۱۳۹۴ مهر ۲۹, چهارشنبه

چندین هزار سرباز جهت رفع محاصره دشت ساحلی غرب و ناحیه حلب در حال جنگ هستند.

 
چندین هزار سرباز جهت رفع محاصره دشت ساحلی غرب و ناحیه حلب در حال جنگ هستند.
شورشیان به سختی در برابر این تهاجمات مقاومت میکنند. «دو هفته پس از وارد عمل شدن هواپیماهای روسی در سوریه، یک گام دیگر در راستای بین المللی شدن این منازعه برداشته شد. برای نخستین بار از شروع قیام ضداسد در سال 2011، نیروهای ایرانی به طور انبوه در کنار ارتش منظم سوریه در صحنه مستقر شده اند. منابع سوری روز جمعه 17 اکتبر اذعان کردند که «صدها ایرانی و شبه نظامیان لبنانی حزب الله و همچنین عراقی» در تهاجم جاری درجنوب منطقه حلب شرکت دارند. یک مسئول آمریکایی استعداد این نیروی شیعه را به حدود 2000 تن برآورد کرده که عمدتا به سپاه پاسداران انقلاب، یگان زبده جمهوری اسلامی، تعلق دارند. در اواخر هفته گذشته، عکسهایی از یکی از بالاترین مسئولان سپاه، ژنرال قاسم سلیمانی، مسئول عملیات خارجی، که وی را در جبهه حلب نشان می داد، در شبکه های اجتماعی هوادار رژیم انتشار یافته بود.
«غافلگیری» گرچه حضور سربازان ایرانی در میدان جنگ سوریه، در گذشته نیز مورد توجه قرار گرفته بود، درگیری آنان هیچگاه چنین ابعادی نیافته بود. تا همین چند ماه پیش، شرکت تهران در نبردها عمدتا به اعزام شماری از افسران ارشد که بعنوان مشاوران نظامی فعالیت میکردند، محدود بود. اما تارومار شدن نیروهای سوری در برابر شورشیان در بهار گذشته در استان حلب، ایران را ناگزیر ساخت بر شمار نفرات خود بیافزاید.
در ماه ژوئن، قاسم سلیمانی، مغز متفکر واقعی «محور شیعه» هوادار بشاراسد، به مناسبت دیداری از منطقه حما در مرکز سوریه، به مخالفان وعده یک «غافلگیری» را داده بود. دو ماه بعد خبر رسید که این فرمانده همواره در حال تحرک، به مسکو رفته است. شواهد متعدد حاکی از آن است که طی همین سفر و در جریان گفتگوهایی با ولادیمیر پوتین و مشاوران نظامی وی بوده که تهاجم مشترک روسیه و ایران تدارک دیده شده است.
 هدف : بیرون راندن شورشیان از استانهای مرکزی حمص و حما و بستن راه پیشروی آنان به سوی دشت ساحلی غرب تا خطر فروپاشی رژیم اسد بر طرف شود. در حال حاضر، دو هفته پس از شروع تهاجم، در عملیات مزبور موفقیت چشمگیری به دست نیامده است. نبردها در دو جبهه به موازات یکدیگر ادامه دارد. جبهه اول به طول یکصدکیلومتر، از شمال حما تا کوههای استان لاذقیه در ساحل مدیترانه گسترده و از دشت موسوم به «سهل الغاب» و جنوب ادلب نیز میگذرد. نیروهای دولتی با حمایت هوایی روسیه تلاش میکنند کنترل بزرگراه م-5 که حمص و حلب را متصل میکند، از دست شورشیان خارج سازند. در این منطقه، نفرات هوادار اسد با مقاومت بسیار شدیدی مواجه شده اند.
حلب، حلقه ضعیف مقاومت.
گروههای شورشی به مدد سلاحهای ضد تانک آمریکایی که عربستان سعودی به آنان تحویل داده، تاکنون به رغم بمبارانهای مستمر روسها توانسته اند مواضع خود را حفظ کنند. باصل الجنیدی، تحلیلگر سوری، میگوید : «من نمی بینم چگونه ائتلاف هوادار رژیم می تواند در این منطقه پیشروی کند. اکثریت بزرگ اهالی هوادار اپوزیسیون هستند». به گزارش سازمان سوری نظارت بر حقوق بشر (OSDH)، بین روزهای پنجشنبه 15 و یکشنبه 18 اکتبر، بمبارانهای روسیه تنها در منطقه حمص 72کشته بر جای گذارده که نیمی از آنها غیرنظامی هستند. به گفته همین منبع، 40تن از نفرات داعش نیز طی دو روز پایانی هفته پس از یک حمله هوایی به قطار خودروهایشان در منطقه حما، کشته شده اند، لیکن سازمان مزبور نمی تواند تصریح کند که بمباران مزبور توسط هواپیماهای روسی انجام گرفته یا سوری. تا به امروز، بمب افکنهای سوخوی روسی حملات خود را بجز چند مورد استثنایی، بر مواضع شورشیان ضداسد متمرکز ساخته اند. جبهه دوم که وسعت کمتری دارد، در پانزده کیلومتری جنوب حلب واقع است. ارتش سوریه که در این ناحیه با کمک پاسداران ایرانی و حزب‌الله توانسته چند روستا را به تصرف درآورد، تلاش میکند جاده مواصلاتی ارسال کمک به محلات غرب حلب که همچنان در کنترل دارد، را امن‌سازی کند. این نیروها پس از آن ممکن است تلاش کنند محلات شرقی که در دست شورشیان است، را به محاصره در آورند، اما در زمستان گذشته تلاشهایی که در همین راستا به عمل آورده بودند، ناکام مانده بود. یکی از فعالان انقلابی ضدرژیم میگوید: «حلب حلقه ضعیف مقاومت شورشیان است، چرا که ما در این منطقه، نه تنها علیه رژیم که علیه داعش که چند هفته پیش در شمال شهر پیشروی کرده، نیز باید بجنگیم. در این راستا، یک هماهنگی عملی بین رژیم و داعش کاملا مشهود است».