تشکیل «گروه پارلمانی زنان ایرانی» در حمایت از قیام سراسری
از ۲۵شهریور ۱۴۰۱، مدت هفت ماه از آغاز اعتراضات و قیام سراسری مردم ایران به پیشتازی زنان قهرمان میگذرد. خشم و قهر انقلابی که بهسرعت رأس عمود خیمه نظام را نشانه گرفت و در ۳۱استان کشور گسترش یافت، خامنهای را مجبور کرد که با مسمومسازی و حملات جنایتکارانه به دختران دانشآموز جلوی گسترش قیام را بگیرد.
با توجه به شرایط سیاسی ویژهیی که در آن قرار داریم، پس از قطعنامه۱۰۰ که با رأی اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا برای یک جمهوری دموکراتیک در ایران تصویب شد؛ «تشکیل گروه پارلمانی زنان ایران» با قطعنامه ۳۱۰ پیام قاطعی است در همبستگی با قیام مردم ایران که رژیم را بهمراتب در سرکوب [بهویژه زنان] ضعیفتر و در سطح بینالمللی منزویتر خواهد کرد.
تشکیل «گروه پارلمانی زنان ایرانی» در کنگره آمریکا
پنجشنبه ۳۱فروردین ۱۴۰۲، کنگره مردم آمریکا در یک اقدام بینظیر توسط قانونگذاران هر دو حزب به رهبری زنان کنگره شیلا جکسون لی و نانسی میس، دموکرات و جمهوریخواه، با حمایت بیش از ۲۰ قانونگذار «گروه پارلمانی زنان ایرانی کنگره» را تشکیل دادند.
رهبران کنگره تشکیل این گروه را با قطعنامه جدید (۳۱۰) دو حزبی که قبلاً توسط بیش از دوازده جمهوریخواه و دموکرات حمایت شده بود، اعلام کردند. این قطعنامه حمله اخیر با گاز شیمیایی به دختران دانشآموز در ایران را محکوم کرده و از وزارتخارجه و سازمان ملل میخواهد در این مورد تحقیق کنند.
نماینده «نانسی میس»، یکی از بنیانگذاران گروه زنان ایران در کنگره به روزنامه ایندیپندت ۲۱آوریل۲۰۲۳ گفت:
«همانطور که شاهد بودیم، زنان و جوانان در رهبری اعتراضات در ایران در پنج ماه گذشته شجاعت فوقالعادهای از خود نشان دادهاند. ما در کنار آزادی خواهیم بود و با ظلم و ستم بر زنان در ایالات متحده، ایران و سراسر جهان مخالفت خواهیم کرد».
حمایت از رهبری زنان در مبارزه با «دیکتاتوری سلطنتی و استبداد مذهبی»
نانسی میس نماینده جمهوریخواه از کارولینای جنوبی در یک بیانیهٔ مطبوعاتی با عنوان «در مورد مبارزه ایران برای آزادی» اعلام کرد: «بهعنوان یک رهبر در گروه تازه تأسیس کنگره در خصوص زنان ایران (IWCC) این حائز اهمیت است که قطعنامه ۳۱۰ مجلس نمایندگان آمریکا با عنوان "محکومیت عدم اقدام عمدی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بحران مسمومیت دختران مدرسهای ایرانی، دختران انقلاب ایران" را ارائه کنم».
«بسیاری از زنان ایرانی در مبارزه برای برابری و حقوقبشر شجاعت و تابآوری خود را در برابر چالشها نشان میدهند. با اینکه به مدت پنج ماه دختران دانشآموز مسموم میشوند، مقامات دولتی همچنان انکار میکنند و نتوانستهاند تحقیقات معناداری انجام دهند، این غیرقابل قبول است»
«این قطعنامه بهرسمیت میشناسد که این اعتراضها ناشی از بیش از چهار دهه مقاومت سازمانیافته علیه دیکتاتوری ایران است که توسط زنانی که شکنجه، خشونت جنسی و جنسیتی و مرگ را تحمل کردهاند، رهبری میشود» (سایت کنگره آمریکا ـ اول اردیبهشت ۱۴۰۲).
