۱۳۹۴ دی ۱۰, پنجشنبه

مردم بم پس از گذشت ۱۲ سال از زلزله، همچنان محروم و داغدار

 
5 دی سال 94 دوازدهمین سالگرد زلزله فاجعه بار بم است. ساعت5 و 26 دقیقه بامداد 5 دی، سال 1382 زلزله یی به قدرت شش ممیز 6 دهم درجه (6/6) در مقایس ریشتر، بم را ویران و مردم این شهر تاریخی را داغدار کرد.

 
 
 
رژیم آخوندی مدعی شد، این زمین لرزه بیش از26 هزار کشته، 30 هزار مجروح و صد هزار بی خانمان داشته است، اما تعداد واقعی قربانیان بسیار بیشتر ازآمار رسمی رژیم است. همان سال،رئیس شورای شهر بم اعلام کرد، به نظر من تعداد تلفات بیش از ۵۰ هزار نفر است. اما گزارشها نشان می دهد بیش از 70هزار نفر در زلزله بم جان خود را از دست دادند.
دوازده سال پس از وقوع این زمین لرزه همچنان کار بازسازی شهر بم به پایان نرسیده و تبعات آن همچنان ادامه دارد.
غضنفرآبادی عضو مجلس ارتجاع از بم روز شنبه 5 دی 94 به خبرگزاری حکومتی ایسنا، گفت: مشکلات همچنان باقی است، از جمله نداشتن آسفالت بعضی کوچه‌ها و خیابانها.
علیرضا پشتیبان، عضو شورای شهر بم نیز گفت: هنوز حدود ٣٠‌ درصد از کار بازسازی بم باقی مانده است.
همچنین سال گذشته علی شفیعی، فرماندار وقت رژیم در بم در زمان زلزله گفت: ”با فرض بازسازی شهر بم هنوز فاصله زیادی با بازسازی روانی شهروندان وجود دارد و این شهر با بحران عاطفی مواجه است“..
با وجود گذشت سالها از ادعای رژیم مبنی بر پایان بازسازی بم، کانکسها هم‌چنان در این شهر سرپناه بسیاری از مردم هستند. کوچه‌های بسیاری هم‌چنان خاکی و شبکهٴ آب شهر نیمه کاره است.
خسارات و تلفات زلزله در ایران با سایر کشورها قابل قیاس نیست. چنانچه یک زلزله 6 ریشتری مثلا در بم باعث مرگ هزاران نفر می شود و میلیاردها تومان خسارت به بار می آرود، اما در کشوری مانند ژاپن که به طور مداوم زلزله رخ می دهد زلزله ای با همین مقیاس در نهایت چند مجروح دارد.
زمین‌لرزه بم پرتلفات‌ترین زلزله قرن اخیر در ایران بوده است و چنین زمین لرزه هایی در تمام شهرهایی که در کنار گسل های فعال ایران هستند ممکن است رخ دهند. مساله آنجاست که شهر های پر جمعیت تر ما مانند تهران، مشهد، کرج و تبریز که در کنار گسل های فعال واقع شده اند آسیب پذیری بیشتری دارند.
 نگرانی ها از وقوع زلزله در تهران و پیامدهای آن همچنان وجود دارد، چرا که اقدامات اساسی مانند مقاوم سازی تمام سازه های شهری در برابر زلزله در شهر تهران به رغم تجربه زلزله بم صورت نگرفته و پیش بینی می شود در صورت وقوع زلزله در پایتخت، بحران جدی به وجود بیاید.به اعتراف مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران، تنها 30 درصد از بافت‌های فرسوده شهر طی حدود 10 سال اخیر نوسازی شده است.
وضعیت امروز زلزله‌زدگان بم، چیزی جز محصول عملکردهای رژیم نیست. رژیمی که مدعی داشتن ستاد بحران است اما کار این ستاد در عمل وعده بوده است وعده و انداختن هزینه بازسازیها به دوش مردم.
پس از زلزله شهر بم … سیل حمایتهای مادی از سراسر ایران و از کشورهای مختلف به سوی آن سرازیر شد. در این میان اما، آخوندهای ضدبشر نه تنها اعتنایی به وضعیت مصیبت دیدگان نکردند بلکه کمک های ارسال شده را نیز غارت کرده و به جیب زدند.
به این ترتیب 12 سال پس از آن مصیبت جانکاه، سایه سنگین آن هنوز بر شهر بم و جسم و جان و روان ساکنان آن سنگینی می کند. در سالگرد فاجعه زلزله بم، با همه بازماندگان این فاجعه ابراز همدردی می کنیم و آرزو می کنیم دردها و رنجهای آنان با سرنگونی آخوندهای ضدبشر هرچه سریعتر التیام پیدا کند.