۱۴۰۳ آبان ۲۹, سه‌شنبه

هرالد سایتونگ: پیروزی ترامپ؛ پایان دوران تسلط رژیم ایران بر خاورمیانه؟

                                              دونالد ترامپ

هرالد سایتونگ – ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در مطلبی با عنوان «پیروزی ترامپ؛ پایان دوران تسلط ایران بر خاورمیانه» نوشت: پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات  ممکن است به‌معنای تغییرات اساسی در خاورمیانه باشد، منطقه‌یی که به‌طور فزاینده‌یی تحت نفوذ رژیم ایران قرار گرفته است.

گزارشها نشان می‌دهند که پیروزی ترامپ به کاهش شدید ارزش ریال ایران در این هفته منجر شده است، و برخی تحلیلگران بر این باورند که این رویداد می‌تواند به‌معنای پایان تسلط رژیم ایران بر منطقه باشد.

در سال‌های ریاست‌جمهوری جو بایدن، ایران از نبود اجرای دقیق تحریم‌های ایالات متحده بهره‌برداری کرده و بیش از ۴۰میلیارد دلار درآمد نفتی اضافی به دست آورده است. این درآمد برای رژیم ایران در حالی به دست آمده که به چین نفت ارزان فروخته شد، اما نتوانسته است تأثیر قابل توجهی در تقویت موقعیت خود در برابر غرب داشته باشد.

اما اکنون، امواج شوک از نتیجه انتخابات ایالات متحده در سراسر خاورمیانه احساس می‌شود. به گزارش سی.ان.ان، انتظار می‌رود برایان هوک، که پیش‌تر مسئول کمپین تحریم‌های «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران بود، تیم انتقالی وزارت‌خارجه ایالات متحده را رهبری کند. حضور هوک در تیم ترامپ نشانگر عزم جدی ایالات متحده برای بازگشت به سیاست‌های پیشین و فشار بیشتر بر ایران است.

انتخابات ایالات متحده در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۴، به‌ویژه پیروزی ترامپ، می‌تواند به بازگشت فشارهای آمریکا بر ایران و متحدان منطقه‌یی آن منجر شود. ترامپ که به‌شدت از دست‌بستن و فشار به اسراییل برای تغییر سیاست‌هایش انتقاد کرده، اکنون ممکن است با تقویت موضع اسراییل در برابر گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس، تحولات جدیدی در منطقه ایجاد کند.

یکی از بزرگترین تهدیدات ترامپ در کنوانسیون جمهوری‌خواهان این بود که گفت: «ما گروگانهایمان را می‌خواهیم و قبل از این‌که من قدرت را به دست بگیرم باید بازگردند، در غیراین صورت بهای سنگینی خواهند پرداخت». این تهدید اکنون وارد فاز اجرایی شده است و زمان برای گروه‌هایی مانند حماس رو به پایان است.

در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱، رژیم ایران ۵۲ گروگان آمریکایی را پس از ۴۴۴ روز اسارت آزاد کرد، و اکنون با توجه به بحران گروگانهای حاضر در غزه، به نظر می‌رسد که پیامدهای انتخابات سال ۱۹۸۰ برای حماس و حامیان آن در قطر و ایران درس‌آموز باشد. هر گونه اقدام قوی از سوی ایالات متحده می‌تواند برای این گروهها بسیار پرهزینه تمام شود.