۱۳۹۴ دی ۶, یکشنبه

دستاورد امام جنايتكاران براي مردم ايران

 
روزانه 10هزاردلار غرامت به هرگروگان امريكايي
نیویورک تایمز در گزارشی نوشت : محل تامین اعتبار پرداخت غرامت به گروگان های آمریکایی در سفارت این کشور در ایران در سال ۱۹۷۹ که دربخشی از بودجه آمریکا که هفته گذشته به تصویب رسید، از جریمه ۹ میلیارد دلاری بانک چندملیتی فرانسوی BNP Paribas عنوان کرد.


نیویورک تایمز افزود: بانک فرانسوی BNP Paribas سال جاری میلادی به دلیل نقض تحریم های وضع شده علیه ایران، سودان و کوبا متحمل پرداخت جریمه ۹ میلیارد دلار به آمریکا شد.
این نشریه آمریکایی ادامه داد: برخی از وجوه این جریمه به فوریت قابل دسترسی برای پرداخت به افراد و خانواده هایی است که قربانی اقدامات تروریستی که دولت های این کشورها مسول آن بوده اند، است.
نیویورک تایمز نوشت که انگیزه اعضای کنگره آمریکا درتصویب چنین امری در بودجه آمریکا، خشم بر سر توافق هسته ای به دست آمده بین ایران و شش قدرت جهانی در سال جاری میلادی بود.
نیویورک تایمز گزارش داد یک میلیارد دلار از ۹ میلیارد دلار جریمه بانک فرانسوی (BNP Paribas) به عنوان غرامت گروگان های آمریکایی در نظر گرفته می شود و علاوه بر آن مبلغ دوميلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از این جریمه بانک فرانسوی نیز کمک به قربانیان یازده سپتامبر و اعضای خانواده های آنها است.
شبکه تلویزیونی سی.ان.ان گزارش داد: پس از گذشت ۳۶سال انتظار می رود گروگان های سابق آمریکایی در ایران و خانواده های آنان که در بودجه آمریکا به آن اشاره شده و هفته گذشته به تصویب رسید، غرامت دریافت کنند.
سی.ان.ان گزارش داد : ‘کوین هرمنینگ’ از تفنگداران سابق نیروی دریایی که یکی از گروگانگان ها در سفارت آمریکا درایران بود، دراین باره گفت که هنوز ممکن است برای دریافت چنین چکی، زمان طولانی پیش روی افراد و خانواده های گروگان گرفته شده دراین ماجرا باشد.
بنابراین گزارش ‘توماس لانکفورد’ (Thomas Lankford)بعنوان وکیل آمریکایی هایی گروگانگیر گرفته شده در سفارت آمریکا درایران، به مدت ۱۶سال برای پرداخت نوعی پاداش نقدی به این افراد در این ارتباط تلاش کرده است.
لانکفورد در این باره به سی.ان.ان گفت که در بودجه ای که هفته گذشته به تصویب رسید، این بخش لحاظ شده که به هر ۵۳ گروگان آمریکایی در سفارت آمریکا در ایران به ازای هر روزی که در گروگان بوده اند مبلغ ۱۰هزار دلار پرداخت شود.
این وکیل گروگان های آمریکایی افزود: علاوه بر آن به خانواده های این افراد بطور جداگانه و برای یکبار مبلغ ۶۰۰هزار دلار پرداخت خواهد شد.
لانکفورد گفت که ۳۸ نفر از گروگان های آمریکایی تاکنون زنده مانده اند و در ارتباط با قضیه گروگانگیری سفارت آمریکا در ایران حدود ۱۵۰ نفر (برای دریافت غرامت) را شامل می شود.
سی.ان.ان نوشت: ماجرای گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا در ایران به دنبال انقلاب اسلامی و از مورخ ۴ نوامبر ۱۹۷۹ آغاز شد که به مدت ۴۴۴روز به درازا کشید، این افراد در سال ۱۹۸۱ میلادی آزاد شدند.
سی.ان.ان ادامه داد: نیویورک تایمز نخستین بار خبر غرامت گروگان های آمریکایی را که در بودجه امسال آمریکا لحاظ شده بود، منتشر کرد.
این شبکه تلویزیونی گزارش داد: نیویورک تایمز نوشت که کنگره آمریکا تا مبلغ ۴.۴ میلیون دلار را برای هر گروگان آمریکایی مجاز دانسته است، اما مشخص نیست چه تعداد افراد شکایت دراین زمینه را (به مراجع قانونی) ارسال کرده اند.
