۱۴۰۳ آذر ۱, پنجشنبه

تصویب هفتاد و یکمین قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی به‌خاطر نقض وخیم حقوق بشر

تصویب هفتاد و یکمین قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی به‌خاطر نقض وخیم حقوق بشر

خانم مریم رجوی با استقبال از قطعنامه گفت نقض فزاینده حقوق‌بشر و بی‌اعتنایی رژیم به قطعنامه‌های ملل متحد،

ضرورت ارجاع پرونده به شورای امنیت و قرار گرفتن سردمداران رژیم در برابر عدالت را مضاعف می‌کند


کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد امروز با اکثریت آرا (۷۷رای مثبت و ۲۸رأی منفی) قطعنامه‌یی را در محکومیت نقض وخیم و سیستماتیک حقوق‌بشر توسط رژیم آخوندها به تصویب رساند. این هفتاد و یکمین قطعنامه ملل متحد در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران است.

قطعنامه «به شدیدترین شکل افزایش نگران‌کننده اعدامها» از جمله اعدام مستمر زنان که به بالاترین تعداد از سال ۲۰۱۳ رسیده، اعدام افراد زیر سن قانونی و استفاده از اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب سیاسی را قویاً محکوم می‌کند. قطعنامه سرکوب اعتراضات، از جمله اعتراضات ۱۴۰۱، بازداشت‌های گسترده و خودسرانه و اعدام زندانیان قیام را محکوم و نگرانی شدید خود را از شکنجه و مجازات‌های غیرانسانی از جمله خشونت‌های جنسی و جنسیتی و شکنجه برای گرفتن اعترافات اجباری ابراز می‌کند.

خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، ضمن استقبال از قطعنامه که گوشه‌یی از جنایات رژیم را منعکس می‌کند، گفت روند فزاینده و شتابان نقض حقوق‌بشر و بی‌اعتنایی فاشیسم دینی حاکم به قطعنامه‌های ملل متحد، ضرورت ارجاع پرونده جنایات رژیم آخوندی به شورای امنیت ملل متحد را مضاعف می‌کند. وی افزود در چهار ماهی که از عمر رئیس‌جمهور جدید رژیم می‌گذرد بیش از ۵۰۰زندانی اعدام شده‌اند که حدود ۸۰در صد بیشتر از دوره مشابه در سال گذشته و در دوران ریاست‌جمهوری رئیسی است.

خانم رجوی افزود هم‌چنانکه پروفسور جاوید رحمان گزارشگر ویژه ملل متحد در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران در آخرین گزارش خود در ژوئیه ۲۰۲۴ تأکید کرده است، سردمداران رژیم آخوندی به‌خاطر جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی باید در برابر عدالت قرار گیرند. وی اعدامهای دهه ۶۰ و قتل‌عام ۱۳۶۷ که اکثریت عظیم آنها از سازمان مجاهدین بودند را مصداق نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت اعلام کرد و نوشت مسئولان این جنایتها از جمله رهبر رژیم، هم‌چنان در مناصب کلیدی هستند. وی در این گزارش می‌افزاید جنایت علیه بشریت تا به امروز ادامه دارد. مسئولان اعدام‌های دهه ۶۰ مسئول کشتار بیش از ۱۵۰۰نفر از معترضان آبان ۱۳۹۸ و سرکوب خونین قیام ۱۴۰۱ با بیش از ۷۵۰شهید و هم‌چنین اعدامهای روزمره در ایران هستند.

وی با تأکید بر این‌که معافیت سردمداران رژیم از مجازات، راه را برای ادامه جنایات هموار کرده است، گفت پدرخوانده اعدام، ترور و جنگ‌افروزی باید از تمامی مجامع بین‌المللی طرد شود. این هم خواست مردم ایران و هم لازمه صلح و آرامش در جهان امروز است.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

۳۰ آبان ۱۴۰۳ (۲۰ نوامبر ۲۰۲۴)