گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی چهارشنبه اول بهمنماه، بیشترین مقالات خود را به تحولات آمریکا، و پیامدهای استقرار رئیسجمهور جدید این کشور اختصاص دادهاند. در کنار آن جنگ باندهای حاکم بر کرسی ریاستجمهوری و اعترافات حول علت آلودگی هوا و پیامدهای کرونا در ساخت و بافت جامعه و همچنین بحران اقتصادی حول سقوط بورس، دیده میشود.
در روزنامههای باند خامنهای امروز هم طبق معمول از رفتن ترامپ و سرنگون نشدن نظام ابراز خوشحالی کردهاند، اما فصلمشترک مواضع روزنامههای دو باند در مورد تغییر رئیسجمهوری آمریکا، چشمانداز تیره برای نظام و ضرورت عقبنشینی از موشکی، اتمی و منطقه است.
تحریمها قرص و محکم باقی است!
«بازگشت به برجام کف سیاستهای بایدن درباره ایران است نه سقف آن» عنوان مطلب کیهان خامنهای است که بهنقل از فواد ایزدی کارشناس این باند نوشته است: «بایدن و اطرافیانش از ترامپ هوشمندتر هستند و نقدشان هم به ترامپ این بود که چرا رسماً از برجام خارج شد. اگر ما بودیم در برجام میماندیم و از (نظام) امتیاز بیشتری میگرفتیم. الآن هم صحبت از بازگشت به برجام با همین رویکرد است که در حوزههای دیگر امتیاز بگیرند که این به نفع (نظام) نیست».
«بایدن، تحریمها و ایران» عنوان سرمقاله روزنامه آرمان از باند مغلوب است که با طرح این موضوع که «اصولگرایان تندرو با استفاده از رسانههایی که دارند بر طبل و شیپور خواهند کوبید که دیدید با آمدن جو بایدن چیزی عوض نشد»، آرمان این حرف را تأیید کرده و نوشته دلواپسان درست میگویند، «با آمدن بایدن قرار نیست که نه تحریمها برداشته شود، نه چراغ سبزی به تهران نشان داده شود واقع مطلب آن است که با اینکه این رؤسای جمهور در آمریکا گرایشهای مختلفی در آمریکا داشتهاند اما هیچچیز در رابطه با تهران تغییری نکرده است». در ادامه هم تغییر سیاست آمریکا در قبال رژیم را مشروط به عقبنشینی نظام از مواضعش دانسته است.
بلوا و شورش پاسخ چپاول و جنایت
نگرانی از فضای انفجاری جامعه و اعتراف به وجوه مختلف چپاول و دزدی و سرکوب مردم مضمون مشترک موضوعات اجتماعی – اقتصادی در روزنامههای امروز است.
جهان صنعت با اشاره به تظاهرات اخیر مالباختگان بورس بهنقل از یک تحلیل گر اقتصاد سیاسی نوشته است: «که دو تا سه میلیون سهامدار حقیقی خردهپا در بازار سهام پرآشوب اصل سرمایه خود را نیز از دست دادهاند. در صورتی که به رقم دو میلیون نفر نیز بسنده کرده و این شمار آسیبدیده را یک واقعیت فرض کنیم شورش و بلوا میتواند رخ دهد».
تیتر کنایهآمیز «چراغی که به مسجد رواست و به خانه حرام!» در روزنامه حکومتی مردمسالاری با اشاره به اعلام رژیم برای بازسازی قرهباغ، نوشته است «در شرایطی که بسیاری از مناطق کشور دچار آسیبهایی بهمراتب بیشتر از قرهباغ هستند که نیاز به بازسازی دارند، باعث بروز ابهاماتی در افکار عمومی میشود که بازتابی انتقادی در پی خواهد داشت». این روزنامه با درج تصویر ساختمانی نیمه ویران در خرمشهر، که سی سال بعد از جنگ ضدمیهنی باز سازی نشده به اظهارات حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سوریه اشاره کرده و نوشته است «این گفته وزیر، واکنش منفی گستردهیی را در شبکههای اجتماعی ایجاد کرد. واکنش منفی به سخنان وزیر از آنجایی شدت گرفت که یک روز پیش از آغاز سفر او به سوریه، خبرگزاری تسنیم نوشته بود: «کانکسها یا مدارس فرسودهای که پیش از آمدن سیل در دشتیاری سیستان و بلوچستان، مکانی برای تحصیل دانشآموزان و البته تهدیدی برای جان بچهها بود، با آمدن سیل و انباشت گلولای، دیگر قابل استفاده نیست». . این مقاله در ادامه به ۳۴۲مدرسه غیرقابل استفاده در سیستان و بلوچستان و ۸۲۷مدرسه در وضعیت قرمز در تهران اشاره کرده و افزوده است در تهران ۴۰۰۰ مدرسه دیگر هم به میزان ۶۰تا ۷۰درصد فرسودهاند و نیاز به بازسازی دارند.
«تعداد قربانیان خودکشی در ۸ماه امسال، ۴.۲ درصد افزایش یافت» عنوان گزارشی است در روزنامه اعتماد که هر چقدر تلاش کرده بالارفتن آمار خودکشیها را به ناهنجاریهای فردی و مشکلات خانوادگی قربانیان نسبت دهد اما در قسمتهایی از این مقاله ناگزیر اعتراف کرده است «۸ ماه امسال، ایام سربهسر شدن گرانی و بیکاری و بیپولی بود برای هزاران انسان ناامید و ناآگاه از رویارویی با حجم و وزن کمرشکن بار سنگین چالشهای اقتصادی گره خورده به چالشهای روانی که در ماتم چگونه بیرون کشیدن گلیم پوسیده خود از این مرداب گلآلود و عمیق، آخرین راه را همان اول انتخاب کردند. بنا به اعلام روانپزشکان، برای درک وخامت شدت افسردگیهای درمان نشده در جامعه ایران، باید آمار خالص از تعداد قربانیان خودکشی را حداقل ۲۰ یا ۳۰برابر افزایش دهیم تا به رقم خام از موارد اقدام به خودکشی برسیم». این روزنامه در قسمت دیگری در شرح علل خودکشی از جمله به «عوامل سیاسی نظامی» و «عوامل اقتصادی – فرهنگی» اذعان کرده است.