سی.ان.ان گزارش داد به موجب خبر نیویورک تایمز در کل مبلغ یک میلیارد دلار برای این منظور در نظر گرفته شده که می تواند بر این مبلغ افزوده شود. (نقل از خبرگزاري ایرنا 4 ديماه 94 (25 دسامبر2015))
راديو فارسي فرانسه 4 ديماه 94 (25 دسامبر 2015) نيز در خبري با عنوان « قانون پرداخت غرامت به قربانیان اشغال سفارت آمریکا با واکنش منفی ایران مواجه شد» نوشت : بر اساس قانونی که در کنگره آمریکا به تصویب رسید، دولت این کشور اجازه دارد به کسانی که 35 سال پیش در اشغال سفارت آمریکا در تهران به گروگان گرفته شدند، یا بازماندگان آنان، و همچنین قربانیان حملات سال 1998 در تانزانیا و کنیا غرامت بپردازد. همزمان دولت ایران اعلام کرده که اگر آمریکا اموال جمهوری اسلامی را مصادره کند، باید غرامت بپردازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشینگتن، کنگره آمریکا هفته گذشته یک لایحه مهم بودجه را به تصویب رساند که بر اساس آن صندوق برای پرداخت خسارت قربانیان حادثه یازده سپتامبر را برای مدت پنج سال تمدید می شود و صندوق دیگری به مدت ده سال برای پرداخت غرامت به قربانیان و یا بازماندگان حوادث تروریستی‌ای که حامیان آن دولت‌ها بوده‌اند ایجاد می‌شود.
این حملات تروریستی شامل حملات سال 1998 علیه سفارتخانه‌های آمریکا در دو شهر نایروبی پایتخت کنیا و دارالسلام مرکز تانزانیا، حملات تروریستی بیروت در سال 1983 و همچنین گروگانگیری 53 نفر از کارکنان سفارت آمریکا در تهران در سال‌های 1979 تا 1981.
کنگره آمریکا سه دولت را به عنوان دولت‌های حامی تروریسم معرفی کرده است: ایران، سودان و سوریه.
منابع مالی صندوق پرداخت غرامت به این قربانیان با پول جریمه‌هایی که در چارچوب تحریم‌ها علیه کشورهای حامی تروریسم حاصل شده، مثل جریمه اخیر نه میلیارد دلاری بانک فرانسوی ب‌ان‌پ پاریبا تأمین می‌شود.
بانک ب‌ان‌پ پاریبا به دلیل نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران، کوبا و سودان جریمه شده بود.
بر اساس قانون جدید کنگره آمریکا، هر گروگان پیشین آمریکایی در ماجرای گروگان‌گیری تهران، یا بازمانده او، حق دارد 10 هزار دلار برای هر روزی که در گروگان به سر می‌برده دریافت کند. با توجه به مدت گروگان‌گیری سفارت آمریکا در تهران، برای هر گروگان حداکثر 4.4 میلیون دلار در نظر گرفته شده است. همچنین به خانواده آنان نیز شامل همسران و فرزاندان نیز، هر یک 600 هزار دلار غرامت پرداخت خواهد شد.
توماس لانکفورد، وکیل حدود 150 گروگان و همسر و فرزندان آنان، که از سال 1999 تاکنون وکالت پرونده گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران را بر عهده دارد، گفت که غرامت‌ها از سوی وزارت دادگستری آمریکا طی چند سال پرداخت خواهد شد.
واکنش وزارت امورخارجه ایران
در واکنش به تصویب این قانون، حسین جابر انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هشدار داد که گروهی در آمریکا در تلاش برای "مصادره برخی از اموال بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران" هستند.
وی افزود: "سال هاست که دستگاه قضایی آمریکا با حمایت دولت و کنگره آن کشور، ضمن نقض مبانی اولیه حقوق بین الملل و با استناد به اتهامات واهی و بی اساس، اقدام به صدور و اجرای آرای غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران می کند."
جابر انصاری گفت: " در صورت دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران و نهادها و اتباع آن، دولت آمریکا مسئولیت جبران خسارت و پرداخت غرامت را بر عهده دارد."
برگرفته از سایت بهارایران