سایت رسمی کاخ سفید در روز ۱۸ اردیبهشت، دستور ریاستجمهوری آمریکا برای خروج ایالات متحده از برجام را که دونالد ترامپ بعد از سخنرانی خود آنرا به امضاء رساند، منتشر کرد
دستور ریاستجمهوری آمریکا تحت عنوان «متوقفکردن شرکت آمریکا در برجام و در پیشگرفتن اقدامات افزوده برای مقابله با نفوذ شرورانه رژیم ایران و جلوگیری از تمامی مسیرهای دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی» صادر شده و به مقامات ارشد دولت آمریکا از جمله، وزیر خارجه، وزیر خزانهداری، وزیر دفاع، وزیر دادگستری، وزیر انرژی، وزیر امنیت داخلی، مشاوران و دستیاران رئیس جمهور، نماینده تجاری ایالات متحده، سفیر آمریکا در سازمان ملل، مدیران اطلاعات ملی و اطلاعات مرکزی و اف بی آی و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، ابلاغ شده است.
در بخشهایی از این فرمان آمده است:
رژیم ایران همچنان اصلیترین حکومت حامی تروریسم در جهان است و از حزبالله، حماس، طالبان، القاعده و دیگر شبکههای تروریستی پشتیبانی میکند. رژیم ایران همچنین به سوخترسانی به خشونت فرقهیی در عراق ادامه میدهد و از جنگهای داخلی شرورانه در یمن و سوریه حمایت میکند. این رژیم مرتکب نقضهای شدید حقوق بشری میشود و بهطور خودسرانه شهروندان خارجی از جمله شهروندان ایالات متحده را تحت اتهامات جعلی و بدون روند عادلانه قانونی، دستگیر میکند.
شکی نیست که رژیم ایران در گذشته تلاش کرده از طریق پیگیری تسلیحات اتمی خود را در دستیابی به هدفهایش تقویت کند و برنامه غنیسازی اورانیوم این رژیم، توانمندی بازسازی برنامه اورانیوم با درجه تسلیحاتی را در صورتی که چنین تصمیمی بگیرد، فراهم میسازد.
دونالد ترامپ در ادامه می افزاید: بهعنوان رئیسجمهور، من یک استراتژی جامع را در قبال رژیم ایران تأیید کردهام که شامل هدف استراتژیک جلوگیری از تمامی مسیرهای رژیم ایران بهسمت سلاح اتمی است.
برخی گمان میکردند که برجام رفتار رژیم ایران را تعدیل خواهد کرد. اما از زمان شروع برجام، رژیم ایران فعالیتهای بیثباتکننده خود را در منطقه پیرامونش فقط افزایش داده و نیروهای رژیم ایران یا نیروهای تحت الحمایه این رژیم به سوریه، عراق و یمن رفتهاند و همچنان بخشهایی از لبنان و غزه را کنترل میکنند. همزمان رژیم ایران در اقدامی که مستقیماً با پروتکل الحاقی توافق جامع پادمان آن با آژانس مغایرت دارد، بهطور علنی اعلام کرده است که از دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیات نظامی جلوگیری خواهد کرد. در سال ۲۰۱۶، رژیم ایران دو بار حد ذخیره آب سنگین تحت برجام را نقض کرد. این رفتار غیر قابل قبول است، بهخصوص برای رژیمی که به پیگیری تسلیحات اتمی در نقض التزاماتش تحت پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی، شناخته شده است.
در ادامه دستور ریاست جمهوری امریکا آمده است: در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۸، من دو مسیر رو به پیش را تشریح کردم؛ یا نواقص فاجعهبار برجام تا ۱۲ می ۲۰۱۸ اصلاح شوند یا اگر چنین نشود، ایالات متحده مشارکت در این توافق را متوقف خواهد کرد. من روشن ساختم که این آخرین فرصت است و در فقدان تفاهمی برای اصلاح برجام، ایالات متحده، آنرا ادامه نخواهد داد.این تفاهم تحقق نیافت و من امروز وعده خود را برای پایاندادن به مشارکت ایالات متحده در برجام عملی میکنم و اقدامی را که غلط میدانم، تأیید نخواهم کرد. فراتر از آن، من به این نتیجه رسیدهام که به سود ایالات متحده است که تحریمهایی را که در ارتباط با برجام برداشته شده یا رفع شده، در سریعترین زمان ممکن، مجدداً اعمال کند.
دستور ریاست جمهوری سپس در پنج بخش سیاستهای مشخص شد در این فرمان را برشمرده است:
بخش اول: سیاست آمریکا: این سیاست ایالات متحده است که از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی و موشکهای بالستیک بینقارهیی جلوگیری کند، شبکه و کارزار تجاوز منطقهیی رژیم ایران خنثی شود، دسترسی سپاه پاسداران و عوامل آن به منابعی که فعالیتهای بیثباتکنندهشان را تقویت میکند، مختل شود و با توسعه تهاجمی توامندیهای موشکها و دیگر تسلیحات نامتقارن و متعارف این رژیم مقابله شود.
بخش دوم: پایاندادن به مشارکت ایالات متحده در برجام. وزیر خارجه باید در مشورت با وزیر خزانهداری و وزیر انرژی، تمامی گامهای مناسب را برای متوقفکردن مشارکت ایالات متحده در برجام بردارد.
بخش سوم: برقراری مجدد تحریمهای ایالات متحده: وزیر خارجه و وزیر خزانهداری باید فوراً شروع به برداشتن گامهایی برای اعمال مجدد تمامی تحریمهای ایالات متحده بکنند که در ارتباط با برجام برداشته یا رفع شده بردارند؛ این تحریمها از جمله عبارتند از تحریمهای اعمالشده طبق قانون اختیار دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۱۲، قانون تحریمهای رژیم ایران در سال ۱۹۹۶، قانون کاهش تهدید رژیم ایران و حقوق بشر سوریه در سال ۲۰۱۲، و قانون آزادی ایران و مقابله با توسعه در سال ۲۰۱۲.
اقدامات برای برقرار تحریمها باید در اسرع وقت صورت گیرند و در هیچیک از موارد نباید این اقدامات دیرتر از ۱۸۰ روز بعد از تاریخ این دستور ریاستجمهوری انجام شود.
بخش چهارم: کسب آمادگی برای احتمالات منطقهیی. وزیر دفاع و مسئولان تمامی سایر آژانسهای مربوطه باید برای پاسخدادن سریع و قاطعانه به تمامی حالتهای ممکن تجاوز رژیم ایران علیه ایالات متحده و متحدان و شرکای ما، آمادهسازی کنند. وزارت دفاع باید تضمین کند که ایالات متحده ابزار لازم برای متوقفکردن رژیم ایران در توسعه یا دستیابی به سلاح اتمی یا سیستمهای حمل مرتبط با آنرا توسعه میدهد و حفظ میکند.
بخش پنجم: مانیتور رفتار اتمی رژیم ایران و مشورت با متحدان. آژانسها باید گامهای مناسب را برای قادر ساختن ایالات متحده به ادامه مانیتور رفتار اتمی رژیم ایران در پیش بگیرند و هم چنین در زمینه مشاوره با متحدان آمریکا راجع به توافقات بینالمللی به منظور مقابله با مجموعه تهدیدهای رژیم از جمله تهدیدهای سلاح اتمی و موشک بالستیک، توصیه های خود را به رئیس جمهور ارائه دهند.