۱۳۹۸ فروردین ۳, شنبه

خسارت سیل به ۶ هزار واحد مسکونی در مازندران

تا کنون ۹ نفر جان خود را بر اثر سیل استان‌های گلستان، مازندران و خراسان شمالی از دست داده‌اند. بسیاری از راه‌های روستایی به دلیل رانش‌های مکرر مسدود است و وضعیت مناسبی ندارند.


امانگلدی ضمیر، فرماندار شهرستان مرزی آق‌قلا در شمال غربی استان گلستان و هم‌مرز با ترکمنستان می‌گوید، ۷۰درصد این شهر در محاصره سیل قرار گرفته است.

ضمیر در گفت‌وگو با ایرنا گفت: «اگر چه با تمام توان در حال امدادرسانی و کمک به رفع این مشکل هستیم اما گستردگی مناطق خسارت دیده، مانع جدی و اصلی تسریع در فرایند خدمت‌رسانی و رفع کامل مشکلات است.»

به گفته او، علاوه بر این شهر، ۱۴ روستای آق‌قلا نیز در محاصره کامل سیل قرار دارند و نیازمند امدادرسانی هستند. برخی از این روستاها تخلیه شده و برخی دیگر هم به دلیل دشواری در استفاده از منازل در حال تخلیه است.

تا کنون ۹ نفر جان خود را بر اثر سیل استان‌های گلستان، مازندران و خراسان شمالی از دست داده‌اند. سیل در استان مازندران موجب مرگ پنج نفر و ناپدید شدن یک نفر دیگر شده است. همچنین دو نفر در استان خراسان شمالی و دو نفر دیگر در استان گلستان جان باخته‌اند.

در پی انتشار اخباری از عدم حضور استاندار گلستان که موجب خشم بسیاری شده، وزیر کشور ایران این خبر را تأیید کرده است. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیمای مرکز گلستان گفت، استاندار گلستان “از قبل از نوروز تقاضای مرخصی کرده و مجبور به اعزام به خارج از کشور بود.”
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
هشدار نماینده استان گلستان
نبی هزارجریبی، نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس از عملکرد وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران به‌شدت انتقاد کرد و گفت، ستاد بحران در گلستان، گرگان و آق‌قلا می‌توانست مسیر سیل را به سمت دیگری سوق دهد.

او با اشاره به خسارت‌های فراوان سیل به استان گلستان و شهرستان‌های آن عبدالرضا رحمانی فضلی را تهدید کرد و گفت: «رحمانی فضلی را به دلیل ضعف در مدیریت بحران سیل گلستان به مجلس می‌کشانم.»

هزارجریبی یادآور شد: «به‌شخصه مسیر راه‌آهن را برای تغییر آب تغییر دادم و اگر با مدیریت لازم تمهیداتی برای تغییر مسیر سیل به کمربندی و یا دیگر مناطق زودتر انجام می‌شد شاهد گسترش بحران نبودیم.»

او با اشاره به خدمت‌رسانی هلال‌احمر در چند روز گذشته افزود: «در روز اول به دنبال بیل مکانیکی می‌گشتیم تا بتوانیم مسیرهای سیل را به سمت دیگری هدایت کنیم در حالی که ستاد بحران استان گلستان می‌توانست پیش‌بینی‌های لازم را در این خصوص انجام دهد.»

این نماینده مجلس از مردم برای کمک به مردم آق‌قلا کمک خواست و گفت: «تا مسیر ضلع شرقی‌ آق‌قلا بازگشایی نشود نمی‌توانیم مسیرهای مواصلاتی این شهر را باز کنیم. در روز گذشته با گسیل هلی‌کوپترهای حاوی امکانات و خدمات وضعیت کمی تغییر پیدا کرده است.»

خسارت به ۶هزار واحد مسکونی در مازندران

ایسنا از وارد آمدن خسارت به ۶هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در استان گلستان خبر داده است. ایسنا می‌گوید، ۱۲ شهرستان تحت تأثیر قرار گرفته و اوضاع همچنان در میاندورود، سیمرغ، جویبار، ساری، بهشهر و بابل بحرانی است.

همچنین ۵۰۰ واحد مسکونی غیر قابل سکونت است و مردم قائم‌شهر با مشکل گازرسانی روبرو شده‌اند.

ایسنا می‌نویسد، بسیاری از راه‌های روستایی به دلیل رانش‌های مکرر مسدود است و وضعیت مناسبی ندارند. ریزش سنگ و رانش در محورهای هراز و فیروزکوه نیز تمام‌نشدنی است و با وجود تلاش راهداران، این مناطق برای رفت و آمد هنوز ناامن است و مسئولان نسبت به این امر هشدار داده‌اند.

مهدی رازجویان، معاون عمرانی استانداری مازندران “تجاوز و دست‌درازی به بستر و حریم رودخانه در گذشته” را مسبب مشکلات فراوان این منطقه خوانده و گفته است: «ماشین‌های لجن‌کش در حال انجام فعالیت‌های پاکسازی هستند تا زندگی مردم به حالت عادی برگردد.»

مقام‌های ایران می‌گویند، ارتش، سپاه پاسداران و دیگر نهادها برای کمک به مردم سیل‌زده بسیج شده و در صددند تا اوضاع منطقه هر چه زودتر به حال عادی بازگردد. در همین حال در شبکه‌های اجتماعی از خشم مردم از نارسایی کمک‌های مسئولان به سیل‌زدگان منطقه اخبار فراوانی منتشر شده است.