رودی جولیانی، دوست اشرفیها، یار روزهای سخت
مراسم بزرگداشت شهیدان ۶و۷ مرداد اشرف، فرصتی فراهم کرد تا مجاهدین و یاران مقاومت، یکی از دوستان و حامیان دیرینهٔ خود را ملاقات کنند: «رودی جولیانی»، شهردار نیویورک در سال ۲۰۰۱، شهردار جامعهٔ بینالمللی در نیویورک و کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا.او به همراه «ماریا رایان» و «لارش ریسه»، در ۶مرداد ۱۴۰۳ در مقر مقاومت ایران حاضر شد و به سخنرانی پرداخت. ساکنان اشرف۳ نیز بهصورت آنلاین از شرکتکنندگان این مراسم بودند.
مواضع درخشان جولیانی
رودی جولیانی از دوستان ثابت قدم و با نفوذ مقاومت ایران است. آنچه او را جذب این مقاومت نموده برخلاف آنچه پروپاگاندای شیطانسازانهٔ آخوندی ادعا میکند، نه پول است، نه مقام و نه هیچ دلبستگی دیگر. محرک او در این وظیفهٔ دشوار، ارزشهای جهانشمول حقوقبشری است که قرار گرفتن در سمت درست تاریخ را ایجاب میکند.
«شهردار سابق نیویورک» مانند دیگر دوستان ایران آزاد، این مقاومت را در پیچیدهترین شرایط سیاسی شناخته و در دشوارترین مقاطع به حمایت از آن پرداخته است.
مروری بر مواضع پیشین جولیانی ما را بیشتر با این شخصیت شناختهشده آشنا میکند. او در دی ۱۳۹۸ گفت:
«جواب ما به تمامیت این رژیم این است که بروند و گم شوند تا مردم ایران بتوانند مطابق شأن انسانیشان در صلح و احترام متقابل با یکدیگر زندگی کنند. شما دارای یک تمدن بزرگ هستید. یکی از بزرگترین و کهنترین تمدنها که باید بسیار به آن افتخار کنید».
در ۳۱شهریور ۱۳۹۰ شاهد چنین موضعی از جانب وی بودیم:
«ایران سرزمین تمدنی عظیم و تاریخی فوقالعاده با مردمان بزرگ است. چقدر تأسفانگیز است که به مدت چنین طولانی سرکوب شده و در محاق نگه داشته شدهاند».
جولیانی از شخصیتهایی است که برخلاف سیاست مماشات، پاسخ ایران را در تغییر رژیم حاکم بر آن میداند و بر آن است که این تغییر امکانپذیر است؛ زیرا ایران یک آلترناتیو دموکراتیک دارد.
«تغییر رژیم پاسخ صحیح است و تغییر رژیم ممکن است. تغییر رژیم ممکن است چون آلترناتیوی در برابر رژیم ایران وجود دارد. ما تغییر رژیم را در شرایطی داشتهایم که بسیار نرمتر بوده است».
(۲۷آبان ۱۳۹۱)
شجاعانهترین مواضع سیاسی رودی جولیانی هنگامی اتخاذ شد که مجاهدین در عراق در محاصرهٔ دولت دستنشاندهٔ نوری مالکی بودند. او از شخصیتهایی بود که عرف دیپلماتیک و کلیشههای رایج را کنار گذاشت و با قاطعیت تمام به کشتار اشرفیها اعتراض کرد. این اعتراض با برانگیختهترین حالت ابراز شد. وی بارها دولت متبوع خود را در مورد واگذاری حفاظت اشرف به دولت مالکی به باد انتقاد گرفت و فریاد زد: «شرم بر این مماشات با رژیم جنایتکار آخوندها»!
هنگامی که مارتین کوبلر مأمور شده بود تا در پوش نمایندهٔ ویژهٔ ملل متحد، منویات آخوندها را پیش ببرد، باز شاهد مواضع قاطعانهٔ جولیانی بودیم. وی کمپ لیبرتی را «اردوگاه کار اجباری» و «قتلگاه» نامید. این موضعگیری در آن شرایط خطیر به مذاق ارباب مماشات و حامیان فاشیسم دینی، خوش نیامد.
