«معاون بانکی صندوق توسعه ملی در مورد دلیل ایجاد بدهی دولت به صندوق توسعه ملی، گفت: به موجب قوانین بودجه و قوانین بالادستی در سالهای مختلف مبالغی از سوی دولت از حساب صندوق توسعه ملی برداشته شده یا مبالغی که باید واریز میشد، به صندوق داده نشده است و به حساب دولت رفته است و مجموع این مطالبات طی ۱۲ سال فعالیت صندوق توسعه ملی، در حال حاضر به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است.» (فارس۱۴دی۱۴۰۲)
جالب آن که این مقام دلیل افشای این سرقت را جا باز کردن برای مقامات صندوق توسعه در کنار سارقان اموال مردم ذکر کرده است تا به خیالش از سرمایهگذاری کذا در میادین نفتی، پولهای برداشت شده برگردد!
«تاکنون مبالغ مطالبات صندوق توسعه ملی را افشا نکرده بودیم، اما صندوق اولین بار امسال دست به افشاگری زد و هدف این است از روشهای مختلف مانند سرمایهگذاری در میادین بالادست نفت و گاز علاوه بر برگشت سرمایه جدید، بتوانیم از محل عایدات میدان نفتی، مطالبات قبلی خود از دولت را هم به تدریج وصول کنیم.» (همان)
دزدی دیگری را که افشا فرمودند مبلغش البته خیلی زیاد نیست و چیزی در حدود ۳۶ میلیارد دلار تسهیلات به بخش خصوصی است. حالا بخش خصوصی کیست که اصل پول را که برنگردانده، هیچ. بلکه مطالبات سررسیده شده را هم نداده است! یکی از آنها نیروگاههای وابسته به وزارت نیروست (ناقابل ۱.۲ میلیارد دلار) یک مورد دیگر بدهی بنیاد مستضعفان است! که مقامات صندوق تصمیم گرفتند بایت بدهی، ۳۳ درصد سهام بانک سینا را به تملک درآورند!... گفته شده دو سه مورد تملک دیگر هم در روزهای بعد اعلام میشود. مضحکتر آن که مقام صندوق گفته اگر پولها را حداقل به ریال! پس ندهند، تملک صورت میگیرد «وگرنه با کسی شوخی نداریم»!
این بخشی کوچک و مثلا افشا شده از سرمایههای ملتی است که میلیونها نفر از آنها شبها گرسنه میخوابند و سالمندان و کودکانشان زبالهگردی میکنند.
تسهیلات صندوق توسعه ملی، غیرمرتبط هزینه شد!
حال این پولهای بادآورده در کجاها خرج شده است؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارتجاع بهطور سربسته گفت: دو سوم از تسهیلات پرداختی صندوق توسعه ملی در غیر از موارد تعیینشده هزینه شده است. صندوق توسعه ملی به یک خزانه دوم برای دولت تبدیل شده است، در حالیکه باید منابع صندوق صرف سرمایهگذاری شود» (فارس۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲).
دستاندازی به صندوق توسعه ملی برای تأمین کسری بودجه
یکی از آن جاهایی که سرمایه نسلهای آینده به کار گرفته شد تأمین کسری بودجه دولتی است که میبایست خرج و مخارج آخوندهای دینفروش و انواع مؤسسات پوششی برای کسب مال حرام را بپردازد. وانگهی تأمین هزینههای بیت خامنهای و پاسداران و نیروهای نیابتی و ساخت بمب و موشک هم، نیازمند پول نفت است. ثمره همه اینها هم برای مردم ستمدیده ایران افزایش تورم و رکود طاقتفرساست.
«برداشت از صندوق توسعه ملی، به راهکاری موقتی برای جبران کسری بودجه دولتها بدل شده است که منجر به مقروض شدن نسلهای آتی خواهد شد» (اعتماد۱۶دی۱۴۰۲).
این در حالی است که سهم صندوق توسعه از صادرات نفتی ۴۰ درصد بود اما دولت آخوند رئیسی آن را به ۲۰ درصد تنزل داد و حالا بدهی دولت به صندوق توسعه سر به فلک کشیده است.
معاون سازمان برنامه گفته است: «سهم صندوق توسعه ملی از صادرات نفت در بودجه ۱۴۰۲ مطابق برنامههای بالادستی ۴۰ درصد بود. مطابق استجازه صادر شده سهم صندوق توسعه ملی از صادرات نفت به ۲۰ درصد کاهش یافت و این تغییر سهم صندوق توسعه ملی حدود ۱۳۰ همت منابع برای بودجه ۱۴۰۲ دولت ایجاد خواهد کرد... به این ترتیب، پیشبینی میشود که بدهی دولت به صندوق توسعه ملی در پایان سال جاری به ۱۹۵ هزار میلیارد تومان برسد... بنابراین تنها ۱۰ میلیارد دلار از منابع در این صندوق باقی مانده است» (اعتماد۱۶دی۱۴۰۲)
در همین گزارش وحید شقاقی، اقتصاددان فاش کرد که این خامنهای است که اجازه دست درازی به صندوق توسعه ملی را داده است: «متأسفانه بهدلیل تحریمها و کمبود منابع، دولتهای مختلف با اخذ مجوز از رهبری از این صندوق برداشت کردند که بهدلیل ضعف در نظارتها برگشت داده نشدند». !
وی افزود که ارقام صندوق توسعه محرمانه اعلام میشود و اصلاً مشخص نیست سرمایهگذاریها، میزان عایدی و بازگشت آن به چه صورت است و عملکرد مدیریتهای مختلف صندوق به چه صورت بوده است تا بتوان آن را بهعنوان یک مطالبه عمومی مطرح کرد و اینکه این صندوق برای آینده چه برنامهیی دارد؟
خواندن فاتحه برای صندوق توسعه ملی
ختم کلام را برای صندوق، رئیس صندوق اعلام کرد. مهدی غضنفری گفته بود که قبلاً هر چه پول و تسهیلات میدادیم عملاً برنمیگشت: «بانکی که ۴ میلیارد دلار از صندوق پول گرفت ۲۰۰ میلیون دلار هم سرمایه ندارد... به خودروسازان تولید کامیون تسهیلات دادیم اما اگر شما برگشت چنین پولی دیدید، ما هم دیدیم. هیچ پولی از این محل به صندوق توسعه ملی برنگشت (!) پول جیرینگی را میدادیم، حالا باید به زحمت پس بگیریم، اما از این به بعد میخواهیم تضمین بگیریم. اگر غیر از این باشد باید مراسم ارتحال حساب ذخیره ارزی را برگزار کنیم، دور هم جمع شویم و برای صندوق فاتحه بخوانیم» (ایسنا۲۴مهر۱۴۰۲).
آری؛ نوبت فاتحه خوانی نه فقط برای صندوق توسعه ملی زیر دست خامنهای، بلکه فاتحه خوانی برای نظام ولایت مطلقه فقیه فرا رسیده است. این نقطه پایان غارتگران و جباران است.