کنفرانس در پارلمان اروپا - بروکسل
سیاست جدید در قبال ایران
با تمرکز بر مردم و مقاومت ایران
(قسمت سوم)
سخنرانیهای نمایندگان پارلمان اروپا:
خاویر سارسالخوس رئیس کمیسیون آزادیهای مدنی، عدالت و امور داخلی
و عضو کنفرانس رؤسای کمیسیونها
آرکادیوش مولارچیک هماهنگکنندهٔ کمیسیون خارجه در گروه محافظهکاران و رفرمیستها ECR
عضو کمیسیون خارجه و زیر کمیسیون حقوق بشر
راسا یوکنهویچینه عضو کمیسیون خارجه
وزیر دفاع لیتوانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ و رئیس مجمع پارلمانی ناتو ۲۰۱۸
و ایزابل بنخومئا عضو کمیسیون بودجه
خاویرسارسالخوس-رئیس کمیسیون آزادیهای مدنی،عدالت وامور داخلی پارلمان اروپا
خاویر سارسالخوس - عضو کنفرانس رؤسای کمیسیونها در پارلمان اروپا
خانم رجوی عزیز، مقامات گرامی، همکاران محترم و دوستان عزیز، آلخو عزیز، ما بسیار خوشحالیم که بار دیگر شما را اینجا میبینیم.
برای من افتخاری است که امروز در این رویداد مهم در کنار خانم مریم رجوی باشم؛ رهبری که همواره نماد امید و مقاومت در برابر یک رژیم سرکوبگر، یعنی رژیم آخوندی در ایران، بوده و همچنان هست. مبارزه خستگیناپذیر ایشان برای ایران آزاد و دموکراتیک الهامبخش همگان است. ما شجاعت و ارادهٔ او را تحسین میکنیم و بار دیگر حمایت خود را از مقاومت مشروع مردم ایران که توسط شورای ملی مقاومت ایران نمایندگی میشود، اعلام میکنیم.
اکنون، دوستان عزیز، اجازه بدهید بر سه نکتهٔ مهم دربارهٔ وضعیت کنونی تأکید کنم:
اول، دفاع از یک ایران دموکراتیک به مسألهیی اصولی تبدیل شده است، نه فقط برای ایرانیان، بلکه برای جهان آزاد.
در فضایی که منطقه پیچیدهتر و خطرناکتر شده است، مبارزه برای ارزشهای دموکراتیک، دیگر نمیتواند بهتعویق بیفتد یا نادیده گرفته شود. ایران تحت حاکمیت رژیم مذهبی، تهدیدی نهتنها برای صلح و ثبات منطقه، بلکه برای جامعهٔ بینالمللی بهشمار میرود.
نکتهٔ دوم مهم، بهنظر من، نقش حیاتی و قهرمانانهیی است که زنان ایرانی در این مبارزه ایفا میکنند. این برای رژیم خبر بسیار بدی است. زنان ایران پیشگامان واقعی مقاومت هستند. شجاعت و ارادهٔ آنها که در خیابانها علیه رژیمی ایستادگی میکنند که آنها را سرکوب میکند، فوقالعاده تحسینبرانگیز است. نقش آنها در مبارزه برای یک ایران دموکراتیک و آزاد، نقشی بنیادی است. شجاعت آنها بدون شک موتور محرک این تغییر است و بهرسمیتشناختن آن وظیفه اخلاقی ما است.
نکتهٔ سوم، نقش بیثباتکنندهیی است که رژیم آخوندها در ایران هم در سطح منطقهیی و هم در سطح جهانی ایفا کرده است و این بهخوبی واضح است. مداخله در سوریه، حمایت از گروههای تروریستی در یمن، عراق و لبنان و چالشهای مداوم علیه جامعهٔ بینالمللی، تنها چند نمونه از سیاستهای تجاوزکارانه و توسعهطلبانهٔ آن است (رژیم). ایران نهتنها ثبات منطقه را تهدید میکند، بلکه امنیت جهانی را نیز بهخطر میاندازد. بنابراین، برای اتحادیهٔ اروپا بازنگری کامل سیاستهای خود در قبال ایران ضروری است. بازنگرییی که باید از همان نکتهیی آغاز شود که خانم رجوی همین حالا گفتند. این بهسادگی غلط، نادرست و بسیار خطرناک است که بگوییم هیچ جایگزینی برای رژیم آخوندها وجود ندارد، و این همان رژیم شیطانی است که ما میشناسیم، رژیم آخوندها فقط آن رژیم شیطانی نیست که ما میشناسیم بلکه شر کامل است.
