۱۳۹۷ خرداد ۱۶, چهارشنبه

چشم انداز تغییر موضع اروپا نسبت به رژیم ایران


پارلمان اروپا تحریم‌های حقوق‌بشری علیه رژیم آخوندی را در ۱۲آوریل ۲۰۱۸تمدید کرد و به ذکر نمونه‌هایی از بازداشتهای خودسرانه در ایران پرداخت و نقض حقوق‌بشر در ایران را محکوم کرد.


تلویزیون اسکای نیوز در ارتباط با نقش تخریب کننده رژیم ایران در منطقه به اجلاس پارلمان اروپا پرداخت و گفت:

بار دیگر نقش مخرب رژیم ایران بر روی خودش آوار می‌شود ولی این بار صحبت از این رژیم در راهروهای پارلمان اروپا در بروکسل به میان می‌آید.

 جنگهای نیابتی رژیم ایران

جنگهای نیابتی رژیم ایران و بی‌ثبات کردن خاورمیانه و جهان موضوع گفتگوهایی با عنوان « نقش رژیم ایران در خاورمیانه پرتنش» بود.

شرکت کنندگان در این اجلاس در مورد موضع اروپا نسبت به پرونده اتمی رژیم ایران بعد از لغو برجام توسط آمریکا صحبت کردند. جدال برانگیزترین موضوع در این اجلاس دخالتهای بی‌شمار این رژیم و نقش آن در جنگهای نیابتی در خاورمیانه از طریق حمایت از شبه‌‌نظامیان تروریستی و در صدر آنها شبه‌‌نظامیان حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن بود که در گوشه و کنار این منطقه فساد می‌کنند.

در این اجلاس هم‌چنین در مورد سرکوب تظاهرات مردمی در ایران و نقض افزاینده حقوق‌بشر علیه مردم ایران صحبت شد.

 شکست توافق اتمی به‌خاطر نقض حقوق بشر

تونه کلام عضو پارلمان اروپا در مورد سیاستهای توسعه‌طلبانه رژیم ایران در منطقه گفت:

پارلمان اروپا بر روی یک موضوع ریشه‌ای انگشت گذاشت. این موضوع ارتباط دادن هر گونه رابطه تجاری و اقتصادی و سیاسی با بهتر شدن وضعیت حقوق‌بشر در کشورهاست ولی متأسفانه این شرط در ایران اجرا نشده و به این دلیل توافق اتمی شکست خورده است.

هم‌چنین رمضان ابوجزر مدیر مرکز پژوهشهای حقوق‌بشر خاورمیانه گفت: در آینده شاهد تغییر بزرگی در موضع اروپا نسبت به رژیم ایران خواهیم بود.

او گفت طی روزها و هفته‌های آینده شاهد تغییرات بزرگی در موضع اروپا نسبت به رژیم ایران خواهیم بود و خواسته خواهد شد که در مورد نقض حقوق‌بشر در ایران کمیته‌های تحقیق تشکیل شود.

در چنین شرایطی است که رژیم ایران در گرداب اعمال تخریبی‌اش غرق می‌شود. اجلاس بروکسل چیزی نیست مگر شروع سلسله اقدامات برای برخورد با رژیم ایران. شرکت کنندگان در این اجلاس عقیده دارند که برای برطرف کردن این تهدیدات، رژیم ایران مجبور خواهد بود تا در آینده با بسیاری تغییرات روبه‌رو شود.

گروه‌های زیادی از کارشناسان و سیاست سازان و طرفهای فعال در مجتمع مدنی رابطه میان اتحادیه اروپا و رژیم ایران را بازنگری خواهند کرد.

 مطالب مرتبط
محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران - قطعنامه مصوب پارلمان اروپا
گزارشهای شورای حقوق‌بشر و گزارشگر ویژه علیه نقض حقوق‌بشر در ایران