حمایت از طرح ده مادهای و رهبری مریم رجوی
سایت واشنگتن اگزمینر ۲۰آوریل ۲۰۲۳ در مقالهیی با عنوان "کنگره کمیته دوحزبی مجلس نمایندگان را برای زنان ایرانی تشکیل میدهد"، نوشت:
- «این گروه که انجمن زنان کنگره ایران نام دارد، بهعنوان مجمعی عمل خواهد کرد که در آن اعضای کنگره میتوانند به مسائل و تحولات مربوط به آزادی زنان و دموکراسی در ایران بپردازند. اولین اقدام این کمیته قطعنامه مشترکی است که حمله شیمیایی به دختران دانشآموز را محکوم کرد»
- «این قطعنامه آخرین اقدام کنگره برای محکومیت رژیم و حمایت از هزاران زن و دختری است که برای ایران سکولار، دموکراتیک و عاری از هستهیی تظاهرات میکنند. مجلس نمایندگان در ماه فوریه قطعنامه مفصلتری تصویب کرد که از اعتراضات و رهبر آن، مریم رجوی حمایت کرد. همچنین از طرح ۱۰ مادهای رجوی حمایت کرد که خواستار حق جهانی رأی، انتخابات آزاد و اقتصاد بازار و نیز برابری جنسیتی، مذهبی و قومی است».
قطعنامه ۳۱۰ متحد علیه رژیم سمی ولایت فقیه
کنگره حول یک اجماع جدید با قطعنامه دو حزبی در محکومیت مسمومیت دختران دانشآموز، دختران انقلاب ایران، و فراخوان بهحسابرسی از رژیم بهخاطر کشتار قیامکنندگان متحد میشود.
در قطعنامهٔ ۳۱۰ ارائه شده به کنگره از سوی ۲۳تن از نمایندگان مردم آمریکا آمده است:
- مردم ایران از آزادیهای اساسی خود محروم شدهاند و بههمین دلیل دیکتاتوری سلطنتی و دیکتاتوری مذهبی را رد میکنند و این در شعارهای اعتراضی آنها مشهود است.
- زنان از هر طبقه و گرایش اجتماعی نقش برجستهیی در خیزش سراسر ایفا کردهاند. زنان معترض فراخوان و شعار میدهند: «چه با حجاب یا چی بیحجاب، پیش به سوی انقلاب».
- مردم ایران اعم از زن و مرد مخالف دین اجباری، حجاب اجباری و حکومت اجباری هستند.
- قطعنامه مسمومسازی دختران دانشآموز را محکوم، و خاطرنشان میکند: ۲۲۹ نماینده کنگره از هر دو حزب با حمایت از قطعنامهٔ ۱۰۰ در ۹مارس (۱۸ اسفند ۱۴۰۱) «حمایت خود را از خواست مردم ایران برای یک جمهوری دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت و غیراتمی در ایران و محکوم کردن نقض حقوقبشر و تروریسم حکومتی توسط رژیم ایران» ابراز داشتهاند.
گروه جدید کنگره، مسمومیت دختران ایرانی را محکوم میکند
خبرگزاری آسوشیتدپرس ۲۰آوریل ۲۰۲۳ در گزارشی از تشکیل فراکسیون زنان ایران در کنگره آمریکا اعلام کرد:
«یک گروه جدید دو حزبی در کنگره، دولت ایران را بهدلیل مسمومیت دختران مدرسهای محکوم میکند و انتقاد فزاینده واشنگتن علیه جمهوری اسلامی و بیتوجهی آن به حقوقبشر را تشدید میکند. نماینده از تگزاس شیلا جکسون لی ـ از تشکیل فراکسیون زنان ایرانی در کنگره خبر داد. فراکسیون کنگره قصد دارند قطعنامهها و پیشنویس قوانین بالقوهای را که بر حقوق زنان در ایران تمرکز دارد، بنویسند».
پیامی رسا به آلترناتیوسازیهای یکشبه
هر چند خامنهای همراه با گلهٔ آخوندها و مزدوران داخلی و خارجیشان تلاش میکنند که سطح مبارزه و خاستگاه قیام را که همانا سرنگونی تام و تمام رژیم آخوندی است در حد آزادی حجاب و موضوع زنان کاهش دهند؛ اما با جانفشانی روزانه کانونهای شورشی و نقش شورای ملی مقاومت در کارزار ملی و میهنی؛ و حمایت اکثریت نمایندگان کشورهای اروپایی و آمریکا از برپایی یک «جمهوری دموکراتیک» با تأکید بر «برنامهٔ ۱۰ مادهیی مریم رجوی»، تمام برگها و باندرولهای آلترناتیوسازیهای یکشبه را میسوزاند؛ و خواست قیام سراسری مردم ایران که همانا نفی هر گونه دیکتاتوری است را، محقق میکند.