بنا برداده های مقاومت ایران، عمده فعالیتهای برون مرزی سپاه پاسداران در زمینه نقل و انتقال سلاح، پول، مواد مخدر و یا جابجایی گروههای تروریستی به کشورهای منطقه و همسایه تماما در پوش شرکتهای هواپیمایی رژیم صورت میگیرند.
بر این اساس باید به نقش و جایگاه سپاه سرکوبگر پاسداران در اقتصاد بهشدت ضربه خورده ایران اشاره نمود که بنا برداده های دولت آخوندی قریب ۵۰ درصد از زیربناهای اقتصادی و یا مالی کشور را در چنبره خود قرارداده است.
سخن از زیر شبکه هایی عظیم مانند بخشهای «نفت و گاز، خطوط ارتباطی، تلفن و اینترنت، معادن، کشتیرانی، خطوط هوائی و یا گمرکات و بانکها» میباشند که عطف به قوانین رژیم تابع هیچکدام از قوانین مالیاتی و یا دستگاههای نظارتی کشور نیستند.
یک نمونه این وضعیت مخرب را باید در خطوط هوائی کشور که بخش بزرگی از آن در اختیار سپاه پاسداران قرار دارند، جستجو نمود. در این رابطه پیشتر کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران در گزارشی تحت عنوان «شرکتهای هوایی در خدمت سپاه پاسداران» از «تعلق شرکت هواپیمایی ماهان که تحت عنوان یک شرکت خصوصی فعالیت میکند به نیروی تروریستی قدس سپاه پاسداران» خبر داده بود (سایت مجاهدین خلق ۲۰ آبان ۱۳۹۶)
این گزارش در ادامه ضمن پرداختن به جزئیات، ادامه میدهد: «سپاه پاسداران و مشخصاً نیروی قدس، بازوی خارج کشوری آن، از این شرکتها برای انتقال فرماندهان پاسداران، نیروهای مزدور، تجهیزات و لجستیک استفاده میکنند. برخی از این شرکتها از جمله شرکتهای هوایی ایرانایر (خط هوایی رسمی کشور) و شرکت هوایی ماهان، شرکت هوایی معراج و یا کاسپین در طی سالیان به دلایل مختلف از جمله نامگذاری تروریستی، دخالت در تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی و یا بهواسطه مالکیت یا کنترل توسط سپاه پاسداران تحت تحریم قرار گرفتند».
به یقین این ابعاد عظیم از امکانات کشور که در اختیار سپاه پاسداران و مورد سوء استفاده قرارگرفته، هرگز بدون چشم پوشی سیاست مخرب مماشات امکان پذیر نمیبود. در این راستا شاهد بودیم که چگونه دولت اوباما برای دلجویی از دیکتاتوری خامنهای «حکم جلب بینالمللی و تعقیب ۱۴ تن از مزدوران رژیم» از جمله «سه تن از مقامات ارشد رژیم در شرکت هواپیمایی ماهان» را لغو نمود.
حال با چرخش دوران، تغییر سیاست از سوی ایالاتمتحده و با خروج این کشور از برجام و راه افتادن موج جدیدی از تحریمهای ثانوی، شاهد هستیم که چگونه موضوع نقش و جایگاه سپاه در خطوط هواپیمایی کشور یکبار دیگر در دستور کارتحریم ها قرارگرفته است.
در تازهترین نمونه آن باید به لیست گذاری جدید «شرکت گردشگری و مسافرتی ماهان» از سوی وزارت خزانهداری آمریکا اشاره نمود.
یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به تحریمهای جدید نوشت: «وزارت خزانهداری آمریکا یک شرکت گردشگری وابسته به سپاه پاسداران با نام «شرکت گردشگری و مسافرتی ماهان» را تحریم کرد.
وزیر خزانهداری آمریکا گفته: شرکتهایی که به ارائه خدمات به هواپیماهای ماهان ادامه میدهند و یا ورود و خروج هواپیماهای این شرکت به فرودگاههای خاورمیانه، اروپا و آسیا را تسهیل میکنند، بدانند که در مدار توجه ما قرار دارند و این کار را به بهای مخاطرات مالی سنگین انجام میدهند.». (خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس ۱۹ تیر ۱۳۹۷)