شرکت نوکیا با اشاره به مشکلاتی که با سیاستهای تجاری متناقض آمریکا و اروپا برایش پیش آمده اعلام کرد که در سال جاری میلادی، هیچگونه فعالیت تجاری جدیدی در ایران نخواهد داشت.
در اعتراضات گسترده سال ۱۳۸۸ در ایران معلوم شد که شرکت نوکیا تجهیزات شنود مکالمات تلفن همراه به ایران فروخته است
در اعتراضات گسترده سال ۱۳۸۸ در ایران معلوم شد که شرکت نوکیا تجهیزات شنود مکالمات تلفن همراه به ایران فروخته است
به گزارش رویترز، نوکیا، شرکت فنلاندی سازنده تجهیزات ارتباطات رادیویی، در گزارش سالانه ۲۰- اف خود آورده است:
«چارچوبهای قانونی متناقض اتحادیه اروپا و آمریکا که فعالیتهای تجاری در ایران را تنظیم میکنند، در آینده بسیار پیچیدهتر خواهند شد.»
براساس توافق هستهای بین ایران و شش قدرت بزرگ در سال ۲۰۱۵، تحریمهای اعمال شده توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل برداشته شد و در مقابل ایران محدودیتهای طولانیمدت در مورد برنامه هستهای خود را پذیرفت.
سال گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با خروج از توافق هستهای، بار دیگر تحریمهایی را بر علیه ایران اعمال کرد که تا حدود زیادی در ترغیب شرکتهای اروپایی برای کنار گذاشتن پروژههای تجاری خود در ایران، موفق بوده است.
نوکیا در گزارش خود گفته است:
«بهعنوان یک شرکت اروپایی، بسیار دشوار خواهد بود که قوانین متضاد سیاست خارجی آمریکا و اتحادیه اروپا را تطبیق داد.»
در سال ۲۰۱۸، شرکت نوکیا ۵۴,۶ میلیون یورو (۶۲ میلیون دلار) در فروش به اپراتورهای ایرانی، درآمد داشت.
شرکت نوکیا همچنین در گزارش سالانه خود گفته است:
«هرچند ما فعالیتهای تجاری خود را بهطور مداوم ارزیابی میکنیم، در حال حاضر قصد نداریم در سال ۲۰۱۹ هیچ کسبوکار جدیدی در ایران داشته باشیم و در نظر داریم تنها تعهدات خود در قراردادهای موجود را با توجه به تحریمهای اقتصادیِ اعمالشده و دیگر قوانین مربوط به تجارت، تکمیل کنیم.»
در ناآرامیها و اعتراضات سال ۱۳۸۸ در ایران برخی خبرگزاریها گزارش دادند که شرکت مخابراتی نوکیا-زیمنس (NSN) تجهیزات شنود مکالمات تلفن همراه به ایران فروخته است. در آن زمان گروهی از فعالان حقوق بشر خواهان تحریم نوکیا از سوی ایرانیان شدند.