همچنین، نکتهٔ مهم دوم که باید هنگام بازنگری ضروری در سیاستمان در رابطه با ایران بهیاد داشته باشیم، این است که این سیاست شکستخورده؛ این سیاستها تاکنون نهتنها بر اساس فرضیات اشتباه بنا شدهاند، بلکه به شکست نیز منجر شدهاند. این شکست امروز بهطور فاجعهباری در این واقعیت منعکس میشود که پهپادهای ایرانی بر فراز اروپا بهپرواز در آمدهاند و به اوکراین حمله میکنند. این تصویر همان شکست است. بهخاطر همه این دلایل، اتحادیه اروپا باید فوراً و قاطعانه عمل کند. تحریمهای مؤثرتری برای ما ضروریست که بهطور واقعی کسانی را که این رژیم و فعالیتهای تروریستی آنرا ادامه میدهند، مجازات کند.
علاوه بر این، باید با متحدان بینالمللی خود همکاری نزدیکتری داشته باشیم تا با تهدید (رژیم) ایران بهصورت مشترک مقابله کنیم. برنامه اتمی (رژیم) ایران بدون شک یکی از جدیترین چالشهای زمان ما است (رژیم). ایران نمیتواند تحت پوشش یک برنامه غیرنظامی، فنآوریهای اتمی را برای اهداف نظامی توسعه بدهد. باید بهصراحت اعلام کنیم که اجازه نخواهیم داد رژیم ایران به قابلیتهای اتمی دست یابد. یک گام اساسی در این راستا و بدون شک یکی از پایههای بازنگری در سیاستهای ما، گنجاندن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی است. همانطور که میدانید، این گروه مسئول بسیاری از جنایات و فعالیتهای بیثباتکننده (رژیم) ایران است و باید شناسایی و بهطور مؤثر با آن مقابله شود. این اقدام، یک ضرورت فوری است و جامعهٔ بینالمللی باید آنرا انجام دهد. اتحادیهٔ اروپا باید این تلاش را هدایت کند و از پارلمان اروپا که بهطور مکرر خواستار قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی شده است، پیروی کند. اتحادیهٔ اروپا باید در قبال بحران ایران موضعی روشن و راهبردی اتخاذ کند. این وظیفهٔ ما بهعنوان مدافعان حقوقبشر و دموکراسی است که از ارزشهایی که ما را متحد میسازد حمایت کنیم و قاطعانه علیه رژیمی که بهطور سیستماتیک این اصول را نقض میکند، عمل کنیم. اتحادیه اروپا باید در مبارزه برای آزادی مردم، قوی و منسجم باشد و اجازه ندهد همدست رژیمی بشود که مردم را سرکوب و شکنجه میکند و بهقتل میرساند.
در پایان، برای بیان مختصر اینکه ایران چگونه باید باشد، میخواهم ۱۰مادهیی خانم رجوی را یادآوری کنم. این پلتفرم سیاسی، مدنی و اجتماعی نمایانگر آیندهیی است که ایرانیان آرزوی آنرا دارند و باید پایه هر راهحل سیاسی باشد.
ما دربارهٔ ایرانی صحبت میکنیم که در آن قانونمداری مطلق برقرار باشد، حاکمیت مردم تأیید شود، آزادی بیان و مطبوعات تضمین شود، نهادهای سرکوبگر منحل شوند، به حقوقبشر متعهد باشد، جدایی دین از دولت رعایت شود، برابری زنان و مردان و حقوق افراد تأمین شود، قوه قضاییه مستقل و عادلانه باشد، خودمختاری قومی و حفاظت از محیطزیست رعایت شود و صلح حاکم باشد. ما در مورد ایرانی آزاد و دموکراتیک صحبت میکنیم که در آن از کرامت هر زن و مرد حفاظت میشود.
هدف روشن است: یک ایران دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت که بر اساس حقوقبشر بنا شده و نهتنها ممکن است، بلکه برای صلح و ثبات منطقه ضروری است.
مقاومت دموکراتیک ایران بهرهبری خانم رجوی، تنها پاسخ واقعی و مشروع به رژیم آخوندها است. زمان اقدام فرا رسیده است. مردم ایران و جهان شایستهٔ آیندهیی مبتنی بر آزادی و دموکراسی هستند. ما نمیتوانیم در حالی که رژیم ایران به سرکوب مردم خود و تهدید صلح جهانی ادامه میدهد، دست روی دست بگذاریم. اتحادیه اروپا قدرت و مسئولیت کمک به ایجاد تغییر را دارد و من مطمئنم اگر با اتحاد و عزم عمل کنیم، میتوانیم به یک ایران آزاد و دموکراتیک و به جهانی امنتر برای همه کمک کنیم.
بنابراین، خانم رجوی و دوستان گرامی شورای ملی مقاومت ایران، شما همیشه میتوانید روی ما، نمایندگان این پارلمان، حساب کنید.
بسیار سپاسگزارم.