منابع رسانهای سوریه شامگاه یکشنبه 28 فوریه از بمباران موشکی مواضع شبه نظامیان وابسته به ایران در سوریه خبر دادند.
این منابع اعلام کردند، پس از شنیدن انفجارهای مهیب در اطراف دمشق، پدافند این کشور به حملات موشکی اسرائیلی به دمشق و حومه آن پاسخ داده است.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، ادعا کرد که پدافند این کشور توانست با حملات موشکی اسرائیل رویارویی کند و برخی از آنها را ساقط کند.
ارتش سوریه نیز شامگاه یکشنبه تأکید کرد که اسرائیل اهدافی را در حومه دمشق با حملات موشکی هدف قرار داد.
ارتش در بیانیهای گفت این حمله از بلندیهای جولان انجام شده و پدافند این کشور تعدادی از موشکها را ساقط کرده است.
پاسخ به حمله به کشتی اسرائیل در دریای عمان
از سوی دیگر اما منابع اسرائیلی اظهار داشتند که حملات این کشور مواضع شبه نظامیان ایرانی را هدف قرار داده و اینها بخشی از پاسخ به تلآویو به هدف قرار دادن کشتی اسرائیلی توسط شبه نظامیان وابسته به ایران در دریای عمان است که چند روز پیش انجام شده است.
پیشتر منابع اسرائیلی اعلام کرده بودند که تلآویو دلایل کافی در دست دارد که نشان میدهد، ایران پشت حمله به کشتی اسرائیل است.
این منابع افزودند که ایران احتمالا به وسیله شبه نظامیان وابستهاش کشتیهای اسرائیلی را هدف قرار خواهد داد.
بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، گفته است، ارزیابی اولیه این کشور نشان میدهد که ایران مسئول حمله به کشتی متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان است.
گانتس در یک مصاحبه با تلویزیون اسرائیل گفت: «احتمالا ایران پشت این هجوم قرار گرفته است».
او افزود:«رژیم تهران به دنبال هدف قرار دادن تاسیسات زیربنایی و همچنین شهروندان اسرائیلی است».
او افزود: «موقعیت کشتی که ا به ایران نزدیک بود این گمان و ارزیابی را بوجود میآورد که ایران پشت این حمله بوده است».
او اظهار داشت که ارزیابی اولیه ما با توجه به اینکه محل حادثه نزدیک ایران است، ارزیابی من این است که ایران پشت آن هجوم قرار گرفته است.
وزیر دفاع اسرائیل در عین حال گفت، که باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
گفتنی است روز جمعه یک انفجاری در کشتی شرکت «هلیوس ری» اسرائیل که اتومبیل حمل می کرد روی داد.
در اثر این انفجار حفرههایی در دو طرف این کشتی که به مقصد سنگاپور حرکت میکرد،ایجاد شده است البته کسی در این حادثه آسیب ندید.
ایران تاکنون هیچ واکنشی از خود نشان نداده است
تهران هنوز هیچ اظهارنظر رسمی در مورد حادثه ای که روز جمعه در دریای عمان با یک کشتی باری متعلق به یک شرکت اسرائیلی رخ داد، نکرده است.
تنش و حمله به کشتیهای تجاری در آبهای خلیج از سوی ایران و شبه نظامیان وابسته به آن از سال 2018 پس از خروج آمریکا از توافق هستهای و اعمال تحریمهای شدید علیه تهران بالا گرفت .
ایالات متحده ایران و متحدانش در منطقه ایران را به خاطر این اقدامات به کشوری مخرب و بیثبات کننده در منطقه متهم میکنند. تهران پیشتر به خرابکاری در چهار کشتی از جمله دو نفتکش سعودی در ماه مه 2019 ، متهم شد اما ایران همواره چنین اتهامی را رد میکند اما تاکنون سپاه پاسداران چند کشتی تجاری از جمله یک کشتی بریتانیایی یک کشتی متهلق به کره جنوبی را به طور غیر قانونی به دلایل مختلف توقیف کرده است. نیروی دریایی سپاه پاسداران در اوایل ماه ژانویه یک نفتکش کره جنوبی با خدمه آن به بهانه «ایجاد آلودگی محیط زیستی» توقیف کرد.
اما در مذاکرات دو طرف موضوع میلیاردها دلار بدهی نفتی کره جنوبی به ایران مطرح شد که سئول میگوید به دلیل تحریمهای آمریکا قابل پرداخت و انتقال نبوده است.