۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۱, دوشنبه

خشنودی دستگاه قضایی ایران از روند "مسدودسازی" تلگرام

سایت رادیو آلمان ۳۰/۲/۹۷ : « معاون دادستان کل ایران ابراز خشنودی کرده که فیلترینگ تلگرام باعث "سقوط فاحش" رتبه این پیام‌رسان شده است. برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد این کار آن گونه که مسئولان ادعا می‌کنند موفقیت‌آمیز نبوده است.
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور مجازی، در یادداشتی که روز یک‌شنبه (۳۰ اردیبهشت/ ۲۰ مه) در پیام‌رسان سروش منتشر کرد، نوشت: مسدودسازی تلگرام به طور موفقیت‌آمیز طبق برنامه پیش می‌رود.

پس از اختلال‌هایی که در جریان تظاهرات اعتراضی دی‌ماه سال گذشته در دسترسی به تلگرام ایجاد شد، دادستانی تهران دهم اردیبهشت حکم کرد که این پیام‌رسان باید به گونه‌ای مسدود شود که استفاده از آن با ابرازهایی مانند فیترشکن نیز ممکن نباشد.
درباره میزان توفیق مسئولان در مسدودسازی تلگرام اختلاف نظر وجود دارد. خرم‌آبادی می‌گوید طی روزهای گذشته رتبه تلگرام در میان کاربران ایرانی صد پله و در جهان ده‌ها پله سقوط کرده است.
در همین حال خبرگزاری فارس به نقل از وزیر ارتباطات، محمدجواد آذری‌جهرمی، گزارش داده که از ۴۴ میلیون کاربر ایرانی تلگرام تنها یک میلیون نفر این برنامه را از روی تلفن‌های همراه خود پاک کرده‌اند.
روزنامه "شرق" نیز از افزایش مراجعه کاربران به تلگرام خبر داده و می‌نویسد روز پنجشنبه (۲۷ اردیبهشت) این تعداد به نسبت یک روز قبل ۳۲۰ میلیون مورد افزایش داشته و با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مراجعه رکورد جدیدی از زمان آغاز فیلترینگ را رقم زده است.
مرکز ملی فضای مجازی ایران می‌گوید شمار کانال‌های فارسی‌زبان تلگرام ۷۵۴ هزار مورد و میانگین بازدید روزانه از آنها پیش از آغاز فیلترینگ حدود دو و نیم میلیارد مرتبه بوده است.
با توجه به آماری که روزنامه شرق از قول "سامانه هوشمند جمع‌آوری اخبار کانال‌های فارسی تلگرام" متعلق به آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران منتشر کرده با افزایش استفاده کاربران از فیلترشکن‌های مختلف انتظار می‌رود که تعداد مراجعه به تلگرام به زودی از مرز دو میلیارد مورد در روز فراتر رود.
با این همه معاون دادستان کل با بیان این که برای مسدودسازی فیلترشکن‌ها از پیش برنامه‌ای در دست اقدام بوده گفته است: نظام جمهوری اسلامی هر زمان اراده کند فیلترشکن‌ها را به طور کامل مسدود خواهد کرد.
درباره درستی این ادعا نیز تردیدهای جدی وجود دارد. وزیر ارتباطات به تازگی اذعان کرد: هیچ اقدام جدیدی برای مقابله با فیلترشکن‌ها آغاز نشده است. فیلترشکن‌ها در حال ترویج هستند و مقابله با این حجم از فیلترشکن‌ها کار ساده‌ای نیست.
ناکامی در مقابله با فیلترشکن‌ها
برخلاف این اظهارات که بسیاری از کارشناسان آن را تائید می‌کنند، معاون دادستان کل کشور ادعا کرده که توانایی فنی نخبگان سایبری نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی "فوق تصور" است. او در عین حال افزوده که هنوز از توانایی این نیروها برای مبارزه با فیلترشکن‌ها استفاده نشده است.
یک روز پیش از انتشار یادداشت خرم‌آبادی در پیام‌رسان سروش، رمضان‌علی سبحانی‌فر، رئیس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: باز کردن عرصه فعالیت اپلیکیشن‌های داخلی به بهای تشدید فیلترینگ تلگرام و کاهش سرعت اینترنت نه تنها موجب کاهش اقبال عمومی مردم به خدمات و سرویس‌های متنوع و گسترده این نرم‌افزار قدرتمند اجتماعی نشده بلکه موجب به مخاطره افتادن فضای سیاسی، امنیتی و اخلاقی جامعه به دلیل شدت نصب فزاینده فیلترشکن‌ها در گوشی‌های تلفن همراه عموم مردم شده است.به گزارش خبرگزاری ایسنا سبحانی‌فر با تاکید بر این که نمی‌توان مردم را مجبور به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی کرد می‌گوید که فیلترینگ از چاله به چاه افتادن است و با فیلتر کردن شبکه‌هایی مانند تلگرام مراجعه به آنها کم نمی‌شود بلکه استفاده از فیلترشکن‌ها به شدت افزایش می‌یابد