مریم رجوی به تشكيل كميسيون تحقيق و فراهم كردن مقدمات محاكمه مسئولان اين جنايت بزرگ فراخواند
بیست و نهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی توسط رژیم آخوندی، در جلسه یی در حضور خانم مریم رجوی و شماری از شخصیتهای سیاسی و حقوق بشری از آمریکا و اروپا و شمار زيادي از مجاهدين در تیرانا برگزار شد.
خانم مریم رجوی ضمن اشاره به گسترش فزاینده جنبش دادخواهی شهیدان قتل عام در بین ایرانیان و مدافعان حقوق بشر از سراسر جهان، بر ضرورت تشکیل کمیسیون تحقیق در باره اين جنايت تأكيد كرد و از شوراي امنيت ملل متحد خواست اين پرونده را به دادگاه جنايي بينالمللي برای محاکمه مسئولان اين جنايت عليه بشريت احاله دهد. جنايتكارانی که هم اكنون نيز از سردمداران رژیم آخوندي هستند. خانم رجوی تأکید کرد: رويكرد با اين جنایت علیه بشریت و نسلكشي آزمايش وفاداري جامعه بينالمللي به ارزشهاي حقوق بشري است.
خانم رجوی اعترافهای مقامات رژیم به این جنایت را که در واکنش به اعتلای کارزار دادخواهی صورت گرفته ،از مهمترین اسناد مجرمیت سران رژیم خواند.
در این جلسه شماری از شخصیتهای سیاسی و حقوق بشری از جمله خانم کری کندی فرزند سناتور فقید رابرت كندي و رئیس بنياد رابرت اف كندي هيومن رايتز، مارینو رابینو عضو كميسيون خارجي و كميته حقوق بشر پارلمان ایتالیا، پیترو لیوتزی، عضو كميسيون فرهنگ و كميسيون سياست اتحاديه اروپا در سنای ایتالیا، اینگرید بتانکورد، سناتور سابق کلمبیا و طاهر بومدرا، رئيس سابق بخش حقوق بشر يونامي از آن جمله اند.
خانم رجوی اعتلای جنبش دادخواهی طی سال گذشته را شکست بزرگی برای نظام ولایت فقیه خواند و گفت این جنبش سران رژیم را وادار ساخت سه دهه سکوت را بشکنند و برای این کشتار بزرگ بهانه بتراشند. شماری از رسواترین آدمکشان رژیم هم به دفاع از قتل عام پرداختند. این کارزار همچنین سرمایهگذاری خامنه ای برای رئیس جمهور کردن رئیسی، از اعضای هیات مرگ در قتلعام۶۷ را، به شکست کشانید.
مریم رجوی گفت آخوند روحانی که در چهار سال اول ریاست جمهوری خود پورمحمدی یک عضو هیات مرگ در تهران را به وزارت دادگستری گماشت، برای چهار سال دوم، هم یک عضو هیات مرگ در استان خوزستان را بهعنوان وزیر دادگستری خود معرفی کرده است. دژخیمی که توسط اتحادیه اروپا در لیست ناقضان حقوق بشر قرار گرفته است.
رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران چاپ جدید کتاب جنایت علیه بشریت به زبان انگلیسی كه شامل اسامی و مشخصات بيش از ۵۰۰۰مجاهد خلق كه در قتل عام سال ۱۳۶۷ به شهادت رسيده اند را اعلام كرد. اين کتاب همچنين شامل صدها قطعه عکسهای شهیدان و تصاویر مزارهایشان است. وي گفت طی سال گذشته بهیمن فعالیتهای ارزنده شبکه مقاومت در داخل ایران، علاوه بر اسامي شهدا و مزارهاي شهيدان، اسامی ۱۱۲ تن از اعضای «هیأتهای مرگ» در تهران و سایر استانها كه اكثريت قريب به اتفاق آنها همچنان در مناصب كليدي اين رژيم قرار دارند و مشخصات ۲۱۳ تن از مجریان احکام مرگ در ۳۵شهرستان و شمار زیادی از مزارهای جمعی شهیدان که تا بهحال پنهان بوده، جمع آوری شده است.