«بهنظر میآید کمپ لیبرتی یک اردوگاه کار اجباری باشد. فکر میکنم اول ژوییه بود که در پاریس با مارتین کوبلر به همراه قاضی موکیزی و تعدادی از همکارانمان ملاقات کردیم به او برخورد که من آنجا را یک اردوگاه کار اجباری نامیدم. خوب مارتین کوبلر! این تنها یک اردوگاه کار اجباری نیست یک قتلگاه است».(۲۲دی ۱۳۹۱)
اعتقاد عمیق به آلترناتیو دموکراتیک
جولیانی همواره سیاست کثیف مماشات را افشا و در برابر مدعیان آلترناتیوهای ارتجاعی - استعماری از مقاومت ایران و سازمان مجاهدین بهعنوان آلترناتیو دموکراتیک دفاع کرده است. او پتهٔ آنهایی را که میگویند مجاهدین در ایران حمایت ندارند، اینگونه روی آب میاندازد:
«شما حقیقت را میدانید و نه دروغهایی مثل فرقه یا اینکه در ایران حمایت ندارند. اگر در ایران حمایت ندارند پس چرا آخوندها ۴۰سال دست بهکشتار آنها زدهاند؟ در این صورت آدمهای مناسبتری را برای کشتار پیدا میکردند».
فرد باید چقدر احمق باشد که نتواند اینرا بفهمد؟ الآن آخوندها بهزبان میآورند که چقدر مستأصل هستند. خامنهای و روحانی میگویند که این سازمان تنها سازمانی است که آنها را واقعاً بهخطر میاندازد. ما باید اینرا بهرسمیت بشناسیم. ما اینرا میفهمیم».(۱۸مرداد ۹۸)
جولیانی و رهبری مریم رجوی
جولیانی از شخصیتهایی است که بهگونهیی عمیق و همهجانبه به نقش بیبدیل خانم مریم رجوی و زنان در رهبری این مقاومت باور دارد و بارها آن را ابراز کرده است. به یک نمونه توجه کنید؛
«چیزی بهتر و زیباتر از این نیست. چیزی بالاتر از این نیست که زندگی خود را وقف آن کنید. لطفاً بدانید که فداکاری شما آنها به یک رهبر نیاز دارد. به یک اقدام نیاز دارد که آنها را به جلو حرکت دهد؛ و شما زنان ایران و زنان خاورمیانه و زنان جهان شما میتوانید این را هدایت کنید».(۲۰ اسفند ۱۳۹۳)
گذر زمان و روزهای سخت هرگز نتوانسته است بر مواضع درخشان جولیانی غبار بنشاند. او مانند روزهای جوانی و میانسالی خود، دشمن سیاست مماشات و حامی پرشور و سرسخت مقاومت ایران است. وی در جدیدترین موضعگیری خود در مقر مقاومت ایران دوباره بر اعتقاد دیرینهٔ خود پای فشرد:
«شما یک دولت موقت کاملاً آماده دارید که میتواند فردا تحت رهبری خانم رجوی زمام امور را بهدست گیرد و برای ما چیزی ایجاد کند که در خاورمیانه قویاً در انتظارش هستیم؛ یک دموکراسی»
«وقتی قیامها در ایران شروع شد، این اعتراضات به من نشان داد که کشور شما آمادهٔ یک انقلاب است. شما در آستانهٔ وضعیتی هستید که یک کشور هنگام سرنگونی یک دیکتاتور آنطور بهنظر میرسد».
«شما چیزی دارید که بسیاری از کشورها وقتی دیکتاتوری را سرنگون کردند هرگز نداشتند و همیشه به سردرگمی و هرج و مرج منجر شد».
«آنچه شما در اسارت انجام دادهاید، بیشتر از بسیاری از کشورها در شرایط عادی است. این به من نشان میدهد که ملت ایران از برجستهترین ملتها در تاریخ جهان است».
«هیچکس، هیچکس نمیتوانست این جنبش را در تبعید برپا نگهدارد بهجز ملتی با این نوع استعداد و نجابت و بزرگی. خانم رجوی یک نمونه از آن است. ولی شما همه بسیار شبیه به او هستید».
(اقتباس از سخنرانی جولیانی در ۶مرداد ۱۴۰۳)
حضور این وجدان بیدار آمریکایی در بزرگداشت شهیدان ۶و۷ مرداد بار دیگر این واقعیت را خاطرنشان میکند که مردم و مقاومت ایران در کارزار به زیر کشیدن فاشیسم مذهبی تنها نیستند. بیانیههای ۴هزار پارلمانتر شامل اکثریت نمایندگان ۳۴پارلمان جهان و بیانیه ۱۳۷رئیس کشور، رئیس دولت، وزرا و سفرا و رهبران پیشین پشتوانهٔ تغییر دموکراتیک در ایران است؛ تغییری که تنها و تنها بهدست مردم و مقاومت مشروع آنان محقق خواهد شد.