهور)، علیاکبر ولایتی (وزیر خارجه)، علی فلاحیان (وزیر اطلاعات)، محسن رضایی (سرکرده سپاه پاسداران)، احمد وحیدی (فرمانده نیروی قدس) هادی سلیمانپور (سفیر رژیم در آرژانتین)، احمد رضا اصغری (عامل سپاه قدس در آرژانتین در پوش دیپلمات)، محسن ربانی (رایزن فرهنگی رژیم در آرژانتین) و عماد مغنیه (از سرکردگان حزبالله) حکم جلب بینالمللی صادر کند.
مکتوم ماندن پرونده جلب مقامات رژیم و به شهادت رسیدن قاضی آلبرتو نیسمن
این احکام جلب به اجرا درنیامد. دلیل آن نیز یک زد و بند بین رژیم و دولت وقت آرژانتین بود. قاضی شهید آلبرتو نیسمن، دادستان سابق آرژانتین گفته بود رئیسجمهور سابق این کشور در ازای معاملات تجاری کلان با رژیم تهران، تلاش کرده تا نقش این رژیم در انفجار آمیا را لاپوشانی کند. دادستان آرژانتین درصدد بود گزارش خود را در ماه ژانویه ۲۰۱۵به کنگره این کشور ارائه کند، اما ۲روز پیش از ارائه گزارش، جسد وی را در حالی که گلولهیی به سرش شلیک شده بود و تپانچهای هم کنارش قرار داشت در منزلش کنار وان حمام یافتند. در آن مقطع بازرس این پرونده گفت نیسمان خودکشی نکرده و بهقتل رسیده است. دادگاهی هم به پرونده ترور نیسمن رسیدگی و کریستینا فرناندز را تبرئه کرد اما شماری از مردم در بوئنوسآیرس خواستار کشف حقیقت و روشن شدن چگونگی مرگ نیسمن شدند و این موضوع مدتها منجر به یک بحران سیاسی جدی در آرژانتین شد تا سرانجام بر اساس پیگیریهای مقاومت ایران و انجام یکسری تحقیقات مستقل اعلام شد که یک تیم از کارآگاهان تحقیق و پزشکی قانونی به این نتیجه رسیدهاند که آلبرتو نیسمن دادستانی که بمبگذاری ۱۹۹۴بوئنوسآیرس و همچنین پرونده رئیسجمهور سابق آرژانتین برای پردهپوشی نقش رژیم ایران در این عملیات تروریستی را دنبال میکرد، بهقتل رسیده است.
رئیسجمهور وقت آرژانتین و برخی مقامهای این کشور متهم هستند که با رژیم ایران تبانی کردند تا در ازای یک معامله ۷میلیارد دلاری نفت آمران این جنایت تروریستی را لاپوشانی کنند.
معنای درخواست استرداد علیاکبر ولایتی از سوی دولت آرژانتین
تاکنون بهدلیل سیاست کثیف مماشات و زد و بندهای پشت پرده برای منافع اقتصادی، حکومت آخوندی و سریال دیپلمات تروریستهای آن توانستهاند عمدتاً از اینکه پای میز عدالت قرار بگیرند، بگریزند. بهعنوان نمونه، در دی۹۶رسانههای آرژانتین نامه جواد ظریف به وزیر خارجه این کشور را فاش کردند که طی آن وزیر خارجه حکومت آخوندی اذعان کرده است، هدف رژیم از امضای یادداشت تفاهم با دولت قبلی آرژانتین، رفع احکام انترپل علیه بالاترین سرکردگان رژیم بهخاطر نقششان در عملیات تروریستی بوئنوس آیرس بوده است.
این درخواست استرداد هنگامی صورت میگیرد که علیاکبر ولایتی بهعنوان فرستاده ویژه روحانی و نیز مشاور خامنهای، بهقول رسانههای حکومتی برای یک «هدف استراتژیک» به روسیه سفر کرده است.
واقعیت این است که با توجه به تغییر دوران و به حاشیه رفتن سیاست مماشات و شرایطی که رژیم آخوندی در تعادلقوای بینالمللی و جهانی پیدا کرده و بسیار ضعیف است و همچنین وضعیت داخلی و شرایط انفجار جامعه، دیگر برای رژیم در بر همان پاشنه نمیچرخد. به همین علت است که بعد از افشای اقدام اخیر تروریستی رژیم در فرانسه، برای نخستین بار خبر دستگیری اسدالله اسدی که دیپلمات رسمی رژیم است در رسانهها مطرح و پرونده سایر اقدامات تروریستی رژیم ـ مانند پرونده آمیا ـ دوباره مطرح میشود.
بهطور مشخص آمریکا مصرانه از کشورها میخواهد که: «در مورد استفاده این رژیم از سفارتهایش بهعنوان پوشش دیپلماتیک برای توطئه حملات تروریستی هوشیار باشند».
و یک مقام ارشد وزارتخارجه آمریکا میگوید: «تازهترین توطئه در اروپا توسط رژیم ایران فصلی دیگر از تاریخچه طولانی است که به ۱۹۸۴برمیگردد زمانی که این رژیم شروع به هواپیماربایی در خطوط هوایی تجاری و بمبگذاریها و سوءقصدها کرد.
بنابراین اگر شما فقط به آنچه که رژیم ایران فقط در اروپا از سال ۱۹۸۴انجام داده و تاکنون ادامه داشته نگاه کنید تمامی کشورهای دنیا باید هوشیار بوده و از خود علیه تهدیدات ایران حفاظت کنند.
و این تازهترین نمونه است که رژیم ایران با استفاده از پوشش دیپلماتیک برای تروریسم توطئه میکند.
ما قطعاً که از تمامی کشورها میخواهیم که تصمیمات درستی در مورد امنیت خود بگیرند ما فکر میکنیم رژیم ایران تهدیدی ماندگار برای کشورها است و آنها باید که هوشیار باشند».
این مقام ارشد همچنین تأکید میکند که: «دستگیری دیپلمات رژیم ایران بسیار جدیست. ما از نزدیک با بلژیک و اتریش و آلمان تا تعیینتکلیف نهایی این توطئه بمبگذاری در پاریس که ۲سخنران آمریکایی در آن حضور داشتند خواهیم رفت».
مطالب مرتبط:
آرژانتین: افشای بند و بست رژیم برای فراری دادن سران حکومت آخوندی از احکام انترپل
ایلیانا رزلهتینن: آلبرتو نیسمن زندگی خود را وقف افشای نقش تروریستی رژیم ایران کرد
دستور بازداشت رئیسجمهور سابق آرژانتین و درخواست سلب مصونیت از وی توسط قاضی