ادعای «تقویت قوه داخلی» بر اثر «تحریمها» مصداق ضربالمثل «سرخ کردن صورت خود با سیلی» است. اما چهره رنگ پریده نظام ولایت با این سیلیها سرخ شدنی نیست! شاهد مثال، مطلب یک رسانهٔ رژیم است که با عنوان «چرا ترامپ خطرناکتر از ۴سال گذشته است؟»، کسانی را که این رویداد را بیاهمیت میشمارند به سخره گرفته ومینویسد: «میگویند اتفاق ویژهیی نیفتاده است! این مثال همان فردی است که میگوید سیل و باران فرقی با هم ندارند! در ۴سال گذشته چندین بار خبرهایی مبنی بر قصد ایران برای ترور ترامپ مطرح شد که ذهنیت او را نسبت به ایران منفیتر خواهد کرد». این رسانهٔ حکومتی میافزاید: «ترامپ در دورهٔ ریاستجمهوری خود در قبال ایران رفتار بسیار خصمانهیی را اتخاذ کرد. اولاً از برجام خارج شد، ثانیا قاسم سلیمانی را کشت و ثالثا فروش نفت ایران را بهیکسوم رساند. از سوی دیگر سعی کرد بهصورت مستقیم در منطقه کمتر دخالت کند و منطقه را به اسراییل و عربستان سپرد... ترامپ در این دوره با توجه به افزایش قدرت و تجربهاش از دور قبل، فشار را خیلی زود روی ایران زیاد خواهد کرد و این فشار از ناحیهٔ کاهش درآمدهای نفتی به کشور اصابت خواهد کرد...» (عصر ایران ۱۶آبان).
یک منبع حکومتی دیگر هم از قضا موضوع تحریمها را مطرح کرده و، برخلاف ادعای مهاجرانی، نوشته است: «تمرکز ترامپ بر تحریمهای فشار بزرگ است که میتوانند بهسرعت روی بخش نفت ایران تأثیر بگذارند؛ بههمین دلیل در صورت پیروزی او در انتخابات، احتمالاً نرخ دلار حدود ۱۰درصد افزایش پیدا خواهد کرد. صادرات نفت ایران در سالهای اخیر به صادرات پیش از تحریمها برگشت این در حالی است که صادرات نفت ایران در دوران ریاستجمهوری ترامپ بهزیر ۵۰۰هزار بشکه در روز رسیده بود که فشار سنگینی را بر بخش نفت ایران وارد کرد» (اعتماد ۱۶آبان).
روزنامهٔ حکومتی ستاره صبح (۱۶آبان) نیز زیر عنوان «ائتلاف نانوشته»، به پیامدهای منطقهیی این تحول، پرداخته و با بیان اینکه «احتمال جنگ بین ایران و اسراییل و آمریکا وجود دارد»، مینویسد: «برخی کشورهای عربی که بهظاهر متحد ایران بودند، یکییکی از مناقشه ایران و آمریکا پا پس میکشند و از نیروهای نیابتی ایران نیز فاصله میگیرند. عراق اعلام بیطرفی کرده است، وزیر اقتصاد لبنان گفته حزبالله باید خلعسلاح شود».
در همین روزنامه، یک کارشناس حکومتی ضمن افسوس خوردن از فرصت ۴سالهٔ ریاستجمهوری بایدن که از دست رفت، مینویسد: «ایران در سالهای گذشته فرصتهای خوبی داشت... باید در دوره دموکراتها کاری میکردیم. مشکل آمریکا نیست، بلکه معضلی حل نشده در داخل کشور است. چرا حضور ۴ساله یک دولت دموکرات در کاخسفید برای ایران ثمری نداشت؟ کسی نمیتواند بگوید انتخابات آمریکا تفاوتی بهحال ایران ندارد».