خانم كري كندي در اين جلسه خطاب به جمعيت گفت: «شما تلاش مي كنيد دولتي را كه مبتني بر انسانيت و عطوفت و عشق به یکدیگر است و نه بر رنج و سركوب، به كشورتان ببريد و در اين امر تمامي جهان با شماست. و من مفتخرم كه امروز در اين مسير در كنار شما هستم. چرا كه ما به آزادي اعتقاد داريم. ما در همبستگي با مردم ايران عليه آخوندهايي كه مسبب وحشتهاي بازگو نشده یی در كشور عزيز شما هستند، در کنارتان ایستاده ایم. آخوندها مردم ايران را از غرور ميراث فوق العاده شان، كه در سراسر جهان مورد تحسين است، محروم کرده اند. ايران بايد آزاد گردد! ايراني كه اولين منشور حقوق بشر را حدود ۲۵۰۰ سال پيش مكتوب نمود...
پيترو ليوتزي، عضو كميسيون فرهنگ و كميسيون سياست اتحاديه اروپا در سنای ایتالیا در سخنرانی خود گفت: استبداد دینی حاکم بر ایران تمام تلاش خودش را می کند تا سازمان مجاهدین خلق ايران و شورای ملی مقاومت را نابود کند. در این سالها رژيم هر توطئه یی را به کار برد تا اعضاي مقاومت ايران را نابود کند. این به خوبی نشان می دهد که دشمن اصلی اش شما هستید. به اين خاطر خروج اعضای مجاهدین به سلامت و به صورت یک تشکیلات منسجم از عراق و مستقر شدن آنها در آلبانی بیشترین ضربه به این رژیم بوده است.
این سیاست رژیم ایران چيز جدیدي نیست. وقتي در تابستان ۱۳۶۷ در كمتر از چند هفته بيش از ۳۰ هزار زنداني را اعدام كرد. بیشترین قربانیان از اعضا و وابستگان به مجاهدین خلق بودند. این یک جنایت علیه بشریت بود. يكي از چندين جنايتي كه در طول تاريخ بشريت معاصر صورت گرفته است. هیچکدام از قاتلان آن جنايت نه تنها محاکمه نشده و به عدالت سپرده نشده اند بلکه بعضي از آن جنايتكاران هنوز از بالاترین مقامات رژیم هستند... من از خانم مریم رجوی به خاطر شروع این جنبش دادخواهی و رهبری این کمپین بزرگ بین المللی تقدیر و تشکر می کنم. امیدوارم که این فعالیتها، مرهمی بر زخمهای خانواده های این ۳۰ هزار شهید باشد که اغلب در گورهای جمعی دفن شده اند. خانواده هايي كه حتي نمي دانند كه عزيزانشان در كجا دفن شده اند.
رژيم ايران همواره و به طور فعال به بي ثبات كردن منطقه خاورميانه حمايت مي كند و از سازمانهاي تروريستي و از شبه نظامیانی که این نقش را برای رژیم ایران بازی می کنند، پشتيباني مي كند. به خاطر اين جنایتهای بيرحمانه بود كه سپاه پاسداران رژیم ایران به درستي از طرف كنگره امريكا در ليست سازمانهاي تروريستي قرار گرفت، همين كار را بايستي اروپا هم انجام دهد».
ماريو رابينو، عضو كميسيون خارجي و كميته حقوق بشر پارلمان ایتالیا نیز در سخنرانی خود گفت: در اثر فشارهاي بين المللي روحاني مجبور شد كه مصطفي پور محمدي را با يك مسئول ديگر از كميته مرگ به نام عليرضا آوايي جابه جا كند كه مسئول قتل و كشتار بسياري از افراد زير ۱۸ سال بوده است. بنابراين هنوز افرادي كه در آن قتل عام مسئوليت داشتند، بر سركارند. بنابراين همانطور كه سخنرانان قبلي هم گفتند دولتهاي ما و اتحاديه اروپا بايستي موضوع حقوق بشر را در الويت كارشان در رابطه با ايران قرار دهند. هيچ منفعت رئال پولتيك، منفعت اقتصادي با رژيم ايران نبايستي قبل از حقوق بشر قرار گيرد. همه ما، همه فعالان حقوق بشر و كساني كه خواستار آزادي و دموكراسي هستند بايستي از سازمان ملل بخواهيم كه در رابطه با قتل عام سال ۶۷ يك گزارش مستند تهيه كند. خامنه اي، روحاني و تمامي مسئولان بالاي اين رژيم كه هم اكنون بر سركارند و در قتل عام سال ۶۷ دست داشتند بايستي در دادگاه بين المللي لاهه محاكمه شوند. همه كشورهاي غربي مقصرند، همه آنها تاخير دارند، اما سرانجام يك چيزهايي در حال به حركت در آمدن است. در ايتاليا در ماه ژوئن گذشته اكثريت نمايندگان پارلمان ايتاليا يك بيانيه را امضا كردند كه قتل عام سال ۶۷ را محكوم نموده و پارلمان ايتاليا خواستار محاكمه آمران و عاملان اين قتل عام شد. در تاريخ معاصر بسياري رژيمهاي ديكتاتور بودند كه جنايت عليه بشريت انجام دادند و براي مدتي از مجازات در امان ماندند. اما اكنون زمان بيداري فرا رسيده است. ... از نورنبرگ، تا لاهه از دادگاه مربوط به يوگسلاوي سابق تا دادگاههاي مربوط به جنايت عليه بشريت در افريقا، در آسيا، در امريكا، ديكتاتورها و جنايتكاران سرانجام مجبور شدند كه در برابر عدالت و در برابر كشف حقيقت كه از طرف جامعه بين المللي دنبال مي شد قرار گيرند. و اكنون نوبت جنايتكاران در ايران است».
