گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی روز ۲۲اسفند نمایشگاهی هستند از وجوه مختلف بحران کرونا که گریبان نظام را گرفته است. از بحران آمارسازی و لاپوشانی، تا بحران ناکارآمدی و دعواهای باندی بر سر تقصیر همه گیر شدن کرونا، و تا بحران اقتصادی و هشدار نسبت به وضعیت معیشتی طبقات فرودست و بالاخره تا انزوای جهانی رژیم و ابراز نگرانی از خفگی اقتصادی. در مجموع نظامی غرقه در بحران و بدون راهحل با چشمانداز انفجار خشم مردم و چشمانداز قیام و سرنگونی را ناخواسته ارائه کردهاند. موضوع مشترک روزنامههای حکومتی حمله به بیعملی روحانی است:
وطن امروز: چگونگی مواجهه رئیس دولت با شیوع این بیماری با انتقادات جدی و گستردهیی مواجه شده است... خود را کنار کشیدن» و موضوعات را کم اهمیت جلوه دادن یکی از خصلتهای مدیریتی حسن روحانی است؛ خصیصهای که ۴ماه پیش و در ماجرای گرانی بنزین شاهد آن بودیم.
فرهیختگان: بهوضوح مشخص است که وحدت رویه و انسجام در مدیریت اجرایی برای مبارزه با کرونا از هم گسسته است، یا بهتر بگوییم از ابتدا با عقب نشستن مسئولان ارشد دولت و مسئولیت گرفتن وزیر بهداشت وجود نداشته و حالا این چالش آنقدر عمیق و گسترده شده که خود تبدیل به یک بحران در دوران اپیدمی کرونا شده است.
جهان صنعت: اگر بگوییم نگاه کنید دیگر کشورها مثلا آمریکا چه کردهاند، متهم به غربگرایی میشویم اما هشت میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار به ستاد کرونا اختصاص دادهاند و مصوب کردند که دولت از شرکتهای کوچک حمایت کند تا حقوق کارکنان خود را بپردازند و زندگیشان بچرخد. (اما روحانی) هیچ حرفی از فیش آب و برق، مالیاتهای معوقه و(امثال اینها)… نزد... اینکه کشته شدن ۱۲نفر در یک استان را پیش پا افتاده بداند واقعاً جای تعجب دارد.
هر چند اغلب روزنامههای مربوط به باندهای حاکم، اقدام روحانی در شانه خالی کردن از پذیرش ریاست ستاد مبارزه با کرونا را مورد حمله قرار دادهاند برخی محافل باندهای مغلوب این حمله را به رأس نظام برگردانده و رؤسای جمهور در رژیم آخوندی را فاقد اختیار دانسته اند
آرمان: محمدرضا خباز: وجود دولت سایه در ایران از خورشید روشنتر است، به آن معنی که با اندکی توجه به مقدورات و محدودیتهایی که این دولت و دولتهای گذشته با آن مواجه بودهاند، میتوان دریافت که قدرتی مافوق دولت مستقر وجود دارد... در چهل و یکمین سال دریافتهایم تفاوتی ندارد رئیسجمهور چه کسی و برخاسته از چه جریانی باشد، هر که باشد با دولت پنهان دچار تقابل خواهد شد
اعتماد: از آنجا که طول این سالها ثابت شده رئیسجمهوری فاقد اختیارات لازم است،.. آنچه بیش از هر چیز حائز اهمیت است، اختیارات است، نه آن که چه کسی ریاست ستاد را به عهده دارد!...کافی است نگاهی بیاندازیم به ۲هفته پیش و این پرسش را مطرح کنیم که چرا با قرنطیه قم مخالفت شد؟! چرا گیلان و دیگر استانها قرنطینه نشدند؟!
روزنامههای هر دو باند حاکم اگر چه در وحشت از فضای انفجاری جامعه نسبت به پیامدهای اقتصادی کرونا برای معیشت اقشار ضعیف اشک تمساح ریختهاند. اما تأکید کردهاند که نباید از صندوق توسعهٔ ملی برای این موضوع برداشت کرد. این در حالی است که همین روزنامهها از خبر واگذاری ۲۰۰میلیون یورو به نیروی تروریستی قدس بعد از به هلاکت رسیدن پاسدار سلیمانی استقبال کرده بودند:
جهان صنعت: پیشبینی میشود گسترش شیوع این ویروس رکود اقتصادی را بیشتر میکند... با توجه به اینکه کشور شرایط ویژهیی را از سر میگذراند، برداشت از منابع صندوق توسعه ملی نمیتواند راهکاری مناسب برای مقابله با اثرات ویروس کرونا باشد.
آرمان: کرونا هر چقدر از لحاظ مبتلا کردن، دموکراتیک عمل کرد و همه اقشار جامعه (فقیر و ثروتمند) را مبتلا کرد اما از نظر پیامدهای اقتصادی بهشدت طبقاتی و علیه فقیرترین اقشار جامعه عمل کرده است.
رسالت: اقتصاد و وضعیت معیشت مردم...خبر از بحرانی جدیتر از این ویروس در سال آینده میدهد... طبق آمار حدود ۴میلیون خانواده تاکنون در حوزههای مختلف اقتصادی آسیبدیدهاند. علاوه بر این آمار حاشیهنشینهای شهرها نیز بیشک صدمات جدیتری تجربه خواهند کرد».
در روزنامههای حکومتی پنجشنبه ضدو نقیض گویی در مورد ضرورت مذاکره با اروپا و جامعه جهانی، چه بر سر برجام و چه بر سر FATF، دیده میشود. در این مواضع متضاد، بنبست نظام و تعمیق شقهٔ درونیاش، دیده میشود
کیهان: لحن طلبکارانه و دستوری اروپا به ایران... ثابت میکند که آبی از اروپا گرم نمیشود.
هدف اصلی طرف اروپایی، برجامیزه کردن توان موشکی و قدرت منطقهیی ایران است. اروپاییها، با آمریکا دارای هدف مشترک بوده و تنها در روشهای رسیدن به این هدف مشترک، با آمریکا اختلافنظر دارند.
اخبار صنعت: بیعملی صورت گرفته در قبال پیوستن به FATF کار آمریکا را راحتتر کرد، چرا که در نتیجه عدم همکاری اقتصادی و تعامل مالی و پولی کشورها با ایران، فشار تحریمهای ظالمانه آمریکا بیشتر شده و منافذ عبور، محدودتر و پرهزینهتر خواهد شد... حال باید مخالفان پیوستن به FATF تصمیم تاریخی خود را بگیرند که به نقش تسهیل کننده تروریسم اقتصادی آمریکا ادامه دهند یا در راستای منافع ملی و برداشتن بار اضافی از دوش مردم گام بردارند.