رئیس جمهور رژیم ملایان که به دلیل معرفی نکردن وزیر زن در کابینه دوم با انتقادات زیادی روبرو بود، با انتصاب دو مرد به جای روسای سازمان های میراث فرهنگی و محیط زیست، تعداد زنان کابینه خود را کاهش داد.
لعیا جنیدی، شهیندخت مولاوردی و معصومه ابتکار، در سمت دستیار و معاونان روحانی تنها زنان دولت دوازدهم هستند.
معصومه ابتکار (گروگانگیر سفارت آمریکا در سال ۵۸) به عنوان معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، لعیا جنیدی به عنوان معاون حقوقی رییس جمهور و شهیندخت مولاوردی به عنوان دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی معرفی شده اند. (خبرگزاري حكومتي تسنيم - 18مرداد 96)
روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۹۶ نیز عیسی کلانتری به جای معصومه ابتکار به ریاست سازمان محیط زیست و علی اصغر مونسان را به جای زهرا احمدیپور به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب شدند.
در رابطه با عدم حضور زنان در کابینه روحانی، پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان صراحتاً گفت: «در کمال بهت و ناباوری نیمی از جامعه ایران توسط ریاست جمهور نادیده انگاشته شده است...» وی در جلسه علنی مجلس در روز ۱۸ مرداد ۹۶ تأکید کرد، «ایران در میان کشورهای جهان از معدود کشورهایی است که زنانش در سطوح مدیریت کلان سیاسی، حضور کم رنگی دارند... اکنون بیش از نیمی از فارغالتحصیلان دانشگاهها را زنان تشکیل میدهند و در فعالیتهای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور دارند اما هر وقت بحث وزارت زنان مطرح میشود نداشتن رزومه بهانه میشود و این دور باطل همچنان وجود دارد».
سلحشوري اضافه كرد: « ایجاد فرصتهای برابر و منع تبعیض جنسیتی از وعدههای رییسجمهور بود که متأسفانه در اولین گام هیچ فرصتی به زنان داده نشد، نه اینکه فرصت برابر داده شود! ». (خبرگزاري حكومتي ايسنا – 18مرداد 1396)
وی افزود: «رتبه ایران در شكاف جنسیتی كه از شاخصهای توسعه یافتگی است در پایین ترین نقطه ها از بین 144 كشور جهان قرار دارد. در سال 2016 رتبه ایران در این رابطه 139 بوده است.»
در برخی دیگر از مصاحبه های مطبوعاتی همچنین تأکید شد که «معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی در شرایط فعلی نسبت به شرایط قبلی خود ارتقا پیدا نکردند». (وبسايت حكومتي رويداد – 19مرداد 1396)
فائزه هاشمی، دختر علی اکبر هاشمی رفسنجانی، عدم انتصاب زنان به کابینه روحانی را «مایه آبروریزی» خواند. (۱۹ مرداد ۹۶)