سناتور اینگرید بتانکورد نیز گفت: «۲۹سال پیش، خمینی فتوایی صادر کرد که تنها با آنچه هیتلر در طول جنگ جهانی دوم انجام داد، قابل مقایسه است. این آغاز بیرحمانه ترین فصل تاریخ مردم ایران بود. قتل عام حدود ۳۰ هزار نفر در سال ۶۷ بدون دسترسی به حق دفاع. آنچه در این باره بسیار ترسناک است، اینکه به رغم داشتن همه اطلاعات، اسناد و شواهد، شاهدان و بازماندگان و اعترافات مجرمان، ولی هنوز جنایتکاران مصونیت دارند.
وی افزود: «خطا تنها از طریق عدالت اصلاح می شود. اگر عدالت وجود نداشته باشد، خطا و درد و رنج فعال خواهد ماند. امروز، جنایتکارانی که مرتکب جنایات قتل عام سال ۱۹۸۸ شدند در قدرتند و مقامات بلندپایه در ایران هستند. اگر ما در مورد این قتل عام سکوت کنیم، ما در جنایت علیه بشریت در ایران همدست خواهیم بود. ما از سازمان ملل متحد می خواهیم که محاکمه مجرمان کشتار۶۷ را آغاز کند. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد باید یک تحقیق مستقل برای تحقیق درباره این قتل عام آغاز کند ...کسانی که زنده اند باید در یک دادگاه بین المللی محاکمه شوند؛ و ما تا تحقق این امر آٰرام نخواهیم گرفت».
طاهر بومدرا، رئيس سابق بخش حقوق بشر يونامي، نیز گفت: قانون در طرف ما است. ما همان ترسی را که شما در اشرف و لیبرتی تحمل کردید، به سوی خود آنها خواهیم فرستاد. رنج تحت پیگرد بودنی که شما متحمل شدید، بایستی اردوی خود را عوض کند. بایستی به تهران برود. بنابراین آنهایی که مرتکب جنایت شده اند بایستی همان ترسی را که شما در اشرف و لیبرتی احساس میکردید، احساس کنند. شروع آن از همین الان با مذاکره درباره سفر به خارج است. آنها نمی توانند مثل قبل با مصونیت سفر کنند. معافیت آنها از مجازات بایستی پایان یابد. من برای آنچه در ماههای آینده به دست می آید، شما را کمی منتظر می گذارم. ولی مایلم بگویم که نمیخواهم آنهایی را که در اشرف و لیبرتی ترور شدند فراموش کنم. آن تروریستها نیز بایستی پاسخگو باشند. بنابراین، با اینکه امروز تمرکز ما روی جنایات ۱۹۸۸ است، ولی همچنین باید روی خونهایی که در معافیت کامل قاتلان از مجازات در عراق ریخته شد. متمرکز باشیم. ما باید سخت کار کنیم تا آنهایی را که مرتکب جنایت شدند به دست عدالت بسپاریم. این امر امکانپذیر است، قابل دسترسی است و ما باید آن را انجام بدهیم.
مراسم گرامیداشت ۳۰هزار زندانی سیاسی سر به دار شده با برنامه های هنری و نمایشی همراه بود که مورد توجه شرکت کنندگان در این مراسم باشکوه قرار گرفت.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ( ۲۰ اوت ۲۰۱۷)