همزمان با ادامه فشارهای حکومت جمهوری اسلامی بر فعالان صنفی در ایران، روز دوشنبه ٢٩ آبان سه فعال صنفی معلمان بازداشت، یک فعال صنفی بازخرید و اخراج، و یک فعال صنفی نیز با پایان مرخصی سهروزهاش به زندان بازگشت.
بازداشت سه فعال صنفی معلمان استان فارس
کانال تلگرام انجمن صنفی معلمان فارس روز دوشنبه ٢٩ آبان از بازداشت سه فعال صنفی معلمان استان فارس خبر داد.
به گزارش این انجمن صنفی محمدعلی زحمتکش، افشین رزمجویی، و مژگان باقری «بدون اطلاع قبلی و اطلاعرسانی جهت حضور و معرفی برای اجرای احکام» در منازلشان بازداشت شدند.
بنا بر این گزارش احکام پنج سال حبس برای محمدعلی زحمتکش و افشین رزمجویی و همچنین دو سال حبس تعزیری برای مژگان باقری در حال اجرا است.
به گزارش انجمن صنفی معلمان فارس، همچنین حکم «دو سال پابند» عبدالرزاق امیری و زهرا اسفندیاری نیز به اجرا درآمد.
بنا بر این گزارش پیشتر در روز ١٣ مهر نیز چند فعال صنفی معلمان، از جمله ایرج رهنما و غلامرضا غلامیکندازی در فرمانداری شیراز و اصغر امیرزادگان در فیروزآباد، بازداشت و برای اجرای حکم پنج سال حبس روانه زندان شده بودند.
بازگشت رسول بداقی به زندان
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز دوشنبه ٢٩ آبان گزارش داد رسول بداقی، فعال صنفی معلمان و از اعضای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، عصر روز دوشنبه با پایان مرخصی سه روز خود به زندان بازگشت.
آقای بداقی در دوران حبس چندین بار دست به اعتصاب غذا زده است.
این فعال صنفی در زمستان سال ۱۴۰۱، در نامهای از زندان اوین با تأکید بر «دهها سال» ویران کردن «منافع مادی و معنوی» از جمله آب و خاک و اعتماد و باور مردم ایران از وضعیت سخت ۱۲۰ روز بازداشت خود و همکارانش در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین پرده برداشته بود.
رسول بداقی، کنشگر صنفی معلمان
همچنین ببینید:
رسول بداقی از اوین: بازجویی ۱۲۰ روزه «هستی را برای ما تبدیل به تابوت» کرده بود
بازخرید و اخراج حمید جعفری نصرآبادی
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز دوشنبه از بازخرید و اخراج حمید جعفری نصرآبادی، معلم، نویسنده، و مربی فوتبال از آموزش و پرورش با حکم هیات تجدید نظر اداره تخلفات وزارت آموزش و پرورش خبر داد.
به گزارش شورای مزبور، در دادگاه تجدید نظر فقط حکم حبس پنج سال آقای جعفری نصرآبادی به حالت تعلیق درآمد و سایر محرومیتها به قوت خود باقی ماند.
در حکم هیات تخلفات اداری، دلیل اخراج و بازخرید آقای جعفری نصرآبادی، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» ذکر شده است.
حمید جعفری نصرآبادی در جریان اعتراضات به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در تاریخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و در دادگاه انقلاب کاشان به ۱۵ ماه و یک روز حبس، دو سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی، و ممنوعیت خروج از کشور محکوم گردید.
او در دوران دانشجویی در دهه ۸۰ نیز به اتهام انتشار نشریه دانشجویی یک سال و نیم حبس را در زندان اوین گذراند.
در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان آنان به اتهام های امنیتی، زندانی هستند و شمار دیگر از آنان هم در انتظار احضار برای گذراندن دوره محکومیت خود هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیشتر صدور احکام «تلافیجویانه» برای کنشگران صنفی و معلمان را موجب «محرومیت دانشآموزان از آموزش و سلب حیات مادی و فرهنگی آنان» توصیف کرده بود.
چند انجمن و تشکل صنفی معلمان و فرهنگیان نیز پیشتر «برخوردهای قضایی و امنیتی با معلمان کنشگر صنفی و سیاسی، صدور احکام زندانهای طولانی مدت و پروندهسازی برای آنان در دادگاههای انقلاب اسلامی، صدور احکام اخراج، بازخرید، بازنشستگی اجباری، تبعید و در برخی موارد، قطع حقوق و حذف شمول رتبهبندی» را از بحرانهای موجود در سیستم آموزشی جمهوری اسلامی دانسته بودند.